My Twitter Feed

28 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γιορτή στο 3ο Γυμνάσιο για το Erasmus

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς συμμετέχει για ακόμη μία φορά σ’ ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS, αυτή τη φορά μαζί με την Ιταλία και την Tουρκία.

To πρόγραμμα έχει τίτλο PICTURES και προωθεί τη διαπολιτισμική επικοινωνία ανάμεσα σε διαφορετικές εθνότητες στα σχολεία και αφορά μαθητές των οποίων ο ένας ή και οι 2 γονείς έχουν καταγωγή από χώρα διαφορετική από την Ελλάδα.

Μέσα από κάποιες δραστηριότητες θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τα προβλήματα ενσωμάτωσης που συνάντησαν ή συναντούν ακόμα οι μαθητές αυτοί στο σχολείο, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και να βοηθήσουμε στη λύση τους. Μάλιστα, 3 παιδιά από τις οικογένειες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα ταξιδέψουν στην Ιταλία.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το πρόγραμμα ERASMUS αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την Κυριακή 10/12/2023 στις 18:30 τη ‘’Μέρα κληρονομιάς’’. Μια γιορτή που έγινε στον χώρο του σχολείου μας, όπου μαθητές και γονείς είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν κομμάτια του πολιτισμού της χώρας καταγωγής τους μέσα από το φαγητό, τη μουσική, τον χορό, τις ενδυμασίες κ.ά.

Η γιορτή, που είχε μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια των γονιών του σχολείου μας και τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους και τη συμμετοχή τους.

Σχολιάστε