My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Δεν μας πτοεί ούτε ο κορονοϊός!

Σε πάνω από 14.000 υπολογίζει η Αστυνομία τους Έλληνες που πέρασαν τα σύνορα από τα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου, είτε για να αγοράσουν αγαθά σε φθηνότερες τιμές είτε για να επισκεφτούν τα καζίνα.

Κι αυτό, την ώρα που τα Βαλκάνια δοκιμάζονται από τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις από τοπικούς φορείς, οι οποίοι κάνουν έκκληση να μην γίνονται επισκέψεις προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το τετραήμερο 10 – 13 Ιουλίου, από τους Ευζώνους πέρασαν στη Βορ. Μακεδονία 4.901 Έλληνες, ενώ από τη Δοϊράνη είχαν διέλθει 2.181 άτομα.

Πέρσι, ολόκληρο τον Ιούλιο είχαν περάσει τους Ευζώνους και τη Δοϊράνη με κατεύθυνση τη γειτονική χώρα 54.154 Έλληνες.  Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του φετινού Ιουλίου, ο αριθμός των Ελλήνων που θα έχουν επισκεφτεί τη γειτονική χώρα θα είναι ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με τον περσινό, παρότι φέτος η πανδημία θα έπρεπε να λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας.

Η πλειονότητα των Ελλήνων που πηγαίνουν στη γειτονική χώρα επιστρέφει στην Ελλάδα αυθημερόν, κάτι που σημαίνει ότι την επισκέπτεται για αγορές, βόλτα και διασκέδαση στα καζίνο.

Ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, ο οποίος έχει κάνει έκκληση στους κατοίκους της περιοχής ζητώντας τους να σταματήσουν τις επισκέψεις στη γειτονική χώρα, δήλωσε στο Sputnik:

«Έχω αντιδράσει σε αυτό που συμβαίνει και πριν από 10 ημέρες έστειλα επιστολή στον κ. Χαρδαλιά επισημαίνοντας τους κινδύνους που υπάρχουν. Γιατί στον Προμαχώνα γίνονται τεστ και υπάρχει έλεγχος; Εδώ στους Ευζώνους όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει επιστρέφει και δεν γίνεται κανένας έλεγχος. Έχω κάνει έκκληση στον κόσμο γιατί είναι σημαντικό ο καθένας να καταλάβει την ευθύνη που έχει έναντι του εαυτού του, της οικογένειας του και της κοινωνίας».

Θυμίζουμε ότι ανάλογη έκκληση έκανε κι ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, ζητώντας από τους κατοίκους του Κιλκίς να σταματήσουν τις μετακινήσεις τους στη Βόρ. Μακεδονία λόγω του κορονοϊού.

Σχολιάστε