My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

“Άνυδρη” η χρονιά για Λασπόλουτρα Πικρολίμνης

“Μαύρα κι άραχνα” είναι τα μαντάτα για τη κίνηση στο Πηλοθεραπευτήριο Πικρολίμνης και τις ελληνικές λουτροπόλεις. Η χρονιά χαρακτηρίζεται «άνυδρη», καθότι η απόφαση των ασφαλιστικών ταμείων να βάλουν «μαχαίρι» στα λουτρικά επιδόματα των ασφαλισμένων, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, κρατούν φέτος χιλιάδες συνταξιούχους εκτός ιαματικών νερών.

Η πτώση κίνησης στις ελληνικές λουτροπόλεις υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει το 80%, σε σχέση με το 2011, τη στιγμή που σε άλλες χώρες οι αφίξεις τουριστών για θεραπευτικό τουρισμό είναι πολλαπλάσιες.

Κι όμως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, Ανέστη Αναστασιάδης, οι υψηλής ποιότητας ιαματικές πηγές της χώρας μας μπορούν σε λίγα χρόνια από σήμερα- με τις ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις και προγράμματα ανάπτυξης- να προσελκύουν πάνω από 10 εκατ. Έλληνες και ξένους τουρίστες ετησίως!

Πως, όμως, μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σύντομα, όταν ακόμη και ελληνικά τουριστικά πρακτορεία διανέμουν διαφημιστικά φυλλάδια που δελεάζουν Έλληνες τουρίστες να επισκέπτονται ιαματικές πηγές και λουτροπόλεις, π.χ. της Βουλγαρίας!

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, μεγάλο πρόβλημα για τις ελληνικές λουτροπόλεις συνιστά και η ελλιπής διαφημιστική σήμανση στους δρόμους της Ελλάδας, ζήτημα που ο Πανελλήνιος Σύλλογος έθιξε σε πρόσφατη επιστολή του προς το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα Λασπόλουτρα Πικρολίμνης Κιλκίς, είναι το πρώτο οργανωμένο κέντρο πηλοθεραπείας και υδροθεραπείας στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, ενώ απέχει μόλις 30 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις: 23410 29971-72-73/ http://www.pikrolimnispa.gr

Σχόλια
One Response to ““Άνυδρη” η χρονιά για Λασπόλουτρα Πικρολίμνης”
  1. Ο/Η Ραλλης λέει:

    Η πτώση στον αριθμό των επισκεπτών κρίνω ότι είναι φυσιολογική. Οι εγκαταστάσεις είναι απαράδεκτες, τα αποδυτήρια είναι στο κακό το χάλι και όσο αφορά τις πισίνες πρέπει να έχεις πολύ κουράγιο να μπεις μέσα. Απορώ αν το επισκέφτηκε ποτέ καμία υγειονομική αρχή για να ελένξει τα λουτρα αυτά. Εγώ προσωπικά πήγα μία φορά και με τέτοιες συνθήκες δεν ξαναπάω.

Σχολιάστε