My Twitter Feed

18 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Oι Έλληνες δεν εκβιάζονται

xronopoulos-panagiotisΤου Παναγιώτη Χρονόπουλου* 


Ο ελληνικός λαός έδιωξε από τη διακυβέρνηση το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ και έδωσε εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε μια διαφορετική πορεία καταργώντας το καθεστώς αποικίας.

ΤΡΟΙΚΑ ΤΕΛΟΣ και αυτό είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση. Υπάρχει νωπή εντολή για μια διαφορετική πορεία, δημοκρατική και λαική, με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας, με πρόταγμα την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ευρωκρατία και η γερμανική ευρώπη οργανώνουν την ασφυξία της Ελλάδας, σφίγγονγτας τη θηλία στο λαιμό του λαού. Ο μόνος διάλογος από πλευράς τους είναι οι απειλές και οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα.

Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει πως ό,τι και αν επέλεξε ο λαός σημασία έχει να τηρηθούν οι συμφωνίες που υπέγραψαν οι εθελόδουλοι πολιτικοί της χώρας τα χρόνια που πέρασαν, διαπράττοντας έγκλημα και μειοδοσία απέναντι στην πατρίδα.

Το σύστημα της ευρωκρατίας και της Ε.Ε προσπαθεί να μας γονατίσει, να μας σύρει στον εξευτελισμό και την ικεσία.

Όσα διακυβεύονται δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από μια μόνο κυβέρνηση, ένα μόνο κόμμα, είτε αυτά είναι σκληρά και αποφασισμένα, είτε υποχωρητικά και ρεαλιστικά.

Ο εκβιασμός αφορά τον ίδιο το λαό. Η δική του στάση και αποφασιστικότητα θα καθορίσει τις εξελίξεις.

Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες οικονομίας πρέπει να βρεθεί το αίτημα ενός λαού για ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία, αρχές αυτονόητες αλλά και επιβεβλημένες στην Ευρώπη του πολιτισμού(;).

Αφού λοιπόν αυτά δεν είναι κατανοητά ήρθε ξανά η ώρα να μιλήσει και πάλι ο λαός. Να υποστηρίξει τις επιλογές του.

Μαζί με τους λαόύς της Ευρώπης. Για την ανατροπή της γερμανικής Ευρώπης, για το σπάσιμο των δεσμών.

Οι αλυσίδες της υποταγής δεν είναι για την Ελλάδα, δεν είναι για τους λαούς.

Η εποχή της γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων τελείωσε.

Τώρα θα φανεί πόση ψυχή έχουμε. Αν θα διαλέξουμε μια Ελλάδα στην Ευρώπη των Γερμανών και της υποτέλειας, αν θα επιβιώνουμε με τα ψίχουλα και αν τελικά θα γίνουμε σερβιτόροι τους, ή αν ο λαός θα φωνάξει για μια ακόμη φορά: πάρτε τα μνημόνια και κάντε τα ό,τι θέλετε εδώ είναι Ελλάδα και δε φοβόμαστε.

Πολιορκημένοι, αλλά λεύτεροι θα αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον μας.

Προχωράμε μπροστά για μια Ελλάδα της δημοκρατίας, της προκοπής, της αλληλεγγύης, της ανεξαρτησίας και της λαικής κυριαρχίας.

ΥΓ: Σημαντικό ρόλο θα παίξει σε αυτές τις κρίσιμές ώρες και η στάση των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση και ψηφίστηκαν για αυτό, μέσα από ανακοινώσεις τους, στο ίδιο μήκος κύματος, μέσα από τη συμμετοχή τους στην οργάνωση γεγονότων και στις κινητοποιήσεις του λαόύ που έρχονται.

Για να γίνει αντιληπτό εντός και εκτός χώρας ότι οι Έλληνες δεν εκβιάζονται.

Θα νικήσουμε.

* Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Σχολιάστε