My Twitter Feed

28 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Και τμήμα μοντέρνου χορού στην Τέχνη

Τμήμα μοντέρνου χορού δημιουργεί η Τέχνη, με δασκάλα τη Μαρία Πολίτου και τα μαθήματα να γίνονται κάθε Πέμπτη 5 με 6 το απόγευμα.

Η Μαρία Πολίτου, με καταγωγή από το Κιλκίς, είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής του Δήμου Θεσσαλονίκης, κάτοχος πτυχίων Royal Academy of dance μέχρι το επίπεδο Advanced και είναι μέλος της επαγγελματικής ομάδας σύγχρονου χορού «Β-6».Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses αξιόλογων επαγγελματιών του χώρου (Milan Herich, Ivette Rodriguez, Christian Fara, Αλέξανδρο Αναστασιάδη κ,α)  ενώ έχει συμμετάσχει  με την ομάδα της στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ, στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών κ.α.

Στην Ελλάδα, ο όρος «μοντέρνος χορός» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ομάδα χορών που χορεύονται ατομικά (solo) ή σε ομάδες (group dances), και περιλαμβάνει  το funky, τη jazz  και άλλα χορευτικά είδη. Ο χαρακτηρισμός modern dance είναι πρόσφατος και χαρακτηριστικό του είναι  ότι μπορεί να ερμηνευτεί ελεύθερα ανάλογα με την κρίση και τη διάθεση του εκάστοτε χορευτή.

Ο μοντέρνος χορός αποτελεί όχι μόνο μια εξαιρετική μέθοδο άσκησης του σώματος, αλλά παράλληλα διοχετεύει την επιθυμία έκφρασης και τη χαρά για κίνηση. Με τη χρήση της μοντέρνας μουσικής, δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εξωτερικεύσει συναισθήματα και εντάσεις, ενώ το σώμα γυμνάζεται συμμετρικά γίνεται ευλύγιστο και αποκτά χάρη και αρμονία, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε και την απαραίτητη εκτόνωση που συνοδεύει άλλωστε όλους τους χορούς.

Πληροφορίες για εγγραφές στα μαθήματα:  Από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη και  Πέμπτη, 5  με 9 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20) και τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217  και 6946253961 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση texni-kilkis@hotmail.gr

Σχολιάστε