My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Έρχονται προσλήψεις σε δήμους

Εντός δεκαημέρου αναμένεται να προκηρυχθούν οι 32.000 θέσεις εργασίας στους δήμους μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, δίνοντας μικρή ανάσα σε μακροχρόνια ανέργους.

anergia-ergasia-001Την κάλυψη θέσεων στους ΟΤΑ ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το δ.σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Προτεραιότητα θα δοθεί σε πολίτες που εντάσσονται στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο. Η δημόσια πρόσκληση για την κάλυψη των θέσεων θα δημοσιοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του ΟΑΕΔ, ενώ οι δήμοι θα αξιοποιήσουν το προσωπικό μέσα στον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, στο πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνονται θέσεις σχολικών φυλάκων και καθαριστριών καθώς οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με νέα προκήρυξη, που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι στην προκήρυξη συμπεριλαμβάνονται και ειδικές φόρμες που θα πρέπει να συμπληρωθούν από τις δημοτικές αρχές και θα περιγράφουν το αντικείμενο απασχόλησης των ωφελούμενων καθώς και το παραγόμενο έργο. Πρόταση της ΚΕΔΕ μάλιστα είναι τα κριτήρια επιλογής των ανέργων να επανεξεταστούν σε επόμενο κύκλο προσλήψεων, ενώ ο προσδιορισμός των νέων κριτηρίων θα αποτελέσει αντικείμενο της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί και απαρτίζεται από στελέχη του υπουργείου και της ΚΕΔΕ.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, “η αναπληρώτρια υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η προκήρυξη για τις θέσεις θα εκδοθεί το επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου οι δήμοι να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το προσωπικό εντός Απριλίου, το οποίο έχουν απόλυτη ανάγκη για τη στελέχωση των υπηρεσιών τους”. Στη συνάντηση με την κ. Αντωνοπούλου παραβρέθηκαν τα μέλη του δ.σ. Δ. Καφαντάρης, Γ. Μουράτογλου, Σ. Δανιηλίδης και ο Δ. Μπίρμπας.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 32.000 νέες θέσεις που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, ποσοστό 70% θα καλυφθεί από απόφοιτους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενώ κατά 30% οι θέσεις θα καλυφθούν από πτυχιούχους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις που θα γίνουν με επίβλεψη του ΑΣΕΠ θα αφορούν 117 ειδικότητες που εμφανίζουν έλλειψη, ενώ θα κατανεμηθούν σε δήμους με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια. Στο μεγαλύτερο ποσοστό πάντως οι προλήψεις θα αφορούν άνεργους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και σε μικρότερο ποσοστό ανέργους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ήδη λίστες με τα κενά των υπηρεσιών έστειλαν από το καλοκαίρι οι δήμοι στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, επισημαίνοντας και τον αριθμό των προσλήψεων που έχουν ανάγκη.

makthes.gr

Σχολιάστε