My Twitter Feed

30 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε αναβρασμό οι γονείς μαθητών

Πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 22 Οκτωβρίου σύσκεψη των συλλόγων γονέων του Κιλκίς με τη συμμετοχή εκπροσώπων από σχεδόν 20 σχολεία, μετά από κάλεσμα της Ένωσης Γονέων, για να συζητηθούν τα προβλήματα των σχολείων και να σχεδιαστεί η συνέχεια της δράσης και των διεκδικήσεων.

Κεντρικό ζήτημα ήταν η διακοπή των Σχολικών Μεταφορών εδώ και 10 ημέρες, που αφορά σε 19 δρομολόγια. Το ΔΣ της Ένωσης ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει, σημειώνοντας ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν δεσμεύτηκαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά θα συνεχίσουν να αποκλείονται από το σχολείο με ευθύνη της Πολιτείας.

Η σύσκεψη κατέληξε να συνεχίσουν οι πιέσεις με πολύμορφες δράσεις και ενέργειες και το επόμενο διάστημα, με στόχο να εξασφαλιστεί άμεσα η απρόσκοπτη και ασφαλής μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο.

Επίσης, τέθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως αυτό των ελλείψεων εκπαιδευτικών, που εντοπίζεται κυρίως στα τμήματα ένταξης και στην παράλληλη στήριξη, αλλά και σε σειρά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα με χαμένες ώρες μαθημάτων.

Το αίτημα των συλλόγων γονέων είναι να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό και να καλυφθούν όλα τα κενά. Ειδικά για την Ειδική Αγωγή, να λειτουργήσουν τα αναγκαία τμήματα ένταξης και να προσληφθεί ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή/τρια για την παράλληλη στήριξη.

Συζητήθηκαν ακόμα τα ζητήματα της σχολικής στέγης, των υποδομών, της ασφάλειας στους χώρους εκπαίδευσης, της υποχρηματοδότησης των σχολείων, αλλά και το ζήτημα της επικείμενης κατάργησης των σχολικών επιτροπών με βάση πρόσφατο νόμο του ΥΠΕΣ.

Η Ένωση Γονέων, όπως ενημέρωσε, έχει καταθέσει αίτημα στο Δήμο Κιλκίς και την Τεχνική Υπηρεσία, για να ενημερωθεί για το κτιριακό όλων των σχολείων. “Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι είμαστε σε μια διαδικασία συνολικής υποβάθμισης των σχολείων, αλλά και κατηγοριοποίησής τους”, τονίζουν οι σύλλογοι.

Το αίτημα της Ένωσης είναι να πραγματοποιηθούν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι των σχολικών κτιρίων και κύρια ο αντισεισμικός, να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές και έργα συντήρησης των σχολείων, καθώς και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να σταματήσουν οι ίδιοι οι γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους για τις ανεπάρκειες των σχολείων.

Η Ένωση Γονέων Δήμου Κιλκίς στα πλαίσια τη συνέχισης του αγώνα για τις σχολικές μεταφορές, θα παραχωρήσει σε συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 6:00 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου Λαϊκών Αγορών ν.Κιλκίς (Παπαθεοφίλου 25, Κιλκίς).

Σχολιάστε