My Twitter Feed

30 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση για τους μαθητές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 6:30 μμ, στην Πλατεία Ειρήνης, η Ένωση Γονέων Κιλκίς, ζητώντας «να αναλάβουν άμεσα το υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια την υποχρέωσή τους για την ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία».

Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Κιλκίς με την παρουσία δεκάδων γονέων και μαθητών στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, με σκοπό να λυθεί άμεσα το ζήτημα με τη διακοπή των σχολικών μεταφορών σε σχολεία του Κιλκίς, που έχει ως αποτέλεσμα μαθητές να αποκόπτονται από την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί το Υπ. Παιδείας και η Περιφέρεια δεν εξασφαλίζουν τη μεταφορά τους από και προς το σχολείο.

Από τη συνάντηση αυτό που προέκυψε επί της ουσίας είναι να «ρίχνει η μία υπηρεσία το μπαλάκι στην άλλη» (η Περιφέρεια στο Υπουργείο και το Υπουργείο στην Περιφέρεια), να ενημερωνόμαστε για την κατάσταση και όχι για τη λύση, και τελικά η ευθύνη για τη φοίτηση των παιδιών μας να γυρνάει σε μας τους γονείς και το κράτος να μην αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του.

Αυτό που τονίζουμε για ακόμα μία φορά είναι ότι θεωρούμε αδιανόητο το 2023 να μην εξασφαλίζεται η ασφαλής και απρόσκοπτη μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο, τόσο για την Πρωτοβάθμια όσο και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τόσο για τον πρωινό κύκλο όσο και για το Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι δεν μπορούν άλλοι κρατικοί φορείς που έχουν και αυτοί ευθύνη για την εκπαιδευτική διαδικασία (Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Δήμος) να μην παίρνουν θέση και να μην πιέζουν για λύση, με την αιτιολογία ότι το συγκεκριμένο θέμα «δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων τους».

Ήδη ανεχόμαστε πολλά, με ελλείψεις εκπαιδευτικών, με κτίρια που δεν είμαστε σίγουροι αν εξασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών μας, με το να πληρώνουμε από την τσέπη μας για τις ανεπάρκειες του δημόσιου σχολείου… δεν θα δεχτούμε να πηγαίνουν τα παιδιά μας με τα πόδια στο σχολείο λες και ζούμε στο 1940. Το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια, αν με τα 27,7 εκ. ευρώ που ξοδεύει κάθε χρόνο η Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας για τις σχολικές μεταφορές σε ιδιώτες και τουριστικά πρακτορεία, είχε εξασφαλίσει το δικό της στόλο σχολικών λεωφορείων, με μόνιμο προσωπικό οδηγών και σχολικών συνοδών.

  • Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να δώσει λύση τώρα, με νομοθετική ρύθμιση, τροπολογία, υπουργική απόφαση, οτιδήποτε. Είναι στο χέρι της. Να αξιοποιηθούν ακόμα και οχήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, να μισθωθούν με έκτατες διαδικασίες λεωφορεία για να μπορούν τα παιδιά μας να πηγαίνουν σχολείο.
  • Για όσες μέρες τα παιδιά χάνουν μάθημα χωρίς δική τους υπαιτιότητα να μην προσμετρηθεί καμία απουσία, με απόφαση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Δεν διεκδικούμε καμία πολυτέλεια. Ζητάμε τα αυτονόητα.

  • Η Ένωση Γονέων Κιλκίς καλεί τους γονείς και τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, που έχουν άμεσα πρόβλημα με τη διακοπή των σχολικών δρομολογίων, αλλά και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να δυναμώσουμε τον αγώνα μας. Καλούμε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 6:30 μ.μ., στην Πλ. Ειρήνης σε κινητοποίηση για το ζήτημα των σχολικών μεταφορών.
  • Παράλληλα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 6:30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη όλους τους Συλλόγους Γονέων και κάθε Γονιό και Κηδεμόνα του Κιλκίς, για να συζητήσουμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες για το σύνολο των προβλημάτων που μας απασχολούν.
  • Το ΔΣ της Ένωσης, θα απευθυνθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στα Εκπαιδευτικά Σωματεία (ΣΕΠΕ Κιλκίς, ΕΛΜΕ Κιλκίς) για να συντονίσουμε τη δράση μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Ενώ θα απευθυνθεί και στους βουλευτές του νομού ώστε να πιέσουν και αυτοί από την πλευρά τους την κυβέρνηση.»
Σχολιάστε