My Twitter Feed

27 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ο ΣΓΚ για τη μεταφορά των μαθητών

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει την διακοπή σχολικών δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών/τριών από και προς τα σχολεία τους στην Π.Ε. Κιλκίς, τα οποία δεν πραγματοποιούνται γιατί έχουν κηρυχθεί ως άγονα.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται και τα εξής:

“Οι εργαζόμενοι γονείς ενημερώθηκαν στις 11/10 ότι από την επομένη διακόπτονται οι μεταφορές των παιδιών τους επ αόριστον. Είναι απαράδεκτο στον 21ο αιώνα να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις, να καλούνται οι ίδιοι οι γονείς να αναλάβουν την ευθύνη για το δικαίωμα της ασφαλούς  μεταφοράς των παιδιών τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κυβέρνηση και Περιφέρεια για ακόμη μια φορά παίζουν το παιχνίδι αποποίησης των ευθυνών τους, ενώ η λύση του προβλήματος της μεταφοράς καθίσταται αποκλειστικά ατομική ευθύνη των γονέων. Υπάρχουν μαθητές που δεν μπορούν να μετακινηθούν και χάνουν μαθήματα, μαθητές που περπατάνε χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο στο δίπλα χωριό σε επαρχιακούς δρόμους. Την απουσία αυτή του κράτους, την φορτώνονται  στις πλάτες τους οι εργαζόμενοι γονείς. Διαμορφώνεται έτσι μια καθημερινότητα με ατελείωτο τρέξιμο, χάνοντας μεροκάματα ή καθυστερώντας στη δουλειά, μέχρι να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών τους.

Η διακοπή μεταφοράς των μαθητών/τριών δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο οι γονείς που έχουν παιδιά στα σχολεία. Από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας ότι όλα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά μας διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα αφού η σχολική χρονιά ξεκίνησε :

  • Με τουλάχιστον 20.000 κενά σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Με πάνω από 9.000 σχολεία χτισμένα την περίοδο 1960-1985, στα οποία δεν έχει γίνει ποτέ προσεισμικός έλεγχος.
  • Με καθαρίστριες που δουλεύουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, με 2ωρες και 3ωρες συμβάσεις, με μισθούς ψίχουλα.
  • Με την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, τα υπέρογκα νοίκια να εξανεμίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό το πρώτο 10ήμερο του μήνα και οι γονείς πανικόβλητοι να αναρωτιούνται πώς θα τα βγάλουν πέρα με τα φροντιστήρια και τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Η ατομική και συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας μάς υπαγορεύει να μη συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση, αλλά μαζί να παλέψουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη, για ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές.

Απαιτούμε:

-Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να εξασφαλιστεί η μεταφορά όλων των μαθητών/τριών από και προς το σχολείο, τόσο κατά το πρωινό πρόγραμμα όσο και κατά το ολοήμερο με ευθύνη του κράτους,

– Να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών με ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ασφαλές δίκτυο μεταφοράς των μαθητών, με μόνιμους και εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς.”

Σχολιάστε