My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η επίσκεψη Κουντουρά στο νομό μας -

Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Λαύρος κατά των αποχωρήσεων

Με μια σκληρή δήλωση, ο επικεφαλής της δημ. παράταξης Κιλκίς ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ, Παύλος Τονικίδης, αντέδρασε στις αποχωρήσεις συμβούλων που εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό του.

Τονίζοντας ότι η παράταξη βρίσκεται «μακριά από λογικές κομματισμού και ιδιοτέλειας», καταγγέλλει τους αποχωρήσαντες για «εξαργύρωση κάποιων ανομολόγητων προσωπικών συμφερόντων», κάνοντας λόγο για προαπόφασή τους να θέσουν εαυτόν εκτός συνδυασμού.

Υπογραμμίζοντας ότι «το σύστημα που διοικεί και λυμαίνεται το δήμο μας εδώ και πολλά χρόνια, γνωρίζει καλά πώς να εκμαυλίζει συνειδήσεις και πώς να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να προσεταιρίζεται εκείνους που είναι πάντοτε διατεθειμένοι να ενδώσουν», ο κ. Τονικίδης αναφέρει στη δήλωσή του τα εξής:.

«Η δημοτική παράταξη «Δήμος Αξιών» ιδρύθηκε για να υπηρετήσει τους δημότες του Κιλκίς και μέσα από την δράση της να πάει τον τόπο μας μπροστά και να αλλάξει τα πράγματα.

Ιδρύθηκε από όλους εμάς αλλά κυρίως από την κοινωνία των πολιτών, μακριά από λογικές κομματισμού και ιδιοτέλειας αλλά επί τη βάσει αρχών και αξιών.

Από τις πιο βασικές μας αρχές ήταν και είναι η ανεξαρτησία μας και η συλλογική μας δράση.

Δυστυχώς και οι δύο αυτές αρχές παρότι συνομολογήθηκαν από όλη την δημοτική μας ομάδα και όλους τους ανθρώπους του συνδυασμού μας και μάλιστα έτυχαν ευρείας αποδοχής από σχεδόν τους μισούς συνδημότες μας στο Β’ γύρο των εκλογών, καταπατήθηκαν βάναυσα στη λογική της ιδιοτέλειας και της εξαργύρωσης κάποιων ανομολόγητων προσωπικών συμφερόντων.

Κάποιοι «ετερόφωτοι αστέρες» της πολιτικής, με την συνδρομή πρόθυμων και αργυρώνητων κολαούζων, λησμονούν το λόγο για τον οποίο εκλέχτηκαν.

Επειδή κατάφεραν υπό την σκέπη του συνδυασμού μας και των αξιών του, να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, πήραν τα μυαλά τους αέρα και θεώρησαν ότι πλέον βρίσκονται σε θέση ισχύος και μπορούν να διαπραγματευτούν και να εξαργυρώσουν την λαϊκή επιταγή.

Παραβλέπουν μάλλον το γεγονός ότι η κοινωνία του Κιλκίς μας έστειλε εκεί ως συλλογικότητα κι όχι ως ατομιστές.

Δεν μπορεί κάποιος που από την πρώτη στιγμή πατούσε σε δυο βάρκες τώρα να παρουσιάζει εαυτόν ως τιμητή.

Είναι άκρως αντιαισθητικό να μας κατηγορούν για κομματισμό άνθρωποι που ξεροστάλιαζαν έξω από βουλευτικά γραφεία, και μάλιστα όταν όλοι γνωρίζουν ότι ο συνδυασμός μας ήταν ο πιο πολυσυλλεκτικός στην αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου μας, συμπεριλαμβάνοντας πρόσωπα εγνωσμένης αξίας και κύρους από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Η διαδρομή όλων μας και η δική μου προσωπικά είναι γνωστή στην κοινωνία, όπως γνωστή είναι και η υπομονή μας η οποία όμως έχει εξαντληθεί καθώς και η ανοχή έχει τα όρια της.

Η υπερβολή και η αμετροέπεια εκείνων που άλλωστε είχαν προαποφασίσει να θέσουν εαυτόν εκτός συνδυασμού, το μοναδικό που καταφέρνει είναι να εκθέτει τους ίδιους και τους πολιτικούς τους πάτρωνες.

Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι οι συγκεκριμένοι ήθελαν να αποχωρήσουν από την παράταξη μας και απλά έψαχναν την ευκαιρία και την αφορμή. Ήταν πολιτική μας απόφαση να μην τους διαγράψουμε εμείς αλλά να τους αφήσουμε να απαξιωθούν από μόνοι τους ενώπιον εκείνων που τους ψήφισαν.

Το σύστημα που διοικεί και λυμαίνεται το δήμο μας εδώ και πολλά χρόνια, γνωρίζει καλά πώς να εκμαυλίζει συνειδήσεις και πώς να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να προσεταιρίζεται εκείνους που είναι πάντοτε διατεθειμένοι να ενδώσουν.

Εμάς δεν μας επηρεάζει η κομματική τοποθέτηση κανενός, άλλωστε μέσα στο συνδυασμό μας είχαμε εξέχοντα μέλη από όλα τα κόμματα.

Πάντοτε θέτουμε αξιολογικά και αξιοκρατικά τις προτεραιότητες μας καθώς προασπίζαμε και προασπίζουμε την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική μας πορεία.

Άραγε όλοι αυτοί που κόπτονται όψιμα, θα είχαν την ίδια στάση εάν ο «Δήμος Αξιών» είχε εκλεγεί ως δημοτική αρχή; Εάν είχαν την προσδοκία της αξιοποίησης ή είχαν ήδη στρογγυλοκαθίσει σε διοικητικά έδρανα;

Προφανώς και όχι, καθώς τυγχάνουν εν αναμονή θέσεων, σύμφωνα προφανώς με όσα τους έχουν τάξει, άλλωστε οι αντιδημαρχίες μπορούν και αλλάζουν κάθε χρόνο.

Όσο κι αν κάποιοι αγωνιούν, εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια ζέση να αγωνιζόμαστε γι αυτά που μας έταξε το εκλογικό σώμα και οι συνδημότες μας.

Αυτό που έκανα και προσωπικά επί 18 συναπτά έτη ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και το αποτέλεσμα είναι γνωστό και ορατό σε όλους, το ίδιο θα συνεχίσω να πράττω μαζί με τους συνεργάτες μου.

Η ανεξάρτητη λειτουργία της παράταξης μας ήταν είναι και θα είναι η κορωνίδα της δημοκρατικής και αυτοδιοικητικής μας στάσης με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των δημοτών και της τοπικής μας κοινωνίας.

Οι κομματικές προτεραιότητες είναι ξένες με την κουλτούρα και το αξιακό πλαίσιο της δημοτικής μας παράταξης «Δήμος Αξιών» αλλά και με την ίδια την Αυτοδιοίκηση.

Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να καπηλευτεί τη συλλογική μας δράση νομίζοντας ότι έτσι θα ανεβάσει την προσωπική του αξία στην «πολιτική αγορά».

Πολύ σύντομα άλλωστε όλους αυτούς που τους έταξαν ότι θα τους αξιοποιήσουν, θα τους αδειάσουν κατά την προσφιλή τους τακτική και θα παραδοθούν στη πολιτική λήθη και την χλεύη.»

Σχολιάστε