My Twitter Feed

28 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Κασσελάκης: Από εικονομάχος…

…διασύρει τον Τσίπρα παριστάνοντας τον εικονολάτρη του.

Του Γιώργου Λακόπουλου.


Από τη μια η ιστοσελίδα TVXS του Κούλογλου και από την άλλη ο Κασσελάκης, οι συνεργάτες του και ο Νίκος Παππάς! Ποιον πιστεύετε, στην υπόθεση της αποκαθήλωσης των φωτογραφιών του Αλέξη Τσίπρα; Για όσους είναι σοβαροί ανάμεσα στον ευρωβουλευτή και τον σημερινό μηχανισμό της Κουμουνδούρου το «στάνταρ 1» είναι αναπόφευκτο.

Ότι προφανώς δόθηκε εντολή να ξηλωθούν οι αφίσες του πρώην προέδρου και ανακλήθηκε τεκμαίρεται και από την ενοχική αντίδραση του Κασσελάκη από την οποία δεν λείπει η υπερβολή «βάλτε παντού αφίσες του Τσίπρα».

Κάθε άλλο παρά τιμητικό είναι για τον πρώην Πρωθυπουργό. Δεν έχει ανάγκη ούτε τις αφίσες που του «προσφέρει » ο Κασσελάκης ούτε ασφαλώς την διαβεβαίωση «όλοι μας, και προσωπικά εγώ, είμαστε υπερήφανοι για τον Αλέξη».

Μεταξύ μας: δεν είναι και τόσο ισχυρός τίτλος τιμής να είναι υπερήφανος ο Κασσελάκης για αυτόν, όταν από πουθενά δεν προκύπτει ότι και ο ίδιος είναι υπερήφανος για τα καμώματα του διαδόχου του.

Ότι, δικαίως ή αδίκως τον χρεώνεται, επιβαρύνει το προφίλ του αυτή την περίοδο. Όσοι πιστεύουν ότι ο ίδιος τον επέβαλε και τον στηρίζει δεν κρύβουν τη δυσφορία τους και αυτό τον αποδυναμώνει στην Δημοκρατική Παράταξη και την κοινωνία. Αν ο Κασσελάκης αποτελεί κληροδοσία του Τσίπρα στο κόμμα του, καλύτερα να έμενε το βύσσινο.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα «του»

Ο σημερινός ένοικος του 7ου ορόφου στο κόκκινο κτίριο της πλατείας Κουμουνδούρου ως τώρα το μόνο που κατάφερε είναι το διασπάσει και να διασύρει τον ΣΥΡΙΖΑ- μαζι με τις ιδέες της Αριστεράς, αναδεικνύοντας τον Τσίπρα ως υπεύθυνο για το «άρρωστο κόμμα» που παρέλαβε και ανασυγκροτεί.

Οι υποκριτικοί έπαινοι -που δεν έχει ανάγκη ο Τσίπρας, ούτε κανείς διόρισε τον Κασσελάκη αξιολογητή του- κρύβουν το σχεδιασμό για εδραίωση της θέσης του μέχρι να αισθανθεί ικανός να του γυρίσει την πλάτη.

Ήδη προσπαθεί να ιδιοποιηθεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα «του» – ενώ διαμορφώθηκε από τον Τσίπρα και όχι από τον ίδιο-και την μεταχειρίζεται σαν επιχειρηματική μονάδα στην οποία προΐσταται και μπορεί να την χρησιμοποιεί κατά βούληση.

Εξωκοινοβουλευτικός και άσχετος με την αγωνιστική διαδρομή των μελών της στην προοδευτική παράταξη- όταν ο ίδιος συνομιλούσε με τον Μητσοτάκη- τους σέρνει σε αναγκαστική «φιλοξενία» στο «σπίτι » του στις Σπέτσες με «τα έξοδα πληρωμένα» για να αναδείξει την κυριαρχία του. Πού ακούστηκε βουλευτές να παίρνουν εντολή να παρουσιάσουν την εργασία τους προτείνοντας… νόμους!

Παραβλέποντας τον συνταγματικό ρόλο των βουλευτών τους απειλεί με διαγραφές αν ψηφίσουν κατά συνείδηση, ή τους αναθέτει… εργασίες- μετατρέποντας το δικαίωμά τους στη νομοθετική πρωτοβουλία σε υπηρεσία διατεταγμένης από τον ίδιο και αξιώνοντας δουλική συμπεριφορά εκ μέρους τους απέναντί του τους ακυρώνει ως εκπροσώπους του έθνους.

