My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Της Βούλας Κεχαγιά.


Στην πραγματικότητα ο Παυλόπουλος είχε μηδενικές έως ελάχιστες πιθανότητες να αποτελέσει την πρωθυπουργική επιλογή.

Όταν μία εβδομάδα πριν ο Προκόπης Παυλόπουλος σχολίαζε από το Βελβεντό της Κοζάνης πως «μόνον ο Θεός ξέρει» σχετικά με το ενδεχόμενο παραμονής του στην Ηρώδου του Αττικού, μάλλον έκανε λάθος. Οχι φυσικά γιατί πίστευε ότι ο Μητσοτάκης είναι… Θεός, αλλά μάλλον γιατί ήδη ο πρωθυπουργός είχε καταλήξει στην επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα ο Παυλόπουλος είχε μηδενικές έως ελάχιστες πιθανότητες να αποτελέσει την πρωθυπουργική επιλογή.

Η υποψηφιότητά του δεν «κάηκε», ούτε «ακυρώθηκε» τους τελευταίους μήνες. Πιθανότατα να μην απασχόλησε ποτέ το μυαλό του Κ. Μητσοτάκη, του μοναδικού άλλωστε βουλευτή της ΝΔ που δεν ψήφισε τον Παυλόπουλο το 2015, θεωρώντας αποτυχημένους τους χειρισμούς του απερχόμενου Προέδρου -με την ιδιότητα τότε του υπουργού Εσωτερικών- στα Δεκεμβριανά του 2008. Ως εκ τούτου θα έπρεπε να συνωμοτήσουν όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος, που θα έλεγε και ο Βραζιλιάνος Κοέλιο, για να ξαναβρεθεί ο Παυλόπουλος στην Προεδρία.

Ο πρωθυπουργός ήξερε λοιπόν ποιον δεν θέλει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και τις τελευταίες ημέρες κατέληξε στο ποιον θέλει για τον ύπατο θεσμό. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως τα κριτήρια της επιλογής του ήταν αμιγώς πολιτικά, παρότι υπέδειξε ένα μη πολιτικό πρόσωπο. Στην απόφασή του κυριάρχησαν τα στοιχεία εκείνα που θα έφερναν θεωρητικά σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση και όχι εκείνα που θα τον οδηγούσαν σε μια πιο στενή σχέση με το ΚΙΝΑΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρότεινε κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς, όπως ζητούσε δημοσίως η Φώφη Γεννηματά τους τελευταίους μήνες. Ενδεχομένως αυτό να συνδέεται και με την απροθυμία του ΚΙΝΑΛ να ψηφίσει τον νέο εκλογικό νόμο λόγω διαφωνιών στο θέμα του bonus. Από την άλλη, ενδεχομένως η πρωθυπουργική επιλογή να καταδεικνύει πως όλες οι πρωτοβουλίες του Μαξίμου έχουν ως κεντρικό στόχο να καταφέρουν πλήγματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αμεσα όμως θα φανεί ότι η επιλογή Σακελλαροπούλου δεν ζημίωσε καθόλου την Κουμουνδούρου.

Ο χρόνος των ανακοινώσεων δείχνει και μια άρον άρον προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα. Κάπως έτσι τα πράγματα έγιναν λίγο άτσαλα, με τον Μητσοτάκη να μη λέει κουβέντα στον Παυλόπουλο κατά την ορκωμοσία Μηταράκη, για να του τηλεφωνήσει μία ώρα αργότερα από απέναντι προκειμένου να του ανακοινώσει ότι είναι εκτός…

Άρθρο στο ΕΘΝΟΣ

Σχολιάστε