My Twitter Feed

20 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΓΝΓ: Υποβάθμιση ακριβείας -

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Καταγγελία με αφορμή τη ΔΕΗ -

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

23 υποψήφιοι στηρίζουν Μηνά -

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Συναγερμός απ` τα 65 κρούσματα -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Ενωτικός και πάλι ο Κιλτίδης -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Δεκάδες κάθε μέρα τα νέα κρούσματα -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Άφαντοι οι σχολικοί νοσηλευτές -

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Kleemann: Ζημιές έναντι κερδών, στο τρίμηνο

Επεκτείνεται όμως σε Κίνα και Σερβία

Όπως ανακοίνωσε η KLEEMANN για τις επιδόσεις της στην εγχώρια αγορά στο πρώτο τρίμηνο του 2012, “η βαθιά οικονομική ύφεση που βιώνει η χώρα και η κατάρρευση – στην ουσία – του ελληνικού κατασκευαστικού κλάδου επιβαρύνει συνεχώς τη δραστηριότητα της μητρικής εταιρείας στην Ελλάδα και δυσχεραίνει τα οικονομικά μεγέθη της”. Ως εκ τούτου, ο Όμιλος για πρώτη φορά παρουσιάζει ζημία προ φόρων ύψους 793 χιλ. ευρώ, από κέρδη 567 χιλ ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα αποτελέσματα επηρέασαν επίσης αρνητικά η αύξηση του κόστους των υλικών, οι αυξημένες προβλέψεις επισφάλειας κατά περίπου 460 χιλ. ευρώ σε σχέση με το περσινό τρίμηνο, η ζημία των νεοσύστατων θυγατρικών στο Ην. Βασίλειο και στην Κίνα ύψους 226 χιλ. ευρώ, αλλά και η επιβάρυνση από συναλλαγματικές διαφορές της θυγατρικής στην Τουρκία περίπου 268 χιλ ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Το EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε σε -53 χιλ ευρώ, έναντι 1,4 εκατ. ευρώ το 2011, ενώ η ζημία μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ήταν -1,1 εκατ. ευρώ, από 5,1 χιλ ευρώ το 2011.

Νέες μονάδες σε Κίνα και Σερβία

Έτοιμος να βάλει «μπρος» τις μηχανές στις νέες μονάδες του σε Κίνα και Σερβία είναι ο Όμιλος της Kleemann, στοχεύοντας στην ενίσχυση της παραγωγικής του δυναμικότητας.

Ειδικότερα, έως το τέλος Ιουλίου η θυγατρική της «Demenxun» θα ολοκληρώσει την παραγωγική της βάση στην Κίνα, ενώ παράλληλα εντός των επόμενων τριών μηνών θα ξεκινήσει τη λειτουργία της και η μονάδα της σερβικής θυγατρικής «Kleemann Liftovi». Tα δύο εργοστάσια θα παράγουν εξαρτήματα ανελκυστήρων και θα λειτουργούν συμπληρωματικά των βασικών παραγωγικών της εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο Κιλκίς.

Στο μεταξύ, το ποσοστό διεθνών πωλήσεων της Kleemann βαίνει αυξανόμενο, καθώς το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι πωλήσεις της μητρικής εταιρείας στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 και πλέον το ποσοστό των εξαγωγών της αγγίζει το 71%.

Σημειώνεται ότι οι διεθνείς πωλήσεις του Ομίλου θα είχαν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, εάν ήταν καλύτερη η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Τα αρνητικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την χώρα, η πολιτική αστάθεια των τελευταίων μηνών, αλλά και η έντονη φημολογία για έξοδο από την ευρωζώνη αποτελούν εμπόδιο και για την εκτός συνόρων δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων.Μεταξύ των 76 χωρών που εξάγει η Kleemann, πλέον στην πρώτη θέση βρίσκεται η αγορά του Ην. Βασιλείου, όπου οι πωλήσεις της μητρικής αυξήθηκαν κατά 61%. Στη δεύτερη και τρίτη θέση από πλευράς πωλήσεων βρίσκεται η Τουρκία και η Ρωσία, ενώ σημαντική αύξηση επίσης καταγράφουν οι πωλήσεις προς Γερμανία (κατά 47%), αλλά και προς Βέλγιο και Πολωνία (από 42% περίπου).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Εταιρεία είναι βραβευμένη με τη διάκριση των ισχυρότερων οικονομικά εταιρειών στην Ελλάδα («Strongest Companies in Greece» ICAP GROUP) και ο Όμιλος παρουσίασε για άλλη μια φορά θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές, με καθαρό δανεισμό που δεν ξεπερνά τα 12,1 εκατ. ευρώ.

Πιστή στη στρατηγική που έχει χαράξει και στις δεσμεύσεις της απέναντι στους μετόχους της, η Kleemann συνεχίζει την προσπάθεια επέκτασης της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος διείσδυσε πρόσφατα σε νέες αγορές της Λατινικής Αμερικής, στην Ασία, αλλά και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Πηγή: marketnews.gr

Σχολιάστε