Οι ίδιοι ασφαλώς είναι άξιοι της τύχης τους, αφού δεν υπερασπίζονται το αξίωμα και την αυτονομία τους του ως αιρετοί. Ούτε του υποδεικνύουν ότι οι Κ.Ο ανήκουν στα κόμματα και όχι στους αρχηγούς.

Ουδείς του εξηγεί ότι είναι επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού, αλλά δεν είναι και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως αυτοπροβάλλεται, αφού δεν βρίσκεται στη Βουλή. Και σε τελευταία ανάλυση η ιδιότητα του προέδρου του κόμματος είναι ανακλητή ανά πάσα στιγμή, αλλά του βουλευτή όχι, πριν λήξει η θητεία της τρέχουσας Βουλής.

Θεωρεί το κόμμα δικό του πλέον

Η συστηματική επιχείρηση Κασσελάκη για αποξένωση των βουλευτών από τις ιδρυτικές αρχές και του ΣΥΡΙΖΑ και τις ιδεολογικές αναφορές τους σε συνδυασμό με την επιδίωξη αποδυνάμωσης και εν τέλει απομάκρυνσης του Τσίπρα, συνιστά δόλια συμπεριφορά.

Ο πρώην πρόεδρος δεν είχε διανοηθεί ποτέ να μετατρέψει του βουλευτές του σε υποχείρια. Ο Κασσελάκης επιτρέπει σε συμβουλο του να ασχημονεί κατά της Κ.Ο. με αφορμή την αντίδραση της βουλευτίνας Νίνας Κασιμάτη, που αρνήθηκε εκχώρηση της υπογραφής της και κατήγγειλε ότι κάποιοι την έβαλαν χωρίς τη θέλησή της σε σχέδιο νόμου. Πρωτοφανή πράγματα…

Είναι χαρακτηριστική επίσης η Κασσελάκεια αξίωση να υποταχθούν οι βουλευτές- με την απειλή της διαγραφής- στις προσωπικές του απόψεις στο θέμα του νόμου για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και προκλητική. Ωστόσο μόνο ο Συμεών Κεδίκογλου εξέφρασε την αντίθεσή του σ’ αυτή τη μεταχείριση και την αντισυνταγματική προσπάθεια χειραγώγησης σε θέματα συνείδησης.

Νυν και πρώην βουλευτές, πρώην υπουργοί και κομματικά στελέχη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται στο δημόσιο χώρο ο Κασσελάκης, αλλά και για την συστηματική αλλοίωση του χαρακτήρα του κόμματός τους. Πολλοί θα αντιδρούσαν, αλλά κάποιοι επιτήδειοι τους παρακινούν να μην εκδηλώνουν τις αντιρρήσεις τους γιατί επίκειται…επιστροφή του Τσίπρα στην ηγεσία.

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να πάρει ξανά το γραφείο του στη Κουμουνδούρου- το οποίο άλλωστε ο Κασσελάκης διατυμπανίζει ότι δεν προτίθεται να παραδώσει, αν πάει άσχημα τις ευρωεκλογές. Θεωρεί ότι το κόμμα είναι δικό του πλέον -ή το κόμμα είναι ο ίδιος: ο «Στέφανος της Ελλάδας», που θα γίνει και Πρωθυπουργός… Ό,τι του φανεί…

Η επιδίωξή του να διασφαλίσει μακροημέρευση απομακρύνοντας τον προκάτοχό του ως… υπεύθυνο για την κατάσταση που παρέλαβε -όπως ήδη αποκάλυψε το Α.Π. – συνδυάζεται με την υπαλληλοποίηση του κεντρικού κομματικού μηχανισμού, ώστε ελέγχοντας το συνέδριο να επιβάλει στη συνέχεια την αποξένωση του Τσίπρα από το κόμμα του- ιδέα που κάθε άλλο παρά δυσαρεστεί πρόσωπα σαν τον Πολάκη -που είναι ορκισμένος εχθρός του Τσίπρα.

Ούτε όμως και κάποιους πρώην «προεδρικούς» και…«προεδρικές» που επιδιώκουν την εύνοια του Κασσελάκη και ουδόλως τους ενοχλεί ότι λειτουργεί χωρίς καταστατικούς περιορισμούς και τους μεταχειρίζεται αφ’ υψηλού ως προϊστάμενός τους και… χορηγός του κόμματος. Κατάντια…

Άρθρο στο anoixtoparathyro.gr

Σχολιάστε