My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

“‘Οχι μεταφορά της Λαϊκής Γουμένισσας

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος  Γουμένισσας ζητά την ακύρωση της απόφασης του Δ.Σ. για μεταφορά της λαϊκής αγοράς επί της οδού Καπετάν Γκόνου και ταυτόχρονα προτείνει την εκ νέου έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής.

Στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς Γουμένισσας επί της οδού Καπεταν Γκόνου, ως Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γουμένισσας οφείλουμε να τοποθετηθούμε επί του θέματος.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, κάτωθι αναφέρουμε τα γεγονότα με τη χρονολογική σειρά που έλαβαν χώρα ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθή τάξη των πραγμάτων.

Μετά από την επαναφορά της Λαϊκής στη φυσική της θέση (όπου και υφίσταται από το 1904 και πάνω σε αυτή την χωροταξική τοποθέτηση στήθηκε όλος ο εμπορικός κόσμος της Γουμένισσας) υπήρξαν δήθεν κάποιες αντιδράσεις δημοτών για την ακαταλληλότητα του πεζοδρόμου επί της οδού Ελ.Βενιζέλου με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολιτικές δεσμεύσεις για αλλαγή της λαϊκής.

Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς όμως στην ιστορική της θέση, έδωσε οικονομική ανάσα στην συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών και εμπόρων της πόλης μας.

Κατά το πρώτο δια ζώσης συμβούλιο τον Οκτώβριο 2020 που έγινε από τη Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας με θέμα την αλλαγή του χώρου της λαϊκής αγοράς, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ως Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος, παρότι είμαστε ο κατεξοχήν εμπλεκόμενος φορέας που εκπροσωπούμε δεκάδες επιχειρηματίες της πόλης.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου δεν ετέθη ποτέ το αίτημα επίσημα από κάποιον πολίτη η φορέα αίτημα μεταφοράς της έδρας της λαϊκής αγοράς, παρά μόνο αιφνιδιαστικά από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας.

Στη δεύτερη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2021 για το ίδιο θέμα που χαρακτηρίστηκε ως «κατεπείγον», καταργείται η εγκατάσταση της λαϊκής και επί της Ίωνος Δραγούμη.

Αυτή η απόφαση αναιρεί την πρώτη απόφαση του Οκτωβρίου 2020. Και σε αυτό το συμβούλιο ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ως οφείλαμε.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την παραμονή της συνεδρίασης, ότι το θέμα θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την ύστατη στιγμή επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με τον Δήμαρχο κ. Σιωνίδη, και τον ενημερώσαμε ότι ζητάμε αναβολή του θέματος για το επόμενο Δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η δέουσα διαβούλευση στη βάση της Γενικής Συνέλευσης με τα μέλη μας ώστε να διαμορφωθεί η επίσημη άποψη του κατεξοχήν αρμόδιου φορέα που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες της Γουμένισσας.

Ο κ. Δήμαρχος μας γνωστοποίησε ότι έχει ενημερωθεί ο εκπρόσωπος μας στην επιτροπή διαβούλευσης μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας(e-mail) και όχι με κάποιο επίσημο έγγραφο ή έστω τηλεφώνημα.

Και φυσικά κανένας δεν δέησε να πάρει τηλέφωνο κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου. Προφανώς και μεθοδεύτηκε η συνεδρίαση ενός απαξιωμένου οργάνου, αυτού της Επιτροπής Διαβούλευσης, στις συνεδριάσεις του οποίους παρευρίσκονται συνήθως ένας ή δύο άνθρωποι και μεταξύ αυτών σχεδόν πάντοτε ήταν και ο Πρόεδρος του συλλόγου μας.

Προς τιμήν του Δημάρχου, καταλήξαμε σε συμφωνία ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα θα πρέπει να ενημερωθούμε διεξοδικά ως Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος και μας υπέδειξε να στείλουμε μια επιστολή στο πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου για αναβολή του θέματος ώστε να υπάρξει χρόνος για διαβούλευση.

Στο Δημοτικό συμβούλιο όμως που ακολούθησε δεν έγινε δεκτό το αίτημα μας με αποτέλεσμα να ψηφιστεί η αλλαγή του χώρου της λαϊκής αγοράς ισχυριζόμενοι ότι είναι ακατάλληλος ο δρόμος και ο χώρος επί της ίωνος Δραγούμη και της Ελ.Βενιζέλου.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να υπενθυμίσουμε τις ενέργειες από τους ίδιους φορείς ( Δημοτική Κοινότητα, ποιότητα ζωής, Δημοτικό συμβούλιο) που έγιναν το καλοκαίρι του 2020 εν μέσω πανδημίας για να εφαρμοστεί η κυβερνητική απόφαση να πεζοδρομηθούν οι ίδιοι οδοί για δύο βράδια κάθε εβδομάδα του καλοκαιριού για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, και για να παίζουν τα παιδιά με ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Ενώ τώρα οι ίδιοι έκριναν ότι για ένα πρωινό την εβδομάδα οι δρόμοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

Σε αυτό το θέμα ΠΩΣ μας έψαξαν και ΠΩΣ μας βρήκαν;

Και μάλιστα μας δόθηκε το χρονικό περιθώριο για διαβούλευση με τα μέλη μας και το αποτέλεσμα ήταν ΘΕΤΙΚΟ για το δήμο και τους πολίτες.

Ζητούμε την ακύρωση της απόφασης του Δ.Σ. για μεταφορά της λαϊκής αγοράς και την εκ νέου έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής ώστε να αποφασιστεί δημοκρατικά η πλέον βιώσιμη λύση η οποία θα προάγει την τοπική οικονομία και δεν θα διασαλεύσει την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας.

Κάθε άλλη απόφαση δεν είναι βιώσιμη, αντιθέτως θα θεωρηθεί μεθόδευση και θα εξυπηρετεί απλώς μικροπολιτικούς σκοπούς αντίθετους προς το δημόσιο συμφέρον και την τοπική οικονομική ανάπτυξη.”

 

Σχολιάστε