My Twitter Feed

1 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΤΕΕ: Δημοπρατείστε τη ΠΑΘΕ σε Παιονία

Σε ανακοίνωσή του για το πρόσφατο δυστύχημα στην ΠΑΘΕ Παιονίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Κιλκίς ζητά την επικαιροποίηση της μελέτης που ήδη υπάρχει και την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ του έργου.

Στη σχετική ανακοίνωση του φορέα αναφέρονται τα εξής:

“Πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 10/9/2023 θρηνήσαμε ακόμα 4 θύματα και αρκετούς τραυματίες στην ΠΑΘΕ Παιονίας με τους νεκρούς πιθανόν να ήταν περισσότεροί εάν ο οδηγός δεν έβγαζε το λεωφορείο εκτός δρόμου αφού θα ερχόταν μετωπικά με ερχόμενα ΙΧ λόγο έλλειψης διαχωριστικής νησίδας.

Πρόκειται για τμήμα αυτοκινητοδρόμου χαρακτηρισμένο ως εθνική οδός, αποτελεί τμήμα της διεθνούς οδού Ε75 κατασκευασμένη όμως με τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά επαρχιακής οδού αφού δεν υπάρχει σε κανένα σημείο της διαχωριστική νησίδα από το ύψος των Μαλγάρων μέχρι και τον κόμβο Πολυκάστρου, επαρκής φωτισμός και συντηρημένος ασφαλτοτάπητας.

Η υψηλή επικινδυνότητα όλων των παραπάνω λόγο της αμφίδρομης κυκλοφορίας οχημάτων ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που επιβαρύνεται πολλαπλάσια με την κάθοδο Βαλκανίων τουριστών εκτός των εμπορικών μεταφορών κατά την διάρκεια του έτους, καθώς και η συνολική εικόνα της χώρας λόγο της διέλευσης 10εκ ανθρώπων κάθε χρόνο με τα σοβαρά τροχαία που συμβαίνουν τακτικότατα, επιτάσσει την επικαιροποίηση μελέτης που ήδη υπάρχει από το υπουργείο μεταφορών και υποδομών και την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ του έργου για την κατασκευή σύγχρονων υποδομών και όλων όσων χρειάζονται μετά από 50 περίπου χρόνια λειτουργίας του.

Ως ΤΕΕ ελπίζουμε στις άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες και την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων επιτέλους να στην υλοποίηση του έργου.”

Σχολιάστε