My Twitter Feed

27 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το Ξαδελφάκι μου στο θερινό της Τέχνης

Μετά την αναβολή της προβολής την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών, συνεχίζονται οι προβολές στο θερινό σινεμά στο “Στέκι της Τέχνης” στο Μεταλλικό, με μια απολαυστική «κωμωδία α λα γαλλικά», δροσερή, έξυπνη με σπαρταριστές περιπέτειες την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ.

ΤΟ ΞΑΔΕΛΦΑΚΙ ΜΟΥ / MonCousin

Δύο τύποι που δεν υποφέρουν ο ένας τον άλλον αλλά αναγκάζονται να συνυπάρξουν, ενσαρκωμένοι από δύο σπουδαίους ηθοποιούςτον ΒενσάνΛεντόν των σπουδαίων ρόλων και τον πάντα τόσο ευέλικτο Φρανσουά Νταμιέν που ξεδιπλώνουν με ευκολία τις δυνατότητές τους και χτίζουν δυο φιγούρες που θέλοντας ή μη παρακολουθείς γοητευμένος!

Ο σκηνοθέτης Γιαν Κουνέν κινεί τα νήματα που συνδέουν τα δυο ξαδέλφια με τέτοια μαεστρία και ισορροπία, που δεν σε κάνουν να βαριέσαι. Συνολικά, έχουμε μια γλυκιά διασκεδαστική κωμωδία με θετικά μηνύματα πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο Γιαν Κουνέν, δημιουργός του «Dobermann» και γενικώς σκηνοθέτης με αισθητική άποψη, κάνει μια κωμωδία, βασισμένη στη γνώριμη ιδέα: δυο αντίθετοι χαρακτήρες, δυο ασύμβατοι ήρωες, αναγκάζονται να συμβιώσουν και ν’ αναγνωρίσουν ο ένας την αξία του άλλου, με το ζόρι.

Ο Κουνέν δεν κάνει χοντράδες, δεν πέφτει σε παγίδες της καγκουρο-κωμωδίας.Εκτοξεύει την πλοκή του σε μια γεμάτη ανατροπές κι εμπόδια ταινία. Κι εκεί βρίσκεται η αρετή του φιλμ πουτο κάνει να ξεχωρίζει ευχάριστα από την παραδοσιακή, πια, γαλλική κωμωδία του καλοκαιριού.

ΤΟ ΞΑΔΕΛΦΑΚΙ ΜΟΥ/ MonCousin

Γαλλία, 2021

  • Σκηνοθεσία: Γιαν Κουνέν
  • Σενάριο: Φαμπρίς Ροζέρ-Λακάν
  • Μουσική: Νικολά Μπεκέρ, ΖερόμΡεμποτιέ, Αν-ΣοφίΒερνεσγιέν
  • Πρωταγωνιστούν: ΒενσάνΛεντόν, Φρανσουά Νταμιέν
  • Διάρκεια: 104 λεπτά
Σχολιάστε