My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Εγκαίνια του ΤΑΠ παρουσία Τσίπρα

Σήμερα Τρίτη 17 Μαίου πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς και του αρμόδιου αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μάρου Σέφκοβιτς, τα εγκαίνια για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, ο οποίος ως γνωστόν θα διέρχεται κι απ` το νομό Κιλκίς.

tap-001Με το καίριας σημασίας αυτό έργο αναμένεται να δημιουργηθούν περί τις 10.000 θέσεις εργασίας, καθώς και χιλιάδες άλλες “παράπλευρες”, ενώ εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού, στην τόνωση του ανταγωνισμού και στην  ανάδειξη της χώρας σε περιφερειακό ενεργειακό δίαυλο.

Ο αγωγός, που θα διέρχεται την ελληνική επικράτεια από τους Κήπους του Έβρου μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα (σε απόσταση 550 χιλιομέτρων), θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας προς τη Δυτική Ευρώπη.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που με την ολοκλήρωσή της, η οποία τοποθετείται στο 2019-2020, η χώρα μας θα αποκτήσει πρόσβαση σε μία ακόμη πηγή τροφοδοσίας της εσωτερικής αγοράς με αέριο, γεγονός που αυξάνει την ασφάλεια εφοδιασμού αλλά και τον ανταγωνισμό στην προμήθεια.

Στόχος της Κοινοπραξίας κατασκευής του ΤΑΡ είναι και η διακλάδωση προς τις χώρες των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη), με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, να έχει προγραμματίσει ήδη επαφές στη Θεσσαλονίκη για τη κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού.

“Οι επενδύσεις είναι εδώ, η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία και η απόδειξη είναι τα εγκαίνια κατασκευής του ελληνικού τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου”, τονίζει το Μαξίμου σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σχολιάστε