My Twitter Feed

28 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

“Να ξανάρθουν οι αγώνες dragster”

Με θέμα την ανάγκη να επανέλθουν στη Νέα Καβάλα οι αγώνες dragster, η αναγνώστριά μας Μαριάνθη Σαμαρά μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

dragster“Θυμάμαι κάποιες εποχές παλαιότερα όπου το Πολύκαστρο άκμαζε. Ήταν η περίοδος όπου έλεγες ότι το Πολύκαστρο αναπτύσσονταν ότι προσέλκυε κόσμο , όπου τα σπίτια προς ενοικίαση ήταν δυσεύρετα.

Εκείνη την περίοδο είχε θεσπιστεί οι αγώνες dragster στην Νέα Καβάλα. Νέοι ομάδες, παρέες από όλη την Ελλάδα έρχονταν για το ολιγοήμερο αυτό φεστιβάλ ταχύτητας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Πολύκαστρο αποτελούσε πόλος έλξης κυρίως νέων ανθρώπων και κατακλύζονταν από επίδοξους οδηγούς λάτρης της ταχύτητας.

Λίγο αργότερα ο χώρος αυτός παραχωρήθηκε για την εγκατάσταση του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, ένας χώρος πολύ κοντά στα σύνορα κάτι που θα λειτουργούσε ως ορμητήριο πολλών μεταναστών ώστε να προσπαθήσουν να φύγουν από την Ελλάδα με κατεύθυνση τις βόρειες από εμάς χώρες.

Ειρωνεία στο αντίποδα του φεστιβάλ ταχύτητας, την γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έτεινε να θεμελιωθεί ήρθε ένας χώρος φιλοξενίας μεταναστών , με όλα τα επακόλουθα , την διαφορετική κουλτούρα, την εγκληματικότητα αλλά και το πόσο επικερδές ήταν για κάποιους που θέλανε να εδραιωθεί αυτή η κοινότητα μεταναστών στον τόπο μας. Και έτσι έγινε.

Αυτές τις μέρες, διάβασα αναρτήσεις για επίδοξους οδηγούς λάτρης της ταχύτητας, είδα κάποιους από αυτούς στην επίδειξη οδηγητικών ικανοτήτων τους , κάτι που μου θύμισε τα χρόνια που το Πολύκαστρο γίνονταν πόλος έλξης των αγώνων dragster.

Ναι λοιπόν ορισμένοι οδηγοί έχουν μετατρέψει τον κεντρικό δρόμο μπροστά από το γήπεδο του Πολυκάστρου σε αυτοσχέδια πίστα δοκιμών των μηχανών τους, σε μια διαδρομή που αναπτύσουν στο μέγιστο ταχύτητα.

Η διαφορά με τις άλλες πίστες ανά τον κόσμο ακόμα και αυτοσχέδιες , είναι ότι η διαδρομή αυτή βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, ότι χρησιμοποιείται από άλλα οχήματα, μια οδός όπου γίνονται έργα μια οδός όπου κρύβει κινδύνους.

Σε αυτόν τον δρόμο το βράδυ κυρίως αυτοί οι θερμόαιμοι οδηγοί μετατρέπουν τον δρόμο της πόλης ( με το έτσι θέλω) σε διαδρομή δοκιμών μηχανών ταχύτητας.

Είναι άτομα που ίσως δεν μπορούν να διαβάσουν τις πινακίδες του ορίου ταχύτητας, ίσως δεν κατάλαβαν ότι είναι κατοικημένη περιοχή, ίσως δεν κατανοούν τους κινδύνους που κρύβονται, ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν άδεια οδήγησης αφού προφανώς δεν αναγνωρίζουν όλα αυτά.

Δυστυχώς όμως είναι άτομα που προφανώς δεν σέβονται ούτε την νομοθεσία , ούτε τον οδηγό ή πεζό που χρησιμοποιεί με σύνεση τον δρόμο αυτό, αλλά ούτε τους κατοίκους που διαμένουν στο δρόμο αυτό αφού η επιτάχυνση τους προκαλεί έντονη ηχορύπανση.

Στο να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους συμμετέχοντας σε αυτοσχέδιους αγώνες dragster, που αυτοί έχουν καταχρηστικά θεσπίσει, καταρρίπτουν οποιαδήποτε έννοια σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, τον κάτοικο και τους νόμους.

Αφού αυτοί αποφάσισαν να μετατρέψουν έναν δρόμο σε πίστα dragster (και κανείς να μην παρεμβαίνει ) τι θα εμπόδιζε κάποιον να τοποθετήσει ο ο ίδιος εμπόδια (σαμαράκια) ή κάμερες;

Εμείς ως νομοταγής πολίτες κατανοούμε ότι δεν μπορούμε να επέμβουμε σε δημόσια περιουσία σε κάτι που είναι για όλους και σεβόμαστε το τι ισχύει.

Αφού αυτοί δεν έχουν συναίσθηση το τι κάνουν, μήπως κάποιος θα πρέπει να επέμβει ;”

Σχολιάστε