My Twitter Feed

30 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δυο μεγάλα έργα για τα λύματα

Την εκτέλεση έργων επεξεργασίας λυμάτων σε Βαφειοχώρι και Ποντοηράκλεια, με δαπάνη εργασιών 1,4 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», υπέγραψαν ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης και ο Γιώργος Παπαζήσης ως εκπρόσωπος της εταιρείας «ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.».

Η Ποντοηράκλεια αν και διαθέτει δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων παρουσιάζει έντονα προβλήματα, από την έλλειψη εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων. Με την υλοποίηση και λειτουργία του εν λόγω έργου, τα λύματα του οικισμού θα προσάγονται μέσω του νέου αντλιοστασίου ανύψωσης – μεταφοράς λυμάτων και του νέου αγωγού προσαγωγής στη θέση που έχει επιλεγεί για τη χωροθέτηση του έργου, απ` όπου μετά και από τριτοβάθμια επεξεργασία θα καταλήγουν στο ρέμα «Ρεσελή», με κλειστό αγωγό.

Η Τ.Κ. Βαφειοχωρίου διαθέτει δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, παρουσιάζει όμως έντονα προβλήματα από την έλλειψη εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων. Η επεξεργασία των λυμάτων θα γίνει με τη μέθοδο των φυσικών συστημάτων – τεχνητών υγροτόπων με υδροχαρή φυτά.

Το έργο θα κατασκευαστεί βορειοδυτικά του οικισμού και σε απόσταση περί 1km από αυτόν, σε γήπεδο έκτασης 25στρ., θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί τα αστικά λύματα του Βαφειοχωρίου με πρόβλεψη πληθυσμού 40ετίας (Β’ Φάση) 916κατοίκων. Τα λύματα θα παροχετεύονται στην Ε.Ε.Λ. μέσω του υφιστάμενου αγωγού ακαθάρτων, ενώ μετά την επεξεργασία, τα υγρά θα παροχετεύονται στο ρέμα Αγιάκι μέσω κλειστού αγωγού.

Σχολιάστε