My Twitter Feed

19 Οκτώβριος, 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Nέα κρούσματα ηπατίτιδας Α` -

Τρίτη, 18 Οκτώβριος, 2016

Λύκειο χωρίς μαθηματικό! -

Δευτέρα, 17 Οκτώβριος, 2016

Αποθρασύνθηκαν οι δουλέμποροι -

Κυριακή, 16 Οκτώβριος, 2016

Μπάλα για ελπίδα και ζωή! -

Κυριακή, 16 Οκτώβριος, 2016

Κιλκισιακός: Πέρασε με 4Χ4 -

Κυριακή, 16 Οκτώβριος, 2016

Ζητά προσωπικό το ΤΕΙ Κιλκίς -

Σάββατο, 15 Οκτώβριος, 2016

Ψάχνουν λεφτά για τη ΠΑΘΕ -

Σάββατο, 15 Οκτώβριος, 2016

Μεταλλικό: Μουσείο τοπικής ιστορίας -

Πέμπτη, 13 Οκτώβριος, 2016

ΚΚΕ: Η εκδήλωση τιμής στη Γάβρα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 16 Οκτώβρη η εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Γάβρα Κιλκίς για τους αγωνιστές και τα θύματα της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος.

kke-grivaΤην ομιλία εκ μέρους του Παραρτήματος Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έκανε ο Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος ο οποίος τόνισε πως «με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ το 1946, είμαστε εδώ σήμερα, για να τιμήσουμε το ηρωικό χωριό της Γάβρας, εδώ που έγινε η πρώτη σύσκεψη του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ για την ίδρυση αντάρτικης ομάδας, ένα χωριό που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Εθνική Αντίσταση και στον ΔΣΕ.»

Αναφέρθηκε στην ιστορία του χωριού η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία γέννησης και ανάπτυξης του εργατικού λαϊκού κινήματος στην περιοχή του Κιλκίς. Μια πορεία αγωνιστικής δράσης, απαράμιλλου ηρωισμού και θυσιών, πάλης για την απαλλαγή της κοινωνίας από την εκμετάλλευση, για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Σημείωσε από την αρχή της ομιλίας του ότι: «σήμερα που οι εξελίξεις τρέχουν πολλοί αναρωτιούνται αν έχει τόση σημασία να θυμόμαστε το παρελθόν, να αναμοχλεύουμε – όπως λένε – μνήμες και να ξύνουμε πληγές.

Όλοι όσοι υποστηρίζουν την μονόπλευρη λήθη στο παρελθόν έχουν κάθε λόγο να κρύβουν από την σύγχρονη γενιά, γεγονότα που σημαδεύουν ως σήμερα την σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί δεν θέλουμε να ξεχάσουμε, δεν θέλουμε να πετάξουμε στην λήθη της ιστορίας την ηρωική στάση του λαού μας και των συγχωριανών μας.»

griva-mnimeioΕπίσης τόνισε ότι «67 χρόνια μετά τη λήξη του εμφύλιου πολέμου, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, βρίσκονται μπροστά στα ίδια μεγάλα προβλήματα όπως και τότε – φτώχεια, ανεργία, αφαίμαξη κι αυτού του όποιου μικρού εισοδήματος μπορεί να εξασφαλίσει η λαϊκή οικογένεια. Με την απειλή της γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή μας. Βρίσκονται μπροστά σε νέα μεγάλα διλήμματα. Θα συνεχίσουν να δέχονται μοιρολατρικά την όλο και πιο βάρβαρη πολιτική που τους μαραζώνει τη ζωή, με τη δικαιολογία ότι τίποτα δεν αλλάζει και την επιλογή του μικρότερου κάθε φορά κακού ή θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους δείχνοντας εμπιστοσύνη στην αστείρευτη δύναμη που έχει ο λαός όταν αποφασίσει να ανατρέψει αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή βαρβαρότητα και να ορίσει τα πράγματα σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες;»

Στεφάνια στο μνημείο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ και ΔΣΕ κατέθεσαν το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Κεντρικού του ΚΚΕ.

Σχολιάστε