My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Δεν υπάρχει “υγειονομική βόμβα”

prosfyges-eidomeni2-001Την ώρα που μεγάλα εμπορικά ιδιωτικά κανάλια επενδύουν στη τρομολαγνεία χαρακτηρίζοντας τη περιοχή της Ειδομένης ως «υγειονομική βόμβα», ο γ. γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, διαβεβαίωσε ότι οι πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα μας είναι υγιής πληθυσμός και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο έκρηξης μιας τέτοιας … βόμβας.

Σε ευρεία σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) με τη συμμετοχή εποπτευόμενων κρατικών φορέων, πιστοποιημένων ΜΚΟ, καθώς και εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών, ο κ. Μπασκόζος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεύρυνσης του Συντονιστικού Οργάνου και με άλλους εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων.

Την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί αποστολή κλιμακίου του ΕΚΕΠΥ στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, καθώς και στις δομές φιλοξενίας σε Χέρσο και Νέα Καβάλα, προκειμένου να γίνει αυτοψία, ενώ θα ακολουθήσει σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Υγείας.

Σε άλλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, αποφασίστηκε η στενή συνεργασία ΕΚΕΠΥ – Αστυνομίας – Λιμενικού για την αποτελεσματική πρόληψη και την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων/μεταναστών.

 

 

Σχολιάστε