My Twitter Feed

27 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO!

Ισχυρό σοκ στους εργαζόμενους σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη της χαρτοποιίας SONOCO ΕΛΛΑΣ ΑΕ προκάλεσε η απόφαση της επιχείρησης να αναστείλει τις δραστηριότητές της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία αναμένεται να κλείσει οριστικά στις 31 Μαΐου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις παραγγελίες που υπάρχουν. Αμέσως μετά, οι 55 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο που λειτουργεί στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου και οι 30 εργαζόμενοι στη μονάδα συσκευασίας στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, θα μείνουν χωρίς δουλειά. Στο Κιλκίς η εταιρεία έχει σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, που εκτείνονται σε 5.500 τμ.

Η είδηση ανακοινώθηκε αμέσως μετά το τριήμερο της εθνικής επετείου, ενώ δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό, για επικείμενο λουκέτο. Οι εργαζόμενοι στις δυο μονάδες έμαθαν αιφνιδιαστικά ότι η επιχείρηση δεν άντεξε υπό το βάρος του ενεργειακού κόστους και αποφάσισε να κατεβάσει τα ρολά.

Η δραστηριότητα της εταιρείας ήταν πράγματι ενεργοβόρα με αποτέλεσμα να έχει πραγματοποιήσει επένδυση περί τα 3 εκατ. ευρώ για την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν την ενέταξε στο δίκτυό του λόγω έλλειψης χωρητικότητας.

Η εταιρεία είναι μέλος του αμερικανικού ομίλου Sonoco Alcore, ο οποίος εδρεύει στη Νότια Καρολίνα, ιδρύθηκε το 1899 και διαθέτει περισσότερες από 300 επιχειρήσεις σε 33 χώρες. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή και επεξεργασία χαρτονιού από ανακύκλωση, χάρτινων κυλινδρικών εξαρτημάτων  και χάρτινων κυλίνδρων.

Η SONOCO ΕΛΛΑΣ ΑΕ διέθετε έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό με τα προϊόντα της να ταξιδεύουν, μεταξύ άλλων, σε Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ, Κατάρ.

Όπως προκύπτει από τον πιο πρόσφατο αναρτημένο ισολογισμό της εταιρείας στο ΓΕΜΗ και αφορά το 2021 «ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 19.932.910 ευρώ, ενώ το αποτέλεσμα της χρήσεως προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκε σε ζημιά 350.761 ευρώ».

Με πληροφορίες από τη voria.gr

Σχολιάστε