My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Μηνύματα για την Επανάσταση

Μηνύματα για την επέτειο των 200 χρόνων από τη κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης εξέδωσαν, ο Γ. Φραγγίδης, ο Αν. Βεργίδης, ο Δ. Κυριακίδης ο Κ. Σιωνίδης, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η δ.π. Συμμετέχω.  

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης

Οι απανταχού Έλληνες τιμούμε σήμερα την διπλή γιορτή του Έθνους: την επέτειο της Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Είναι ημέρα εθνικής μνήμης, αγωνιστικότητας και υπερηφάνειας.

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την εκκίνηση της εθνεγερσίας του Ελληνικού έθνους την Άνοιξη του 1821,της μοναδικής επανάστασης που ευοδώθηκε την εποχή εκείνη, αποτελώντας πηγή έμπνευσης των λαών για εθνικούς αγώνες και παράλληλα την δημιουργία του Φιλελληνικού κινήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελληνική επανάσταση σηματοδοτεί ουσιαστικά την ίδρυση ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους, αποτελεί μία βαριά παρακαταθήκη για όλες τις γενιές και είναι συνώνυμη των ιδανικών της ελευθερίας, του πάθους για την πατρίδα, του αγώνα για την επιβίωση του έθνους.

Αποτελεί υποχρέωσή μας ενωμένοι να γιορτάσουμε τις μεγάλες στιγμές του Έθνους μας, και να αποτίσουμε φόρο τιμής σ’ εκείνους που πίστεψαν στους κοινούς αγώνες, που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οραματίστηκαν μια πατρίδα που να μπορεί να πορευτεί με στιβαρότητα και ασφάλεια στην εξέλιξη της ιστορίας.

Με αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές του ’21,ας αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις επιδεικνύοντας ομοψυχία και αποφασι στικότητα, να αγωνιστούμε για να κατακτήσουμε το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώ πη και ολόκληρο τον κόσμο μένοντας παράλληλα σταθεροί στις ίδιες ανθρώπινες και διαχρονικές αξίες που αρμόζουν στο έθνος μας.

Χρόνια Πολλά, σε όλους τους Έλληνες !!!

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης 

«Η Ιστορία αποτελεί πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από η στιγμή που οι Έλληνες αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους. Το νόημα του 1821 είναι μία λέξη: Ελευθερία.

Σήμερα, 200 χρόνια από την εθνεγερσία του 1821 η οποία αποτέλεσε την “Ανάσταση” του γένους μας, παρά το πλήγμα της πανδημίας του κορονοϊού, είμαστε περήφανοι που σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά. Παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες και τα ιδανικά που καθόρισαν την εθνική μας αναγέννηση.

25η Μαρτίου 1821: Ο λαός μας επέλεξε να ζεύξει την επέτειο της Εθνικής του Παλιγγενεσίας με την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αποτελεί για τον ελληνικό λαό ορόσημο διπλού, θρησκευτικού και εθνικού εορτασμού. Ο αγώνας των Ελλήνων έγινε, όπως ομολογούσαν οι αγωνιστές του 1821, «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία». Συνεπώς, δεν πρόκειται μόνο περί μιας εθνικής επετείου, αλλά περί κοινής πορείας και αδιατάρακτης ενότητας Ελληνισμού και Ορθοδοξίας.

Εορτάζουμε, με τον αρμόζοντα σεβασμό και την δέουσα λαμπρότητα, την Εθνεγερσία του 1821. Σ’ αυτήν συνέβαλε στο μέγιστο βαθμό η Ορθόδοξη Εκκλησία που στάθηκε αληθινή κιβωτός του Έθνους.

Στην ιστορική πορεία του Έθνους μας επιβεβαιώθηκε ότι όσες φορές εμείς, οι Έλληνες, πορευθήκαμε ενωμένοι, μεγαλουργήσαμε, ενώ ο διχασμός μας οδήγησε σε καταστροφές.

Το ολιγάριθμο γένος των Ελλήνων έδειξε το μέγα θαύμα στην ανθρωπότητα. Σήμερα, 200 χρόνια μετά, σ΄ αυτούς τους νεκρούς εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, συνειδητοποιώντας το ιερό μας χρέος.

Η σημερινή ημέρα, είναι μέρα μνήμης και τιμής και για τον ελληνισμό, όπου γης. Και γι’ αυτό σήμερα τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας, τα μεγάλα ιδανικά που εκπροσωπεί η χώρα μας στην οικουμένη.

Ας αναφωνήσουμε ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Ελευθερία και ας υψώσουμε, όλοι, την γαλανόλευκη σημαία μας ψηλά, ας κυματίσει παντού, παιανίζοντας το μήνυμα του Ευαγγελισμού.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες».

