My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Θα μας λείψει ο Μ. Γκαράνης

gkaranisΤης Δέσποινας Μοσχούτα.

Αναπαύθηκε σε μια γωνιά του κοιμητηρίου της Ιστορικής Κολχίδας, εκεί όπου εκκλησιαζόταν τα τελευταία χρόνια, ο λαμπρός δάσκαλος Μανώλης Γκαράνης. Σεμνή και ταπεινή η εξόδιος ακολουθία στην εκκλησούλα της Παναγίτσας, όπως σεμνή και ταπεινή ήταν ολόκληρη η σύντομη ζωή του.

Ήτα όλοι εκεί οι μαθητές, οι γονείς, οι συνάδελφοι, οι κόρες του και η πιστή σύντροφός του Αρετή, κατευόδωσαν  τον Μανώλη στο τελευταίο του ταξίδι.

Πάλεψε σκληρά με την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε εδώ και χρόνια σε μια μάχη σκληρή και άνιση, μια δοκιμασία που την αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια και δυναμισμό, γιατί ο Μανώλης ήταν μαχητής.

Θα μας λείψεις πολύ δάσκαλε των παιδιών μας, η παρουσία σου σημάδεψε την εκπαίδευση και την παιδεία τους. Ήταν μια παρουσία έντονη στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του Κιλκίς, αλλά δεν είμαι εγώ ο καταλληλότερος άνθρωπος να μιλήσουν για όλα αυτά.

Γνώρισα τον Μανώλη ως μητέρα και δημοσιογράφος, γιατί μου έκανε την τιμή να έρχεται καλεσμένος στις εκπομπές μου στο ραδιόφωνο, δίνοντας τα φώτα του για πολλά θέματα.

Ιδιαίτερη τιμή μου έκανε όταν με κάλεσε στην τάξη του να μιλήσω στα παιδιά, για τις εμπειρίες μου από την Τηλεόραση. Ίσως δεν φαινόταν, αλλά ο Μανώλης είχε μεγάλη ευαισθησία ως καθηγητής για τους μαθητές  που για τον άλφα ή βήτα λόγο  είχαν κάποιο πρόβλημα στην δύσκολη σχολική ζωή, τους προστάτευε διακριτικά, αλλά αποτελεσματικά.

Ως πρόεδρος του συλλόγου φίλων της Μονής  Οσίου Νικοδήμου, οδήγησε τα βήματά μου αλλά και πολλών άλλων, σ’ αυτήν την ιερή γωνιά του Πάϊκου.

Θα μας λείψεις Μανώλη, αναπαύσου εν ειρήνη.

 

Σχολιάστε