My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ο γαστρονομικός πλούτος Παιονίας

Ένα εντυπωσιακό μενού αποτελούμενο από 20 διαφορετικά πιάτα βασισμένα αποκλειστικά στις εύγευστες πρώτες ύλες της Παιονίας, το οποίο συνόδευαν τα φημισμένα κρασιά της περιοχής, συνέθεσε τη θεματική εκδήλωση για την προώθηση της γαστρονομίας και του οινοτουρισμού, που διοργάνωσε η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Παιονίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στην πλατεία Εμπορίου Θεσσαλονίκης, στο εστιατόριο “Ο Φανός της Πόλης’’, όπου η σεφ Ευτυχία Παπαδοπούλου “ξενάγησε” τους καλεσμένους στους γαστρονομικούς “δρόμους” της Παιονίας.

Αγριογούρουνο σε ξινόμαυρο Γουμένισσας με δαμάσκηνα, ταρτάκια κοτόπουλου με μανιτάρια Πάικου, μαύρος χοίρος με κάστανα και κυδώνια Πάικου, γιαουρτλάκια, λουκουμαδάκια γεμιστά με τυρί συνοδευόμενα από καρύδια και μέλι Πάικου, πατάτες Μεγάλων Λιβαδιών, σύκα ξερά μουλιασμένα σε Ξινόμαυρο, ήταν ορισμένα από τα εκλεκτά εδέσματα που εμπνεύστηκε η σεφ και συνοδεύτηκαν από εκλεκτά κρασιά των γνωστών και πολυβραβευμένων οινοποιείων Χατζηβαρύτη, Αϊδαρίνη, Τάτση, Τραϊανού, Σακαλάκη, Σπανούδη, Γκόγκου και Βαλτάρα.

Εύγευστα γλυκά τόσο από την Ευτυχία Παπαδοπούλου όσο και από το ζαχαροπλαστείο Πίψος της Γουμένισσας, ολοκλήρωσαν το μενού.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιωνίδης, “η εκδήλωση οργανώθηκε σε ένα εμβληματικό σημείο της Θεσσαλονίκης που δεν είναι άλλο από το εστιατόριο ‘’Ο φανός της Πόλης’’, ακριβώς επειδή το όνομά του μάρτυρα το γνωστό χωριό Φανός που βρίσκεται στην Παιονία και αποτελεί ένα γαστρονομικό προορισμό”.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Χρήστος Δραγανίδης υπογράμμισε: “Τα κρασιά μας, η γαστρονομία μας, η ιστορία μας, η πλούσια φύση μας, τα μοναστήρια μας, οι ιεροί ναοί μας είναι ένας μεγάλος πλούτος που διαθέτουμε και αποτελούν στοιχεία που οφείλουμε με σοβαρότητα ως Δήμος να τα προωθήσουμε στο αντίστοιχο ενδιαφερόμενο κοινό με στοχευμένες δράσεις όπως τη συγκεκριμένη και όλες όσες θα ακολουθήσουν”.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες δημοσιογράφοι από τα μέσα της Θεσσαλονίκης και τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι ασχολούνται με τις ημερήσιες εκδρομές και έτσι μπορούν να εντάξουν την Παιονία στα εκδρομικά τους προγράμματα.

Σχολιάστε