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης

Ελεύθερο και στα δεσμά του ακόμα, το αδούλωτο έθνος κήρυξε την Επανάσταση για να εξέλθει από το σκοτάδι της τυραννίας και του φόβου και να βαδίσει περήφανα στο φως.

Η διακηρυγμένη απόφασή των κληρονόμων του αρχαιοελληνικού κλέους, συμπυκνωμένη στο σύνθημα ‘’Ελευθερία ή Θάνατος’’ διαπέρασε σαν αστραπή τις εσχατιές του ελληνικού χώρου πυρπολώντας τις καρδιές των Ελλήνων. Δεμένες σφιχτά με την πίστη στον Θεό και στην Πατρίδα οι επαναστατικές διακηρύξεις μετουσιώθηκαν σε ένοπλη δράση, σε μεγάλες και αιματηρές θυσίες και οδήγησαν στην πολυπόθητη έξοδο προς την ελευθερία του γένους.

Εορτάζουμε φέτος 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, σε κλίμα εθνικής ανάτασης, με αισθήματα σεβασμού και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές του ’21.

Στο φωτοστέφανο της δόξας τους λαμπυρίζουν η αρετή της φιλοπατρίας, η ανδρεία. Η θεμελίωση του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους, άλλωστε, είναι δικό τους έργο.

Τιμούμε την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας υποκλινόμενοι στο μεγαλείο της ελληνικής ψυχής που τόλμησε το ακατόρθωτο πολεμώντας με μια ισχυρή Αυτοκρατορία, που δε δίστασε να εναντιωθεί στους ισχυρούς της εποχής προτάσσοντας θαρρετά το αίτημα της εθνικής ανεξαρτησίας και επανατοποθετώντας την Ελλάδα στην κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Αναγνωρίζουμε ότι τα λάθη και οι παραλείψεις ζημίωσαν τα εθνικά μας δίκαια. Οι συμπληγάδες του εμφυλίου, οι ακραίοι ανταγωνισμοί, η κατάρα του διχασμού πάντοτε κουβαλούν δεινά, είμαστε όμως περισσότερο προσεκτικοί για να αποφύγουμε καθετί που θα βάραινε την καθαρότητα της εθνικής σκέψης.

Στις σημερινές αναλογίες της εποχής μας οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη και η φαντασίωση της νέο- οθωμανικής Αυτοκρατορίας καθιστούν πιο επιτακτική την ανάγκη της εθνικής συνεννόησης.

Πιο ώριμοι και πιο έμπειροι συνειδητοποιούμε ότι η επιτυχία των στοχεύσεών μας ως έθνους, ως κράτους και ως κοινωνίας, περνάει μόνο από έναν δρόμο, το δρόμο της εθνικής ενότητας.

Η επανάγνωση των μηνυμάτων της εθνικής μας επετείου διατρανώνει την ανάγκη να διδαχθούμε από το χθες και ως αντάξιοι συνεχιστές να αγωνιστούμε για την Ελλάδα της Δημοκρατίας, της Ανάπτυξης, της Δημιουργίας.

Η Ελληνική Επανάσταση είναι ένα μήνυμα ελευθερίας στην μακραίωνη ιστορία ενός λαού που ακτινοβολεί το φως του Πολιτισμού του σε όλη την Οικουμένη.

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας με την ελληνική σημαία να κυματίζει πάντα ψηλά!

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης

Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχουμε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε “πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα”». Είναι τα λόγια του γέρου του Μωριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη διάρκεια της ομιλίας του προς τους μαθητές στην Πνύκα το 1838, μια ομιλία που αποτελεί την πνευματική του παρακαταθήκη προς τη νέα γενιά.

Με σεμνότητα και ταπεινότητα απευθύνεται στους νέους, αναγνωρίζοντας ότι η παιδεία είναι το ύψιστο αγαθό των λαών. Ο ίδιος δεν είχε την τύχη να μάθει γράμματα, στα διαλείματα των μαχών διάβαζε τα ψαλτήρια, και την ιστορία της Ελλάδας με τη δίψα μικρού παιδιού.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ομιλία του: «Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματιζούμενους εμεταφράζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη». Έτσι ξύπνησε ο λαός, με τη γνώση της ιστορίας και του πλούσιου παρελθόντος, τα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων που έδειχναν τον δρόμο για την Ελευθερία ως προϋπόθεση για μια καλύτερη ζωή.

Μεστή νοημάτων η ομιλία του μεγάλου αγωνιστή δίνει το στίγμα του ξεσηκωμού των Ελλήνων, αναφέρεται στη διχόνοια, το εθνικό ελλάτωμα που μόνον σε περιπέτειες οδήγησε, και στην ομόνοια που έφερε το θαύμα της απελευθέρωσης μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

«Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας, την οποία να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια».

