My Twitter Feed

28 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς

Επίσκεψη στο Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η οποία συναντήθηκε το πρωί στο Διοικητήριο με τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέας Βεργίδης.

Η υπουργός υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας το ζήτημα της στελέχωσης ευρύτερα σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση», επισημαίνοντας τη στενή συνεργασία με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ.Βεργίδης έθεσε στην κ. Κεραμέως θέματα που αφορούν στην υποστελέχωση των υπηρεσιών της Π.Ε. Κιλκίς, ζητώντας την ενίσχυση των υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, το ζήτημα της επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ των ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού, καθώς και θέματα που αφορούν στη χρηματοδότηση.

Ακολούθως η Υπουργός ενημερώθηκε στο ισόγειο του Διοικητηρίου για τις εν εξελίξει εργασίες που αφορούν την ολοκλήρωση της νέας υπερσύγχρονης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Στη συνέχεια η υπουργός, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη και την περιφερειακή σύμβουλο Νατάσα Σωτηριάδου, συνομίλησε με τους υπαλλήλους της Υποδιεύθυνσης Οικονομικού – Ανθρωπίνων Πόρων της Π.Ε. Κιλκίς.

Ο κ. Βεργίδης και η κ. Σωτηριάδου προσέφεραν στην υπουργό ένα πιστό αντίγραφο παιδικού παιχνιδιού της αρχαιότητας (μικρό πήλινο ίππο/εύρημα που ήρθε στην επιφάνεια από τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού), καθώς και την έκδοση που αφορά το αρχαιολογικό “κεφάλαιο” της Π.Ε. Κιλκίς.

Την κ. Κεραμέως, η οποία επισκέπτεται το Κιλκίς προσκεκλημένη της ΔΕΕΠ σε συνεργασία με τη ΔΗΜ.ΤΟ Παιονίας, συνόδευαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ ν. Μηνάς Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Κιλκίς Νίκος Τοπαλίδης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Τρεντζίδης και ο Γενικός Συντονιστής των Οργανώσεων της ΝΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Ηλίας Τάπρας.

Συνεργασία με τον δήμαρχο Κιλκίς

Την επίσκεψη της κ. Κεραμέως δέχθηκε το πρωί ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος ενημέρωσε την υπουργό για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της και κάνοντας μνεία για χρηματοδοτήσεις ύψους 9,5 εκατ. ευρώ για έργα που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης (κατασκευή αθλητικού πυρήνα στο Κιλκίς, βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Αμαράντων και Αγίας Παρασκευής) για την ανανέωση του δημοτικού στόλου οχημάτων από το πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’ και την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το ‘’Άργος’’.

Ο κ. Κυριακίδης έκανε αναφορά στην υψηλή θέση που διατηρεί πανελλαδικά ο Δήμος Κιλκίς καθώς είναι τρίτος στην κατάταξη ως προς την αύξηση των χρηματοδοτήσεων του υπουργείου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) ενώ δήλωσε ότι ο δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αξιοποιήσει πολύ σύντομα την εγκριθείσα πίστωση του 1.450.000 ευρώ για να ολοκληρώσει τον ψηφιακό του μετασχηματισμό.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο δήμαρχος πρόσφερε ένα λουλούδι στην υπουργό και στις γυναίκες που συμμετείχαν στη συνάντηση, δηλαδή στην αντιδήμαρχο Γιαννακούλα – Ζιούτα, στην εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για θέματα Παιδείας Ελένη Πατλάκη και στο στέλεχος της ΔΕΕΠ Κιλκίς Άννα Σακαλάκη.

Στο Πολύκαστρο

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης υποδέχτηκε στην Παρασκευή 8 Μαρτίου στο δημαρχείο του Πολυκάστρου την κ. Κεραμέως και της επέδωσε υπόμνημα για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου σχετικά με την:

  • Ηλεκτρονική ενημέρωση Δημοτών – Φορολογούμενων του Δήμου – διασύνδεση με TAXISNET.

  • Επιμήκυνση χορηγηθείσας παράτασης ανέγερσης κατοικιών σε εκποιηθέντα Δημοτικά οικόπεδα.

  • Ένταξη του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Γουμένισσας – Ευρωπού» στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε στο κέντρο Αλεξάνδρειο προς τιμή της υπουργού, ο κ. Σιωνίδης επεσήμανε χαιρετισμό του την ανάγκη λήψης μέτρων για την αποφυγή της ερήμωσης των χωριών της παραμεθορίου.

Σχολιάστε