My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ για την Omnes

*Τι απαντά ο Γεωργαντάς.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην πρόσφατη επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Ανδρ. Βεργίδη προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, καθώς και στην επερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γ. Γεωργαντά, με αντικείμενο την δράση της «OMNES«.

Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, κάνει λόγο για «κατάπτυστο άρθρο τοπικού «παράγοντα» με ακραίες ρατσιστικές αναφορές, που αναπαράγει ψεύδη και σπέρνει μισαλλοδοξία και διχασμό στην κοινωνία», αναφερόμενη προφανώς στον Γ. Τσογγίδη.

Τονίζοντας ότι οι κ. Βεργίδης και Γεωργαντάς θα μπορούσαν να ενημερωθούν από το ίδιο το ΔΣ του σωματείου και διευκρινίζοντας ότι η «OMNES» δεν δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει κανενός είδους εξάρτηση από αυτόν και κανένα από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου δεν ανήκει στην οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος, η ΝΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα όψιμου ενδιαφέροντος παραγόντων του τόπου μας για την εξέλιξη του Μεταναστευτικού στην περιοχή μας, και ειδικότερα στην πόλη του Κιλκίς. Το… ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δράση του φορέα ( Σωματείο) με την ονομασία «OMNES» που υλοποιεί πρόγραμμα αναλογικής ενσωμάτωσης προσφύγων στην πόλη του Κιλκίς.

Το όψιμο αυτό ενδιαφέρον προέρχεται από συμπολίτες μας που όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων 2,5  χρόνων ελάχιστα ασχολήθηκαν με τα προβλήματα των προσφύγων. Και όταν το έκαναν, πρόθεσή τους ήταν να ασκήσουν κακόπιστη κριτική στην διαχείριση μιας έκτακτης κατάστασης που προέκυψε στον τόπο μας, οι διαστάσεις της οποίας αφορούσαν όχι μόνο την χώρα μας, αλλά όλες τις χώρες της Μεσογείου και την Ε.Ε στο σύνολό της.

Ήταν απόντες οι συμπολίτες που κουνούν το δάκτυλο στις δύσκολες μέρες της Ειδομένης, ήταν απόντες από τους καταυλισμούς του Χέρσου και της Ν. Καβάλας, ήταν ενάντια σε κάθε πρωτοβουλία διαχείρισης του προβλήματος. Εμφανιζόντουσαν βέβαια αραιά και που, πάντα δίπλα σε δημοσιογράφους, κανάλια και φλας φωτογραφικών μηχανών…

Μέχρις εδώ καμία κριτική απ’ την πλευρά μας. Ο καθένας, φορέας ή πρόσωπο, κρίνεται από τις πράξεις του και γι’ αυτές θα απολογηθεί στην διάρκεια του χρόνου, αρχικά στο κοινωνικό σύνολο που υπηρετεί, στη συνέχεια στη συνείδησή του. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι την επιστολή από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής  ερωτώμενος για την δράση της «OMNES«, μέχρι την επερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ στη Βουλή για το ίδιο θέμα, και μέχρι το κατάπτυστο άρθρο τοπικού «παράγοντα» με ακραίες ρατσιστικές αναφορές, που αναπαράγει ψεύδη και σπέρνει μισαλλοδοξία και διχασμό στην κοινωνία, η απόσταση είναι πραγματικά μεγάλη.

Θα ήταν πολύ απλό, ασφαλώς περισσότερο διαφωτιστικό και φυσικά στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου, και για τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και για τον βουλευτή της Ν.Δ, να ενημερωθούν από το ίδιο το Δ.Σ του σωματείου άμεσα και από πρώτο χέρι. Δεν το έκαναν. Δεν αντιστάθηκαν ούτε στο ελάχιστο στις προκαταλήψεις τους. Επέλεξαν αντί της ουσίας, κινήσεις εντυπωσιασμού – επιστολές και επερωτήσεις…

Το πλέον ανησυχητικό είναι, πως οι συγκεκριμένες ενέργειες εκδηλώθηκαν σε διαφορετικό ύφος αλλά με ίδιο ουσιαστικά περιεχόμενο, ταυτόχρονα με το ρατσιστικό, συκοφαντικό, μισαλλόδοξο άρθρο-παραλήρημα του γνωστού «παράγοντα» της πόλης μας. Δόθηκε η εντύπωση πως υπεύθυνοι, θεσμικοί παράγοντες ακολούθησαν το κλίμα διχασμού που κάποιοι θέλουν να σπείρουν στην τοπική κοινωνία.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Θέλουμε αντίθετα να ελπίζουμε πως απόψεις, όπως αυτές που διατυπώθηκαν από τον… παράγοντα θα απομονώνονται με λόγια και πράξεις από το σύνολο των θεσμικών εκπροσώπων του τόπου.

