My Twitter Feed

28 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ο γαστρονομικός πλούτος Παιονίας

Ένα εντυπωσιακό μενού αποτελούμενο από 20 διαφορετικά πιάτα βασισμένα αποκλειστικά στις εύγευστες πρώτες ύλες της Παιονίας, το οποίο συνόδευαν τα φημισμένα κρασιά της περιοχής, συνέθεσε τη θεματική εκδήλωση για την προώθηση της γαστρονομίας και του οινοτουρισμού, που διοργάνωσε η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Παιονίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στην πλατεία Εμπορίου Θεσσαλονίκης, στο εστιατόριο “Ο Φανός της Πόλης’’, όπου η σεφ Ευτυχία Παπαδοπούλου “ξενάγησε” τους καλεσμένους στους γαστρονομικούς “δρόμους” της Παιονίας.

Αγριογούρουνο σε ξινόμαυρο Γουμένισσας με δαμάσκηνα, ταρτάκια κοτόπουλου με μανιτάρια Πάικου, μαύρος χοίρος με κάστανα και κυδώνια Πάικου, γιαουρτλάκια, λουκουμαδάκια γεμιστά με τυρί συνοδευόμενα από καρύδια και μέλι Πάικου, πατάτες Μεγάλων Λιβαδιών, σύκα ξερά μουλιασμένα σε Ξινόμαυρο, ήταν ορισμένα από τα εκλεκτά εδέσματα που εμπνεύστηκε η σεφ και συνοδεύτηκαν από εκλεκτά κρασιά των γνωστών και πολυβραβευμένων οινοποιείων Χατζηβαρύτη, Αϊδαρίνη, Τάτση, Τραϊανού, Σακαλάκη, Σπανούδη, Γκόγκου και Βαλτάρα.

Εύγευστα γλυκά τόσο από την Ευτυχία Παπαδοπούλου όσο και από το ζαχαροπλαστείο Πίψος της Γουμένισσας, ολοκλήρωσαν το μενού.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιωνίδης, “η εκδήλωση οργανώθηκε σε ένα εμβληματικό σημείο της Θεσσαλονίκης που δεν είναι άλλο από το εστιατόριο ‘’Ο φανός της Πόλης’’, ακριβώς επειδή το όνομά του μάρτυρα το γνωστό χωριό Φανός που βρίσκεται στην Παιονία και αποτελεί ένα γαστρονομικό προορισμό”.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Χρήστος Δραγανίδης υπογράμμισε: “Τα κρασιά μας, η γαστρονομία μας, η ιστορία μας, η πλούσια φύση μας, τα μοναστήρια μας, οι ιεροί ναοί μας είναι ένας μεγάλος πλούτος που διαθέτουμε και αποτελούν στοιχεία που οφείλουμε με σοβαρότητα ως Δήμος να τα προωθήσουμε στο αντίστοιχο ενδιαφερόμενο κοινό με στοχευμένες δράσεις όπως τη συγκεκριμένη και όλες όσες θα ακολουθήσουν”.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες δημοσιογράφοι από τα μέσα της Θεσσαλονίκης και τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι ασχολούνται με τις ημερήσιες εκδρομές και έτσι μπορούν να εντάξουν την Παιονία στα εκδρομικά τους προγράμματα.

Σχολιάστε