My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Τι είπε ο Τονικίδης στον Σαμαρά για το νομό Κιλκίς

RET1Με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά είχε συνάντηση το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση συμμετείχε κι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κι αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., Π. Τονικίδης, ενώ παρόντες ήταν, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Ν. Μηταράκης και Αθ. Σκορδάς.

Κατά τη σύσκεψη ο κ. Τονικίδης επικέντρωσε την τοποθέτησή του σε ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τόσο την αγορά όσο και τις επιχειρήσεις του νομού με εξαγωγικό προσανατολισμό. Τα θέματα αυτά αφορούν στην αγορά καυσίμων, όπου ο νομός υφίσταται ένα καίριο πλήγμα από την αγορά των Σκοπίων λόγω της αισθητής διαφοράς στην τιμή. Για το θέμα αυτό το Επιμελητήριο Κιλκίς ανέλαβε έναντι του Υπουργείου Ανάπτυξης τη δέσμευση να συντάξει εξειδικευμένη μελέτη για τα διαφυγόντα έσοδα της χώρας από το φαινόμενο της διαφοράς στην τιμή των καυσίμων. Η έκθεση θα υποβληθεί σε διάστημα περίπου δύο μηνών προς το αρμόδιο Υπουργείο και θα τεθεί υπόψη του Πρωθυπουργού σε νέα συνάντηση με την Κ.Ε.Ε.Ε.

Ο κ. Τονικίδης έθεσε επίσης το ζήτημα της πιθανολογούμενης υποβάθμισης του Τελωνείου Κιλκίς και της επιβάρυνσης που θα προκαλέσει στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του νομού. Για το ζήτημα αυτό έλαβε τη διαβεβαίωση ότι περίπτωση υποβάθμισης θα πρέπει να αποκλεισθεί.

Από τη πλευρά του,  ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., Κων. Μίχαλος, έθεσε εν συντομία και με πλήρη αιτιολόγηση τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του επιχειρείν σε όλη τη χώρα, και τα οποία χρονίζουν οδηγώντας τους επιχειρηματίες σε πλήρη αδιέξοδο.

Από τα βασικότερα ζητήματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη ήταν αυτό της δυσχέρειας, έως πλήρους αδυναμίας, των επιχειρήσεων να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, κυρίως αυτές που υφίστανται με την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Οι όποιες ρυθμίσεις έχουν αποφασισθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, καθίστανται πλέον αδύναμες να θεραπεύσουν το πρόβλημα, αφού εν τω μεταξύ η έλλειψη ρευστού από πλευράς Τραπεζών είναι πλήρης. Από την Κ.Ε.Ε.Ε. τέθηκε το ζήτημα της διευκόλυνσης υπαγωγής στο άρθρο 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα για όσες επιχειρήσεις διαθέτουν τα απαραίτητα κριτήρια. Παράλληλα θα πρέπει να προστατευθούν όσες επιχειρήσεις χρειάζονται νέες δανειακές ρυθμίσεις χωρίς να επιδιώκουν υπαγωγή στο άρθρο 99.

Από τον κ. Μίχαλο τέθηκε επίσης το ζήτημα του συμψηφισμού των χρεών Ιδιωτών – Δημοσίου. Ένα ζήτημα που θα μπορούσε να προσδώσει άμεση ανάσα σε πολλές επιχειρήσεις ανά τη χώρα διατηρώντας την λειτουργία τους καθώς και τις θέσεις εργασίας που διαθέτουν.

Κατά τη σύσκεψη έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το τεράστιο ζήτημα του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις ιδιαίτερα της βιομηχανικές. Επισημάνθηκε το γεγονός, ότι το ενεργειακό κόστος για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι πολλαπλάσιο από τις Ευρωπαϊκές και εννοείται, εξαιρετικά πολλαπλάσιο από τις επιχειρήσεις των όμορων κρατών.

Σχολιάστε