My Twitter Feed

27 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τον Άτλαντα

Από τον αθλητικό σύλλογο “Άτλας” Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Με το παρόν Δελτίου Τύπου, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ με την επωνυμία ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΤΛΑΣ ΚΙΛΚΙΣ, νιώθει την ανάγκη, να διαμαρτυρηθεί προς την κοινωνία των πολιτών του Ν. Κιλκίς, για την αθλιότητα που συμβαίνει στην ομάδα, και συνεπακόλουθα σε ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος του αθλητισμού της πόλης, το τελευταίο διάστημα. Τα μέλη του συλλόγου, καθώς και οι φίλοι του, ποτέ δεν διεκδίκησαν θώκους και προβολή μέσα από την ομάδα, αλλά και ούτε επρόκειτο να το κάνουν με κανένα τρόπο ή αιτία. Η προσφορά του Συλλόγου στο άθλημα και την Πόλη, παραμένει καθαρά φιλαθλητική και το ενδιαφέρον εστιάζεται πάντα στα αγωνιστικά ζητήματα που τον αφορούν και μόνο. Παρ’ όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα, γίνεται στόχος, μια άνισης, στην καλύτερη περίπτωση, αντιμετώπισης από την δημοτική αρχή της Πόλης του Κιλκίς, και αυτό δεν μπορεί να προσπεραστεί με κανένα τρόπο, αφού και επαφές υπήρξαν και γνωστοποιήσεις γίνανε αλλά κανένα ευήκοον ους δεν βρέθηκε να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας του Συλλόγου, ο οποίος, λόγω των τοπικών εκλογών αλλά και της διακριτικής συμπεριφοράς έναντί του, βοά για την υποβάθμισή του. Ο Σύλλογος, που ξεκίνησε, ως μια πρωτοβουλία φίλων του αθλήματος βόλεϊ και μόνο, κατάφερε, χωρίς ποτέ να επιδοτηθεί από καμία Αρχή, να ξεκινήσει σαν μια παρέα, για να καταλήξει να έχει ακαδημίες και αγωνιστικά τμήματα βόλεϊ, που αφορούν μια πλειάδα ετερογενών ανθρώπων της πόλης, καθώς βρίσκουν διέξοδο για την αθλητική τους εκγύμναση αλλά και την εκμάθηση των παιδιών τους στο άθλημα του βόλεϊ. Ποτέ δεν διεκδίκησε κάτι περισσότερο, παρά την συμπαράσταση των φίλων του για την προώθηση της αθλητικής ιδέας, και μόνο, στην πόλη του Κιλκίς.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, αντιμέτωπος με την απαξιωτική στάση της Δημοτικής Αρχής, καθώς με την δικαιολογία των εκλογών και την άνοδο του ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ στην Ά Κατηγορία της ομάδας Χαντμπολ, πράγμα στο οποίο, αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του, βρέθηκε να είναι ο «φτωχός» συγγενής των συλλόγων της πόλης, καθώς οι μειώσεις των ωρών στα γυμναστήρια, όπως και τα ίδια τα γυμναστήρια ως χώροι, αποφασίστηκε ερήμην του Συλλόγου, πως τον αφορούν αποκλειστικά. Ενώ, ο Σύλλογος, τα τελευταία χρόνια, έχει συνεχώς ανοδική πορεία σε επίπεδο συμμετοχών, οι ώρες των προπονήσεων στα γυμναστήρια που του αναλογούν ελαττώνονται, με αποτέλεσμα, να χάνονται προπονητικές μονάδες, απαραίτητες για την εκγύμναση, ακόμα και των αγωνιστικών τμημάτων του. Συγκεκριμένα, το αγωνιστικό τμήμα βόλεϊ γυναικών του Συλλόγου, το μόνο γυναικείο τμήμα σε όλα τα αθλήματα που θα εκπροσωπεί φέτος τον Νομό, αθλείται στο Γυμναστήριο Καμπάνη, αυξάνοντας το μεταφορικό κόστος για τους γονείς των νεάνιδων που συμμετέχουν στο εν λόγω τμήμα, αλλά και την ομάδα, που δεν έχει ακόμα την εμπειρία του χώρου, στο οποίο πρόκειται να αγωνιστεί σε λίγες εβδομάδες, δηλαδή το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς. Υπάρχουν ακόμα 70 παιδιά, διαφόρων ηλικιών, σε αναπτυξιακά τμήματα, για τα οποία δεν έχει βρεθεί ακόμα ο κατάλληλος χώρος και χρόνος για να αθληθούν. Και, φυσικά, όλα αυτά, με δεδομένες τις ελλείψεις, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης, όσο και μέσων από την πλευρά του Δήμου, που είναι δεδομένες τα τελευταία χρόνια ή όσο θυμάται ο Σύλλογος. Αν και γίναν επαφές, τουλάχιστον 5 φορές, με την Αντιδημαρχία πολιτισμού και Αθλητισμού έως τώρα, η μόνιμη επωδός είναι η μεταφορά των ευθυνών στην «συνέλευση» των Αθλητικών Σωματείων τις πόλης, η οποία, ούτε επισήμως είναι συγκροτημένη σε σώμα, αλλά και οι υπόλοιποι σύλλογοι, από την στιγμή, που το πρόβλημα δεν τους αγγίζει, δεν δείχνουν διάθεση συνεννόησης.

Ο Σύλλογος, έτσι, αντίθετα στις επιδιώξεις του, βρίσκεται σε δεινή θέση, ως προς τις υποχρεώσεις του απέναντι στα μέλη και τους φίλους τους, αλλά κυρίως στους αθλητές του, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που τον συνδράμουν τόσα χρόνια. Με προσωπικές του προσπάθειες και μόνο, κατάφερε φέτος να αυξήσει τα αγωνιστικά τμήματα του από 2 σε 4, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, πως η Δημοτική Αρχή, αδιαφορεί για την ανάπτυξη, όχι μόνο του αθλητισμού στην πόλη αλλά και την διέξοδο που βρίσκουν στον αθλητισμό γονείς, φίλοι αλλά και αθλητές (κυρίως παιδιά) σε αυτόν. Δε μπορεί οι εκλογές, οι οποίες γίνονται για το καλό του τόπου, να υποβαθμίζουν την κανονική λειτουργία των υποδομών της πόλης, με την δικαιολογία, ότι άλλος τρόπος δεν υπάρχει, δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεση τους, να καλύψουν την ανικανότητα εύρεσης ή κινητοποίησης για εύρεσης λύσης, σε χώρους που δεν χρησιμοποιούνται σε μια πόλη με τόσα κτίρια σε αργία, όπως η παλιά Νομαρχία ή οι Καπναποθήκες, για την φύλαξη του εκλογικού υλικού και για τόσο μικρό διάστημα, το οποίο, όμως, είναι καίριο, για τους συλλόγους, καθώς συμπίπτει με την προετοιμασία των ομάδων. Γνωρίζουμε, πως η παιδεία και συνακόλουθα, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, δεν είναι προτεραιότητα για την πολιτεία. Για μας, όμως, είναι και θα είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα σε ένα τόπο.

Διαμαρτυρόμαστε, λοιπόν, για την σταδιακή και διακριτική αντιμετώπιση, του Δήμου εις βάρος του Συλλόγου, τόσο αυτό το διάστημα, όσο και της υπάρξεως μας, ως γεγονός και απειλή για την συνέχιση της δραστηριότητας μας.”

Σχολιάστε