My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Έσωσαν γυναίκα στο Πάϊκο

Επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης κινδυνευόντων ανθρώπων, οργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας όταν έλαβε την πληροφορία από το Κέντρο του «112» (νέου Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης) για εντοπισμό και ανεύρεση ομάδας 20 πεζοπόρων εκδρομέων, καθώς επίσης και για αναζήτηση και απεγκλωβισμό μιας μεσήλικα λόγω αποκοπής της από υπόλοιπη ομάδα, στην δασική περιοχή Καστανερής (Στραβοπόταμος).

pyrosvestiki-kilkisΗ Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε με δύο οχήματα και πέντε άντρες και παράλληλα υπήρξε συνδρομή από την ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο Γουμένισσας.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονη βροχόπτωση και κατά σημεία χιονόπτωση, με χαμηλές θερμοκρασίες και ομίχλη) καθόλη την διάρκεια της επιχείρησης, ήταν δύσκολη η προσέγγιση του χώρου με τα οχήματα, ενώ η τοπογραφία της περιοχής δυσχέραινε και την τηλεφωνική επικοινωνία με την εγκλωβισμένη με αποτέλεσμα να χαθεί κάθε επικοινωνία μαζί της όταν πλέον είχε βραδιάσει.

Η ομάδα των πεζοπόρων κατάφερε να φτάσει σε ασφαλή σημείο, στην άσφαλτο της επαρχιακής οδού «Καστανερής – Λιβαδίων», όπου τους περίμενε το μισθωμένο λεωφορείο της εκδρομής τους. Ταυτόχρονα, υπήρξε ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την 2η Ε.Μ.Α.Κ. με ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο πυροσβέστες, την Π.Υ. Κιλκίς και την Π.Υ. Γιαννιτσών με άλλα δυο πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες.

Με την συνδρομή επανδρωμένου περιπολικού οχήματος του Α.Τ. Γουμένισσας και με την καθοδήγηση των δύο δασοφυλάκων της συγκεκριμένης δασικής περιοχής, που διέθεσε το Δασαρχείο Γουμένισσας, εντοπίστηκε η εγκλωβισμένη γυναίκα πριν τα μεσάνυχτα και στην συνέχεια διαμετακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Γουμένισσας, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία της.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «ΤΟ ΠΑΪΚΟ» μαζί με οχήματα 4Χ4, ενώ παράλληλα κλήθηκαν και προσήλθαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Π.Υ. Γουμένισσας ομάδα 7 ατόμων της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστόλων (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) για τυχόν χρησιμοποίησή τους στο έργο της έρευνας – διάσωσης.

Την επιχείρηση συντόνιζε ο Διοικητής της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ, επιπυραγός Γκαντίδης Χρήστος.

Σχολιάστε