Από όσο γνωρίζουμε η «OMNES» θα απαντήσει Δημόσια και θεωρούμε πειστικά, σε όσα συκοφαντικά και με περίσσιο θράσος της καταμαρτυρούνται. Εμείς από την πλευρά μας, καθώς η πολιτική χυδαιότητα του αρθρογράφου-παράγοντα εμπλέκει και την Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, έχουμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω: Όχι βεβαίως σαν απάντηση στα επιχειρήματα, το ύφος, και τις προβοκάτσιες του τοπικού «παράγοντα»- δεν θεωρούμε πως αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με τα φασίζουσας ιδεολογίας επιχειρήματά του, αλλά με πρόθεση να ενημερώσουμε τους καλόπιστους συμπολίτες μας.

Η «OMNES» δεν δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, κανενός είδους εξάρτηση δεν έχει από το ΣΥΡΙΖΑ, κανένα από τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου δεν ανήκει στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η «OMNES» είναι υπεύθυνη για τις αποφάσεις και τις δράσεις της στα πλαίσια του σκοπού ίδρυσής της- που όπως θεωρούμε, προκύπτουν από το εγκεκριμένο καταστατικό της. Για καμία δράση, ενέργεια, απόφαση δεν ζητά την άποψη ή τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, για τίποτα από τα παραπάνω δεν απολογείται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς , σε όλο αυτό το διάστημα της προσφυγικής κρίσης, εκτίμησε την ανιδιοτέλεια, το αίσθημα αλληλεγγύης, την αυταπάρνηση των εθελοντών που πήραν στις πλάτες τους το βαρύ φορτίο της ανθρωπιάς και της προσφοράς. Ήταν δίπλα στην αγωνία, κοντά στην προσπάθεια, όχι μόνο των εθελοντών της «OMNES» αλλά και κάθε καλόπιστου συμπολίτη μας, κάθε θεσμικού φορέα που έδινε μάχη να ανακουφίσει τον πόνο των προσφύγων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα είναι σταθερά απέναντι σε οποιονδήποτε υποκριτή που κρίνει και καταδικάζει, που λοιδορεί και συκοφαντεί ενέργειες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης συμπολιτών μας, χωμένος στη βολική ζεστασιά του καναπέ του.

Θα αποκαλύπτει τις προθέσεις αυτών που θεωρούν πως τα πάντα είναι αποτέλεσμα συναλλαγής, πως οι αξίες της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς δεν έχουν θέση σ’ ένα τόπο προσφυγικό όπως το Κιλκίς, πως οι προτεραιότητες της κοινωνίας είναι οι δικές τους προτεραιότητες- αυτές της μικροπολιτικής, της μπίζνας, της κακοήθειας.

Πιστεύουμε πως η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση στον αδύναμο, η αγάπη, η φιλοξενία, βρίσκονται πάνω από εθνικότητες, θρησκείες, ιδεολογίες. Σ’ αυτή την κατεύθυνση και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί, δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προσωπική ή συλλογική που σκοπεύει να ανακουφίσει το προσφυγικό δράμα. Και παράλληλα πως έδαφος στην μισαλλοδοξία, στον ρατσισμό, στην ξενοφοβία, στη διαίρεση της κοινωνίας δεν πρόκειται να δώσουμε. Την βολική για ορισμένους, αλλά επικίνδυνη για την κοινωνία άποψη πως «όλοι ίδιοι είναι» θα την αντιμαχόμαστε σταθερά, και με συνέπεια. Γιατί σ’ αυτούς τους δύσκολους για την πατρίδα και την κοινωνία μας καιρούς, ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του.»

Απάντηση από Γεωργαντά

Με τίτλο «η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης», ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση:

«Πρέπει να ζητήσω συγνώμη από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ που δεν πήρα την άδεια της για να ασκήσω Κοινοβουλευτικό Έλεγχο όπως μου δίνει το δικαίωμα το Σύνταγμα. Η θεσμική λειτουργία μου απαιτεί υπεύθυνες απαντήσεις από θεσμοθετημένα όργανα. Δεν ξέρω από πότε ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος στη Βουλή με ερωτήματα εύλογα μπορεί να υποκατασταθεί από απαντήσεις ομάδας αμειβόμενων εθελοντών.

Μπορεί κάποιοι να πρέπει να απολογηθούν για πολλές ενέργειες ή παραλείψεις τους , τους Βουλευτές όμως στη Δημοκρατία τους κρίνει απλά ο λαός όταν κληθεί να αξιολογήσει το έργο τους. Η επιστολή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε ότι επιχειρούν να αναλάβουν ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης καθώς τίποτε άλλο ουσιαστικό δυόμιση χρόνια τώρα δεν κατάφεραν να πράξουν και ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω με την ευχή «καλές δουλειές» για κάποιους.»

Σχολιάστε