My Twitter Feed

30 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Καταγγελία για συνδικαλιστές ΑΚΕ

Όπως καταγγέλλει η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς, ο πρόεδρος του Σωματείου Πασχάλης Μασούρας και μέλη του ΔΣ δέχτηκαν επίθεση από συνδικαλιστές της ΑΚΕ Υγειονομικών (πρόσκειται στη ΝΔ)!

Στη καταγγελία, που υπογράφουν τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου, Μασούρας Πασχάλης, Κουσίδου Δέσποινα, Καλεμκερίδης Αχιλλέας και Τουρσίδης Δημήτριος, αναφέρονται τα εξής:

“Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ και τα εκλεγμένα μέλη της, στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, με μοναδικό κριτήριο, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την ασφαλή και την αξιοπρεπή νοσηλεία των ασθενών και την προάσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας των πολιτών, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα παραμείνουμε πιστοί σε αρχές και αξίες, δεν θα συμβιβαστούμε, μα πολύ περισσότερο δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς ( Μασούρας Πασχάλης, Κουσίδου Δέσποινα, Καλεμκερίδης Αχιλλέας, Τουρσίδης Δημήτριος), στη συνεδρίαση της Πέμπτης 26/10/2023, αποφάσισαν να καταγγείλουν και να καταδικάσουν την επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς, Μασούρα Πασχάλη, Γενικού Γραμματέα του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς και εκλεγμένο Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ, καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΑΚΕ Υγειονομικών (Δελτίο Τύπου), αποκρύπτοντας τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς, που κατήγγειλαν με μεγάλη ευκολία τα προηγούμενα έτη, ενώ το ενδιαφέρον τους και οι ανησυχίες τους για τη μεγαλύτερη δομή Υγείας του Νομού μας, εξαντλήθηκε στο φωτογραφικό υλικό του αρχείου και στην ανησυχία τους για μια εθιμοτυπική επίσκεψη στη Διοίκηση.

Αλήθεια συνάδελφοι, το μόνο σας μέλημα και η ανησυχία σας, είναι η εθιμοτυπική επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου;

Να θυμίσουμε λοιπόν, στην επικεφαλής και στους συνδικαλιστές της ΑΚΕ Υγειονομικών, πως το Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς, διαχρονικά δεν συνδιαλέγεται με τις Διοικήσεις που διώκουν εκδικητικά με πειθαρχικές διώξεις εκλεγμένα μέλη μας, στην προκείμενη περίπτωση τον Γενικού Γραμματέα και Αντιπρόεδρο στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, καθώς και την Αντιπρόεδρο και Ταμία του Σωματείου μας και να τους παραπέμπουν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 4ης ΥΠΕ, γιατί τόλμησαν στα πλαίσια των Συνδικαλιστικών καθηκόντων να ασκήσουν το δικαίωμα τους, δηλαδή την ανάδειξη των προβλημάτων στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με το Νόμο 1264/82 περί Συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Μας κατηγορείτε για ντελίριο καταγγελιών, για αναλήθειες και σκοπιμότητες, ενώ η επικεφαλής της ΑΚΕ Υγειονομικών τα προηγούμενα έτη 2018, 2019 και 2020 υπέγραφε, ομόφωνα τις καταγγελίες για την στατική ανεπάρκεια του κτηρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών και την πτώση σοβάδων λόγω της παλαιότητας των κτιρίων (έτος κατασκευής 1937).

Να σας θυμίσουμε λοιπόν, ότι τα υπομνήματα που καταθέτατε τα προηγούμενα έτη, στις Διοικήσεις με τα διαχρονικά προβλήματα του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς, φέρουν την υπογραφή της επικεφαλής και των συνδικαλιστών της ΑΚΕ Υγειονομικών.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για τη στατικότητα των Διοικητικών Υπηρεσιών, σας παραθέτουμε μέρος της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για συμπληρωματική μελέτη της στατικής επάρκειας του κτιρίου με ημερομηνία 07/09/2021 με ΑΔΑ: ΨΥ5Τ4690Β2-Η8Ψ, «όπου το Δ.Σ. λαμβάνει υπόψη, την επιβάρυνση των κτιρίων με την πάροδο των ετών και αποδέχεται το γεγονός πως ενδεχομένως να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.»

Αλήθεια που και πως αποτυπώνεται το ενδιαφέρον και οι ανησυχίες σας για τους συναδέλφους μας, Διοικητικούς υπαλλήλους που συνεχίζουν να εργάζονται στο κτίριο των Διοικητικών Υπηρεσιών; Πως ακριβώς θα τους προστατέψετε; Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετείται; Τι ακριβώς άλλαξε από τότε;

Θεωρείται, ότι αυτά που καταγγέλλονται είναι αναληθή και σας προσβάλλουν, να σας θυμίσουμε λοιπόν ότι στην καταγγελία σας με Αριθμ. Πρωτ.: 6 και ημερομηνία 07/10/2020 την οποία υπογράφει η επικεφαλής της ΑΚΕ Υγειονομικών επισημαίνατε τα εξής:

α) «Λόγω ΈΛΛΕΙΨΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΙΑΤΡΩΝ) ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ, σε καθημερινή βάση για όλο το 24ωρο. Η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο αφενός τη ζωή των ίδιων των ασθενών και αφετέρου και του προσωπικού, λόγω αυξημένων και αδικαιολόγητων δρομολογίων και διακομιδών για διενέργεια εξέτασης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον συνεπάγεται αδικαιολόγητη σπατάλη πόρων (οδοιπορικά) αλλά και ανθρώπινου δυναμικού (εργατοώρες μη παραγωγικές) σε μια δύσκολη περίοδο όσον αφορά τη διάθεση και των δυο παραγόντων.»

β) «Επίσης ότι ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ που αποκτήθηκε μετά από διαγωνισμό το 2018 και τοποθετήθηκε στο Νοσοκομείο μας το 2020, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να μην εξυπηρετούνται όσες γυναίκες ενδιαφέρονται για μια προληπτική διαγνωστική μαστογραφία με σημαντικές συνέπειες στην παροχή υγειονομικής φροντίδας από το Νοσοκομείο μας.»

Με αφορμή όλα τα παραπάνω καταγγέλλουμε τους συνδικαλιστές της ΑΚΕ Υγειονομικών, οι οποίοι επέλεξαν να γίνουν χειροκροτητές της Διοίκησης του Νοσοκομείου και όχι μόνο, γυρίζοντας την πλάτη στους συναδέλφους και αποκρύπτοντας τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς.

Εμείς οι εργαζόμενοι, πιστοί στις αξίες μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αγόγγυστα, να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον ευαίσθητο αυτό χώρο για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας με τη δέουσα ευσυνειδησία.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, στέκεται δίπλα στους πολίτες του Νομού και στους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, με αξιοπρέπεια, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, δηλώνοντας ως πρώτη προτεραιότητα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μακριά από εξαρτήσεις και προαπαιτούμενα, για την ισότιμη και χωρίς διακρίσεις παροχή υγείας στους ασθενείς μας.”

Σχολιάστε