My Twitter Feed

30 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Προκήρυξη της 10ης έκθεσης εικαστικών

Το «Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο η πόλις» είναι στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει την 10η έκθεση εικαστικών «πόλις» με θέμα την «μνήμη».

Η ετήσια έκθεση εικαστικών που με τη συμβολή και τη στήριξη των καλλιτεχνών, του κοινού και του Δήμου Κιλκίς διοργανώνει το «πόλις» από το 2014, αποτελεί πλέον έναν εικαστικό θεσμό της πόλης του Κιλκίς χάρη στον οποίο νέοι καλλιτέχνες (ερασιτέχνες και μη) έχουν την ευκαιρία να εκθέτουν την εικαστική τους οπτική επί του εκάστοτε θέματος.

Από το 2014 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία εννέα (9) εκθέσεις εικαστικών «πόλις» στις οποίες έχουν συμμετάσχει συνολικά 55 διαφορετικοί καλλιτέχνες και έχουν εκτεθεί περί τα 830 διαφορετικά έργα.

Η φετινή έκθεση σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στην Καπναποθήκη Αυστροελληνικής του Δήμου Κιλκίς από Δευτέρα 23 έως Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024.

Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες (ερασιτέχνες και μη) από όλη την ελληνική επικράτεια που θέλουν να συμμετάσχουν στην 10η ετήσια έκθεση εικαστικών του «πόλις» με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, κεραμικής, κολάζ, installation κ.α.

Ελπίζουμε να στηρίξετε και φέτος την προσπάθειά μας με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον σας.

Γενικοί και ειδικοί όροι συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν καλλιτέχνες (ερασιτέχνες και μη) από όλη την ελληνική επικράτεια με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, κεραμικής, κολάζ, installation κ.α.). Τα έργα θα συνοδεύονται από επεξηγηματικό κείμενο (έως 1 σελίδα μεγέθους Α4) το οποίο θα αναρτηθεί μαζί με αυτά.

Η συμμετοχή απαιτεί:

  • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 150 λέξεις).

  • Φωτογραφίες των έργων που πρόκειται να εκτεθούν σε ανάλυση τουλάχιστον 200 dpi και διάσταση περίπου 10x25 cm.

  • Ποσό συμμετοχής 20€.

  • Σε περίπτωση πώλησης έργων που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης προσφέρεται ως δωρεά το 15% επί της αξίας τους για τους καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς του Σωματείου.

Κάθε δημιουργός ή ομάδα καλείται να συμμετάσχει με έργα σχετικά με το θέμα της έκθεσης. Η προσέγγιση του θέματος θα παρουσιάζεται στο επεξηγηματικό κείμενο. Η επιλογή των έργων γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τη συνάφειά τους με το θέμα καθώς και τις διαστάσεις των έργων σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του εκθεσιακού χώρου.

Η παράδοση των έργων προβλέπεται να γίνει στον εκθεσιακό χώρο κατά την ημέρα του στησίματος της έκθεσης. Η παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης θα γίνει με ευθύνη των καλλιτεχνών σε χρόνο που θα οριστεί από τους διοργανωτές και κατόπιν ειδοποίησης. Δεν υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης και φύλαξης των έργων μετά τη λήξη της έκθεσης.

Η μέγιστη διάσταση των έργων δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2×2 μέτρα. Τα έργα θα πρέπει να είναι έτοιμα για ανάρτηση (κορνίζες, μηχανισμοί ανάρτησης κ.ά.). Η τοποθέτησή των έργων στον προκαθορισμένο χώρο θα γίνεται με πινέζες ή με ανάλογης διατομής ψιλά καρφιά. Εναλλακτικοί τρόποι τοποθέτησης θα εξετάζονται κατά περίπτωση και πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές του εκθεσιακού χώρου.

Δεν παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη των έργων ωστόσο ενημερώνουμε ότι στο κτίριο θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη με σύστημα συναγερμού.

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Σοφία Σπυρλιάδου στο email: info@gestaltdesign.gr και στο τηλέφωνο 6977300283 ή με τη Γραμματεία του «πόλις» στο τηλέφωνο 23410 25111 και στο email: ipolis@ipolis.gr.

Σχολιάστε