My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΕΠΑΛ Αξιούπολης: Όχημα για Αξιό!

Οι μαθητές της Β’ τάξης Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης κατασκεύασαν ένα υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο όχημα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για μετρήσεις ποιοτικών χαρακτηριστικών των νερών του ποταμού Αξιού, καθώς και άλλων υγροτόπων της περιοχής!

epal-axioupolis

Το όχημα τύπου ROV (Remotely Operated Vehicle) κατασκευάστηκε με την επίβλεψη του καθηγητή Πληροφορικής Κωνσταντίνου Δελησταύρου, στα πλαίσια της πρώτης φάσης του προγράμματος θαλάσσιας ρομποτικής Hydrobot του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο οποίο συμμετέχει το ΕΠΑΛ. Ήδη ολοκληρώθηκε και η συναρμολόγηση μικροελεγκτή, που περιλαμβάνει αισθητήρες και σύστημα καταγραφής δεδομένων. 

Οι μετρήσεις θα αποτελέσουν συνεισφορά για την ενημέρωση της σχετικής βάσης δεδομένων που διατηρεί το ίδρυμα στα πλαίσια του προγράμματος. Το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν δημιουργικά, ασχολούμενοι με μια καινοτόμο εφαρμογή, αλλά και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις κοινωνικές τους δεξιότητες, μέσα από την ομαδική εργασία. 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Hydrobot έχει τη μορφή προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας στο οποίο συνδράμει και η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Παπαδοπούλου Ευγενία.

Το πακέτο των υλικών και οι σχετικές οδηγίες παρέχονται από το Ίδρυμα Ευγενίδου στα πλαίσια των προγραμμάτων Hydrobot και Hydrobot Sensor. Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα υπάρχουν στη διεύθυνση: http://www.hydrobots.gr, ενώ για τη συμμετοχή του σχολείου στη διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης:http://1epal-axioup.kil.sch.gr.

Σχολιάστε