My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Τι λένε για τις καταστροφές

Οι λάσπες των χωραφιών της δυτικής Παιονίας δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή σκόνη”, δηλώνει ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης.

Από τη πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χρήστος Γκουντενούδης, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι “ο Δήμαρχος Παιονίας θα έπρεπε αμέσως μετά την επίσκεψη του στις περιοχές που επλήγησαν να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο”.

Ο κ. Σιωνίδης

Στην ανακοίνωσή του για τις πρόσφατες καταστροφές ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης αναφέρει τα εξής:

“Οι δημόσιες τοποθετήσεις σε θέματα που αφορούν φυσικές καταστροφές με οδυνηρές μάλιστα οικονομικές συνέπειες για τους δημότες, απαιτούν ενημέρωση, αυτοσυγκράτηση και προσοχή.

Οι λάσπες των χωραφιών της δυτικής Παιονίας δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή σκόνη.

Η βοήθεια και οι προτάσεις όλων όσων πραγματικά ενδιαφέρονται για το δήμο είναι καλοδεχούμενες . Για γεγονότα όμως, όπως η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τα χωριά του δυτικού τμήματος του δήμου, οι προτάσεις έχουν ιδιαίτερη αξία και όφελος για τους πληγέντες όταν εκφράζονται θεσμικά ώστε να μπορούν και να υλοποιηθούν.

Σχετικά με την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» που ανέλαβε μέσω του τύπου, συντοπίτης μας για την αναγκαιότητα κήρυξης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των πληγέντων περιοχών του δήμου, καλό θα ήταν να έχει απευθυνθεί πρώτα θεσμικά στην διοίκηση του δήμου και κατόπιν να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις του.

Θα τον είχαμε ενημερώσει ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται ήδη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και θα απέφευγε έτσι να προτείνει δημόσια κάτι που υφίσταται αλλά δεν το γνωρίζει.

Εμείς επιδιώκουμε την συνεννόηση με όλους τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν.

Ο δήμος μας, όπως και όλοι οι μικροί περιφερειακοί δήμοι, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που για να λυθούν απαιτούν γνώση, προσπάθεια και συνεργασία.”

Ο κ. Γκουντενούδης

Στη δική του ανακοίνωση με τίτλο “αποκατάσταση ζημιών από την θεομηνία σε περιοχές της Δ.Ε. Ευρωπού”, αναφέρει τα εξής:

“Μετά την πρωτοφανή θεομηνία, το απόγευμα της Πέμπτης 26-6-22, στην περιοχή της ΔΕ Ευρωπού και συγκεκριμένα στους οικισμούς του Αγίου Πέτρου, του Ευρωπού, της Μεσιάς και του Πολυπέτρου, οι προκληθείσες ζημιές σε καλλιέργειες και όχι μόνο, ήταν ανυπολόγιστες.

Το παρήγορο είναι ότι ευτυχώς δεν υπήρχαν ανθρώπινα θύματα, αλλά η εικόνα από τις ζημίες στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, τις καλλιέργειες και τις ζημίες στον αστικό ιστό, κυρίως στον Άγιο Πέτρο, ήταν αποκαρδιωτική. Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, μεταβήκαμε με στελέχη της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» στην περιοχή για να διαπιστώσουμε κοντά και μαζί με τους πληγέντες συνδημότες μας, το μέγεθος των ζημιών στις εγκαταστάσεις, πολλές εκ των οποίων ήταν κυριολεκτικά ισοπεδωμένες.

Στην περιοχή μετέβη άμεσα και ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς, μαζί με κλιμάκια του ΕΛΓΑ, για να διαπιστώσει από κοντά, τις τεράστιες καταστροφές και για να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση την σχετική διαδικασία των αποζημιώσεων που προβλέπονται σε αυτές τις καταστάσεις.

Για εμάς, το ζητούμενο είναι να μην μείνουμε μόνο στα λόγια, διότι οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής είναι άμεσες και επιτακτικές. Για το λόγο αυτό επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Αγίου Πέτρου, ώστε στην συνάντηση με τον υπουργό, να ζητήσει άμεση οικονομική ενίσχυση για τις πληγείσες κατοικίες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αλλά και αναστολή πληρωμών των λογαριασμών ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, δήμο κλπ.), όπως έγινε σε ανάλογες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Παιονίας, θα έπρεπε αμέσως μετά την επίσκεψη του στις περιοχές που επλήγησαν, να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το μέγεθος της καταστροφής και θα αποφασιστούν συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις για την ανακούφιση των πληγέντων συνδημοτών μας.

Παρ’ όλα αυτά, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει άμεση και με στοχευμένες δράσεις ανταπόκριση από το κράτος, ώστε να αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέγεθος της ζημίας με έκτακτες ενισχύσεις για οικοσκευή, κατοικίες και εξοπλισμό, όπως συνέβη και σε άλλες πληγείσες περιοχές της χώρας μας.”

Σχολιάστε