Η ιστορία διδάσκει, τα μηνύματα σήμερα προβάλλουν δραματικά και επίκαιρα σε όλα όσα αντιμετωπίζουμε οι Έλληνες. Μένει η περισυλλογή, η σπουδή, και η ενσυναίσθηση για να βρούμε τον δρόμο μας, και ας μην ξεχνάμε «Ό,τι κάμουμε θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχομε ελπίδα καμμία από τους ξένους.

Η ΔΕΕΠ Ν. ΚΙΛΚΙΣ της ΝΔ

25 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΥΠΕΡAΓΝΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ 1821.

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Διακόσια χρόνια από τον εθνικό μας ξεσηκωμό, το αίτημα των αγωνιστών μας για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια παραμένει ζωντανό στη συλλογική μας μνήμη, για να καθοδηγεί και να εμπνέει σημερινούς αγώνες και διεκδικήσεις.

Ο φετινός πανηγυρικός εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821, βρίσκει τη χώρα μας στη δίνη μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, που δοκιμάζει θέσφατα και βεβαιότητες δεκαετιών αναφορικά με την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης ή μη του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας.

Η σύγχρονη Ελλάδα εμπνέεται από το μήνυμα του 1821 και την «αδιαφορία» των αγωνιστών για το πολυάριθμο του εχθρού, την έλλειψη σε εξοπλισμό και υποδομές, τους «φρόνιμους» της εποχής.

Η σύγχρονη Ελλάδα διδάσκεται από τα γεγονότα του τότε και τη διχόνοια που καθυστέρησε και έβαλε σε κίνδυνο την ανεξαρτησία για να ικανοποιήσει τη δίψα της για ομόνοια. Και αν ο καιρός Εκείνων έχει παρέλθει, ο δρόμος, που άνοιξαν αποτελεί χρέος να παραμείνει ανοιχτός και να διευρύνεται.

Με πολιτεία θεμελιωμένη στην ομόνοια και την φρόνιμον ελευθερίαν.

Με πολίτες που χαίρουν για το βιοτικό τους επίπεδο, απολαμβάνουν τα αγαθά της ελευθερίας και στέκονται κριτικά και αποφασιστικά απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται τις συνέπειες της δημοκρατίας.

Επιθυμούμε να πιστεύουμε ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις, μαζί με το θέαμα, οφείλει να δοθεί η ευκαιρία να ξαναδιαβάσουμε την νεότερη ιστορία μας και να συγχρονίσουμε τον βηματισμό της Πατρίδας μας με τις απαιτήσεις της εποχής και της επιστήμης.

Η δημοτική παράταξη Κιλκίς ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ

200 χρόνια απ΄ την Επανάσταση στις 25 του Μάρτη η Ελληνική πολιτεία κορυφώνει τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση των σκλαβωμένων Ελλήνων. Μια επανάσταση που είχε ως στόχο την απελευθέρωση τους από τα δεσμά του Τούρκου δυνάστη και την δημιουργία εθνικού κράτους.

Έχει επικρατήσει στρεβλά η αντίληψη ότι η επανάσταση του 1821 προέκυψε μετά από τετρακόσια χρόνια σιωπηλής υποταγής του έθνους μας στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Η αλήθεια όμως είναι, ότι η επανάσταση και ο αγώνας που ακολούθησε δεν ήταν ο μοναδικός. Υπήρξαν αγώνες και εξεγέρσεις σε όλη την διάρκεια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 μέχρι και το την κήρυξη της επανάστασης 1821.

Ο αγώνας όμως των Ελλήνων δεν θα τελειώσει με την αναγνώριση του εθνικού κράτους από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής. Θα συνεχιστεί στις σκλαβωμένες περιοχές του υπόλοιπου Ελλαδικού χώρου με το όραμα της ένωσης και εθνικής ολοκλήρωσης. Στην μνήμη του λαού μας έχει καταγραφεί ως κοινή κληρονομιά η αντίσταση σε κάθε δυνάστη και κατακτητή, με το πρόταγμα: «Ελευθερία ή Θάνατος».

Θα αγωνιστεί και θα συνεχίσει να αγωνίζεται χωρίς να σκύψει το κεφάλι σε αριθμητικά και οικονομικά υπέρτερους. Σήμερα, όπως και σε κάθε εποχή, οι Έλληνες κληρονόμοι του αγώνα επικαιροποιούν τα αιτήματα για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία και δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια για μια πραγματικά δίκαιη και ανεξάρτητη Πατρίδα.

Τελειώνοντας θυμόμαστε τα λόγια του Ρήγα Φεραίου ως πρόταγμα.

Σχολιάστε