My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Γ. Φλωρίδης: Καθαρό ΟΧΙ στη ΝΔ

floridis-giorgos-001Κατά καιρούς εμφανίζονται δημοσιεύματα που θέλουν τον πρώην Κιλκισιώτη υπουργό, Γιώργο Φλωρίδη, να προσχωρά ή να συνεργάζεται με τη ΝΔ. Τελευταία, τέτοια δημοσιεύματα φιλοξενήθηκαν και στις μεγαλύτερης κυκλοφορίας κυριακάτικες εφημερίδες, ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Το (επαναλαμβανόμενο) γεγονός ανάγκασε τον κ. Φλωρίδη να προβεί σε μια κατηγορηματική διάψευση των “πληροφοριών” και φημών, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Facebook.

Διαβάστε την ανάρτηση:

Ξεφυλλίζοντας τις σημερινές εφημερίδες, διαπιστώνω ότι συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που με φέρουν ως “προτιμώμενο” από τη ΝΔ για να συνεργαστώ μαζί της και με παρουσιάζουν ενδεχομένως να συνομιλώ για την προοπτική αυτή, ακόμη και για είσοδο στην κυβέρνηση. Επειδή δεν μ´ αρέσει να δημιουργείται σύγχυση σχετικά με τις σκέψεις και τις προθέσεις μου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το ζήτημα.

Πρώτα στο πεδίο της πραγματικότητας: δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση από τη ΝΔ, ούτε άμεση ούτε έμμεση, για οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας. Ούτε προφανώς υπήρξε κάποια επαφή και συνομιλία για το σκοπό αυτό.

Μετά, στο πεδίο του υποθετικού: συνήθως γίνεται μια ερώτηση του τύπου “αν σας πρότειναν τι θα απαντούσατε;”. Στην απίθανη, λοιπόν, περίπτωση που θα μου πρότειναν κάτι τέτοιο, η απάντησή μου θα ήταν ΟΧΙ. Η δική μου αγωνία και οι προσπάθειες που καταβάλλω αφορούν την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του μεγάλου ενδιάμεσου πολιτικού χώρου, υτού που βρίσκεται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ενός χώρου που πιστεύει στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές αξίες, που θέλει η Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της εφαρμόζοντας το δικό της Εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Προς την κατεύθυνση αυτή και μόνο θα συνεχίσω να εργάζομαι. Πιστεύω ότι μόνο κάτι Νέο και Ενιαίο, στη δημιουργία του οποίου θα αυτοδιατεθούν όλοι όσοι πιστεύουν στις αξίες αυτές, μπορεί να υπηρετήσει αποτελεσματικά την εθνική υπόθεση. Αυτόνομα και ισχυρά, όχι ως συμπλήρωμα της Ν.Δ ή του ΣΥΡΙΖΑ.”

Σχόλια
One Response to “Γ. Φλωρίδης: Καθαρό ΟΧΙ στη ΝΔ”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Το θέμα πιά δεν είναι να πιστέψουμε ή να μην πιστέψουμε τα λόγια του πρώην υπουργού, αλλά και τα δημοσιεύματα της μεγαλοδημοσιογραφίας. Αλλωστε εκεί που κατάντησε το πολιτικό σύστημα και η δημοσιογραφία, είτε διαψεύδει κανείς είτε επιβεβαιώνει, με την ίδια καχυποψία θα αντιμετωπίζεται έως και με περιφρόνηση, λόγω ακριβώς της τραγικής έκπτωσης της αξιοπιστίας τους. Ομως θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε, γιατί ξαφνικά δύο εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας έβαλαν ξαφνικά και την ίδια χρονική στιγμή στην ακίδα του στοχάστρου τους τον πρώην υπουργό και δημοσίευσαν το ίδιο πράγμα; Τί μπορεί να έγινε λοιπόν; Βέβαια μόνον υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς αφού πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες ή φήμες. Υπόθεση πρώτη: Να λένε την αλήθεια. Ετσι απλά. Υπόθεση δεύτερη: Να λένε ψέμματα. Ετσι απλά. Στην πρώτη υπόθεση υπάρχει περίπτωση να έγινε εν κρυπτώ μιά τέτοια κίνηση ένθεν κακείθεν, αλλά λόγω της εκτός χρόνου αποκάλυψής της, να ανάγκασε τον πρώην υπουργό σε διάψευση. Στην δεύτερη υπόθεση υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ενορχηστρωμένο σχέδιο ωστε να πληγεί η κίνηση Φλωρίδη περι ανασυγκρότησης του πολιτικού αυτού χώρου που προσδιορίζεται απο τον ίδιο και η οποία κίνηση ενέχει τον κίνδυνο να πριονίζει ακόμη περισσότερο τα πόδια της σημερινής εξουσίας και επομένως καθίσταται ενοχλητική και επιζήμια. Και επειδή πιθανότατα ο “δικός μας” πρώην υπουργός και πρωτοστάτης μιας πολιτικής κίνησης δεν διαθέτει τα ίδια δημοσιογραφικά ερείσματα-προστασίες-διαπλοκές, που διαθέτουν άλλοι μεγαλόσχημοι πολιτικοί της κυβέρνησης, σκέφτηκαν να τον αποδυναμώσουν αφήνοντας να κυκλοφορίσει μιά “κατάλληλη” φήμη. Δεν είναι δα και τίποτε πρωτότυπο που συμβαίνει κάτι τέτοιο, για να μην πώ πως είναι μια προσφιλής μέθοδος υπονόμευσης όλων εκείνων που ενοχλούν την εξουσία. Εμείς πάλι ως πολίτες, δεχόμαστε όλα τα τσουνάμι πότε απο την κυβέρνηση και πότε απο την δημοσιογραφία, παραμένοντας στο περιθώριο των εξελίξεων και άβουλα πλάσματα στις ορέξεις όλων αυτών των αρπακτικών.

Σχολιάστε