My Twitter Feed

27 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Συνέδριο των προσκόπων Κ. Μακεδονίας

Με επιτυχία, αφενός μεν για τη μεγάλη συμμετοχή, αφετέρου δε για τα συμπεράσματα των εργασιών, πραγματοποιήθηκε το 8ο Συνέδριο Προσκόπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις φιλόξενες Σέρρες, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023.

Τα ενήλικα Στελέχη της Κίνησης που εδράζονται στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρεια, στη Βέροια, στην Κατερίνη, στο Κιλκίς και στις Σέρρες έδωσαν δυναμικό παρόν στο καθιερωμένο Συνέδριο τους, κάνοντας πράξη το σύνθημα “Επανεκκίνηση”!

Τις εργασίες του Συνεδρίου γενομένης προσευχής, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Σερρών, άνοιξε ο Αν. Καθηγητής Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Ιορδάνη Κοτζαϊβάζογλου, προσκεκλημένος της Περιφέρειας για να αναπτύξει το θέμα «Αρχές και Πρακτικές αποτελεσματικής

ηγεσίας», προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις στα Στελέχη που ως ηγέτες παιδιών δραστηριοποιούνται για ένα καλύτερο μέλλον!

Εν συνεχεία ο Περιφερειακός Έφορος Χρήστος Καναρόπουλος προχώρησε στον απολογισμό των πεπραγμένων πλαισιούμενος από το νέο Επιτελείο της ΠΕ.ΚΕ.Μ.

Στον χαιρετισμό του ο Κιλκισιώτης Επικεφαλής της Προσκοπικής Κίνησης κάλεσε τους συμμετέχοντες να εντείνουν την προσπάθειά τους επενδύοντας στη συνεργασία και στο σεβασμό των προσώπων, υπογράμμισε την ευθύνη των Στελεχών έναντι των παιδιών και των γονέων και παρουσίασε τους άξονες ενίσχυσης του Προσκοπικού έργου σε όλα τα Κλιμάκια, όπως ήδη ξεκίνησε να τρέχει από τις αρχές της νέας προσκοπικής χρονιάς. Ανάμεσα σε αυτά οι διαδικασίες ίδρυσης νέων Συστημάτων στο Πολύκαστρο ν. Κιλκίς και στην Έδεσσα καθώς και η εκ νέου τοποθέτηση βάσεων συνεργασίας των Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων μετά τον ορισμό νέου Εφόρου.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Σερρών, ανακοινώνοντας σειρά παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυσή του και την περαιτέρω εξωστρέφεια στην τοπική κοινωνία.

Ακολούθησε ο προγραμματισμός για το 2024, προσαρμοσμένο στο Στρατηγικό Σχέδιο της Γενικής Εφορείας του ΣΕΠ, αποτελέσματα διαλόγου της ολομέλειας των τεσσάρων Κλάδων, διοικητικές και εκπαιδευτικές ανακοινώσεις και δημιουργικός διάλογος που στόχο έχει μία δυνατή Προσκοπική Περιφέρεια στην καρδιά της Μακεδονίας.

Του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα θετικής διάθεσης και ομόνοιας, προήδρευσε ο Βαθμοφόρος εκ Κατερίνης Νίκος Τουρναβίτης, μαζί τα Στελέχη Νατάσα Καρασαρίδου (Βέροια) και Δημήτρη Λιάκο (Αλεξάνδρεια).

Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούσαν οι Βαθμοφόροι των Σερρών: Βάνα Καρυώτη (Α.Σ.), Δημήτρης Σταυρόπουλος (Υ.Σ.), Μάριος Ρακιντζής (Α.Ο.), Αλιλέγκος Σωτήρης (Υ.Ο.) και Νίκος Καπουλτζής.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρατέθηκε σε όλους τους Συνέδρους στην πόλη των Σερρών από την Περιφερειακή Εφορεία.

Σχολιάστε