My Twitter Feed

8 Ιούνιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

H ΔΗΜ.ΤΟ. Κιλκίς για τα διόδια -

Τετάρτη, 7 Ιούνιος, 2017

Σύσκεψη για τα διόδια στη ΠΚΜ -

Τετάρτη, 7 Ιούνιος, 2017

Ειδικά τιμολόγια για τα διόδια -

Τετάρτη, 7 Ιούνιος, 2017

Ζητούν συνάντηση για τα διόδια -

Τετάρτη, 7 Ιούνιος, 2017

Ακόμα περιμένουν την ύδρευση! -

Τρίτη, 6 Ιούνιος, 2017

«Ανάσα» ο νόμος για τα δάνεια -

Τρίτη, 6 Ιούνιος, 2017

Μηνύματα για τις πανελλαδικές -

Τρίτη, 6 Ιούνιος, 2017

Ζητά έκτακτο ΔΣ για τα διόδια -

Τρίτη, 6 Ιούνιος, 2017

Εκδρομή «Αγ. Ευγενίου» σε Αμμουλιανή

DSC01986Πραγματοποιήθηκε  η τριήμερη εκδρομή – εξόρμηση των μελών και φίλων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ» στην Αμμουλιανή από 14 έως 16 Ιουνίου 2013.

Ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και τα προβλήματα (όσο ήταν εφικτό) επισκέφτηκαν το μοναδικό νησί της Κεντρικής Μακεδονίας, την Αμμουλιανή, για να ανακαλύψουν τις μαγευτικές παραλίες αλλά ταυτόχρονα γνώρισαν και έμαθαν για την ιστορία και τους κατοίκους της.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμουλιανής με δύο κατοίκους – γνώστες της περιοχής τον κ.Κολιό Βασίλειο και την κα.Τρελλού Ευδοξία μερίμνησε ώστε οι εκδρομείς να ξεναγηθούν στο νησί και να ακούσουν τις περιπέτειες των Αμμουλιανιωτών που έφτασαν πρόσφυγες από το Γαλιμή, το Πασαλιμάνι και τα Σκουπιά (γειτονικοί οικισμοί της Κωνσταντινούπολης) φέρνοντας ήθη και έθιμα στο καταπράσινο νησί που μέχρι τότε όντας μετόχι της Μονής Βατοπεδίου κατοικούνταν από 2-3 καλόγερους και 20 εργάτες που καλλιεργούσαν τα χωράφια και μάζευαν τις ελιές. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κολεσιώτου Γεωργία δώρισε στην βιβλιοθήκη του Συλλόγου το βιβλίο του Χρήστου Ίντου «Από το Κιλκίς στη Δοϊράνη και τη Στρώμνιτσα» που αναφέρεται στη μάχη του Κιλκίς αφού σε λίγες μέρες όπως τόνισε, την 21η Ιουνίου, κλείνουν 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

DSC08159Οι παραλίες στον Αη-Γιώργη, στη Μεγάλη Άμμο, στις Αλυκές και στα Καραγάτσια φιλοξένησαν τους εκδρομείς που μετά το μπάνιο απόλαυσαν το παραδοσιακό τσίπουρο με τους θαλασσινούς μεζέδες.

Προτού εγκαταλείψουν το νησί προσκύνησαν στην πέτρινη εκκλησία του Αγίου Νικολάου όπου φυλάσσονται θαυματουργά λείψανα πολλών αγίων όπως τους ανέφερε ο πάτερ-Αντώνιος ο εφημέριος του νησιού ο οποίος στην ολιγόλεπτη ομιλία του εξήγησε τους λόγους που τον κράτησαν εκεί και δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεσή τους για ό,τι χρειαστούν.

Το Κυριακάτικο απόγευμα έφτασαν στην Ουρανούπολη και απόλαυσαν τον καφέ τους ατενίζοντας απέναντι την Αμμουλιανή και τα Δρένια (Γαϊδουρονήσια) που σε μερικές μέρες ετοιμάζονται να δεχθούν πλήθος τουριστών που είναι φυσιολάτρες αφού χωρίς φως και νερό κατασκηνώνουν εκεί και γίνονται ένα με τη φύση.

Η Ουρανούπολη ευρισκόμενη στο κατώφλι του Αγίου Όρους προϊδεάζει τον επισκέπτη που δεν παραμένει τουρίστας αλλά μετατρέπεται σε προσκυνητή βλέποντας καταστήματα με εικόνες, κομποσχίνια κτλ. καθώς και τα μοναστηριακά φέρυ-μπωτ που μεταφέρουν καλόγερους αλλά και λαϊκούς έχοντας στο χέρι το διαμονητήριο.

Δυστυχώς ο χαρακτηριστικός Πύργος του Προσφορίου της Ουρανούπολης όπου τα παλιά χρόνια διέμεναν μοναχοί σε περίπτωση κακοκαιρίας ήταν κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού άρα και μη επισκέψιμος.

Η Πρόεδρος  ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εκδρομές του Συλλόγου σε ανάλογες περιοχές που θα συντελέσουν στην γνώση και στην αναψυχή όχι μόνο των μελών αλλά και των φίλων του.

Σχολιάστε