My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Ομάδα Γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Ισότητας, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου, στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο Κιλκίς, με ώρα έναρξηςτην 1η ημέρα στις 6μ.μ. και την 2η στις 4 μ.μ.

Στο Φεστιβάλ θα υπάρχουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, εργαστήρια, πολιτικές συζητήσεις, μουσικά δρώμενα, “που θα πλαισιώσουν την προσπάθεια που κάνουμε να θέσουμε τα ζητήματα ισότητας στο επίκεντρο της ζωής της πόλης μας”, όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται και τα εξής:

“Η ισότητα αφορά την κάθε γυναίκα, το κάθε κορίτσι, την κάθε θηλυκότητα, σε κάθε γωνιά της γης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και το Κιλκίς.

Σήμερα, που από τη μία οι φεμινισμοί επανακάμπτουν και αποκεντρώνονται, και ευτυχώς, που τα κινήματα χειραφέτησης και διεκδίκησης των γυναικών προτάσσουν στην δημόσια σφαίρα την ορατότητα της ύπαρξής τους και των αιτημάτων τους,

Σήμερα που οι γυναικοκτονίες αυξάνουν και η έμφυλη βία τείνει να κανονικοποιηθεί, εμείς επιμένουμε να αγωνιζόμαστε για κοινωνίες πιο δίκαιες, πιο ανθρώπινες, απαλλαγμένες από την βία, τον σεξισμό, τις έμφυλες ανισότητες.

Σήμερα που όλο και περισσότερο γυναίκες και άνδρες, κατανοούν πως η ισότητα δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά όλων, ειδικά τώρα σε μία εποχή τόσο δύσκολη οικονομικά κοινωνικά, πολιτικά, εμείς επιδιώκουμε να βάλουμε το λιθαράκι της ισότητας ως στοιχειώδες βήμα για την ευημερία των ανθρώπων.

Σας περιμένουμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε αλλιώς, να εκφράσουμε σκέψεις, αγωνίες και προβληματισμούς για το δικαίωμά μας να ορίζουμε τον κόσμο και τις ζωές μας. Και όλα αυτά συνοδευόμενα από ήχους και εικόνες.

Κανείς και καμία δεν περισσεύει. Η ευχή μας και η προσδοκία μας, αυτό το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός στην πόλη μας. Να αγκαλιαστεί από όλες και όλες!

Γιατί αν μιλάμε για την ισότητα είναι γιατί απουσιάζει. Και στο χέρι μας είναι αυτό να το αλλάξουμε!”

Σχολιάστε