My Twitter Feed

25 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συναγερμός: 15 νέα κρούσματα! -

Σάββατο, 24 Οκτώβριος, 2020

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση -

Σάββατο, 24 Οκτώβριος, 2020

Πέντε τα νέα κρούσματα του ιού -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Το Νοσοκομείο Κιλκίς αποκτά ΜΕΘ -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Κάθε μέρα έχουμε πια κρούσματα -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Προκηρύχτηκαν εκλογές στο ΕΕΚ -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Μίνι εκπτώσεις το Νοέμβρη -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

Κέρδος δυο σημαντικά έργα -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

Ψευταράδες με περικεφαλαία

Του Τάσου Παππά.


«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια. Πρέπει και να φαίνεται τίμια». Η περίφημη αυτή φράση που αποδίδεται στον Γάιο Ιούλιο Καίσαρα χρησιμοποιείται μέχρι τις μέρες μας. Κολλάει με την πρακτική της σημερινής κυβέρνησης; Θυμάστε εκείνο το γλωσσικό ολίσθημα (;) του Κυριάκου Μητσοτάκη «δεν με ενδιαφέρει η ουσία, αλλά η επικοινωνία»; Μήπως παραπέμπει σ’ αυτό που περιγράφει μια άλλη γνωστή φράση, «γλώττα λανθάνουσα τα αληθή λέγει»; Δηλαδή, μήπως το «λάθος» φανερώνει τις αληθινές σκέψεις ή επιθυμίες αυτού που ομιλεί; Κρίνοντας από τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού και των υπουργών του, νομίζω πως πρέπει να τροποποιήσουμε το περιεχόμενο της φράσης για τη γυναίκα του Καίσαρα. Για παράδειγμα:

– Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε συνεπείς, μας ενδιαφέρει να φαινόμαστε συνεπείς.

Προεκλογικά αποκαλούσαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών εθνικώς επιζήμια, κατάπτυστη και προδοτική, χειροκροτούσαν όρθιοι οι βουλευτές μας τον Αντ. Σαμαρά που είπε ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» και λίγες μέρες μετά τις εκλογές αρχίσαμε τις στριφογυριστές. Τονίζουμε ότι η συμφωνία πρέπει να γίνει σεβαστή και μόλις προχτές στη συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι «η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας εκτείνεται βεβαίως και στην Ελλάδα και στην περιοχή που σήμερα είναι η Βόρεια Μακεδονία και στη Βουλγαρία. Αυτό δεν αμφισβητείται με κανέναν τρόπο». Αλαλα τα χείλη των μακεδονομάχων.

– Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε σοβαροί, μας ενδιαφέρει να φαινόμαστε σοβαροί.

Ολοι στο κόμμα λέγαμε ότι οι άπλυτοι μαδουριστές θα μας παραδώσουν καμένη γη, άδεια ταμεία, ρημαγμένη χώρα. Μόλις ήρθαμε στα πράγματα, βρήκαμε ένα μαξιλάρι φίσκα με περίπου 37 δισ. ευρώ, την ανεργία πολύ πιο κάτω από εκεί που την είχαμε αφήσει και χωρίς δημοσιονομικό κενό για το 2019. Θα εδικαιούτο κάποιος να μας αποκαλέσει ψευταράδες με περικεφαλαία;

– Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε αποτελεσματικοί, μας ενδιαφέρει να φαινόμαστε αποτελεσματικοί.

Κατηγορούσαμε την κυβέρνηση των αριστεριστών ότι δεν προστατεύει τη χώρα από τις φυσικές καταστροφές και ότι φέρει μεγάλες ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Τους τρεις μήνες που είμαστε κυβέρνηση, κάηκαν 24.000 στρέμματα στην Εύβοια, η μισή Ελαφόνησος και είχαμε μεγάλες ζημιές στη Ζάκυνθο. Οχυρωθήκαμε πίσω από το επιχείρημα «ναι, αλλά δεν υπήρχαν νεκροί». Και επιπλέον ο αρχηγός μας, στην ομιλία του στον ΟΗΕ, χρέωσε την ευθύνη για το Μάτι στην κλιματική αλλαγή. Ως αντιπολίτευση κανιβαλίζαμε, ως κυβέρνηση ανακαλύψαμε τις αιτίες.

– Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε δίκαιοι, μας ενδιαφέρει να φαινόμαστε δίκαιοι.

Φωνάζαμε στις πλατείες και στα κανάλια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τις μεγάλες ροές προσφύγων και μεταναστών γιατί τους καλούσε εδώ να λιάζονται. Με το που γίναμε κυβέρνηση, είπαμε ότι το θέμα έχει γεωπολιτικές διαστάσεις και εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας γιατί η Ευρώπη δεν είναι και πολύ αλληλέγγυα. Θα μπορούσαν να μας πουν με διάθεση να μας περιγελάσουν «καλά ξυπνητούρια».

– Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε φιλολαϊκοί, μας ενδιαφέρει να φαινόμαστε φιλολαϊκοί.

Αυξήσαμε τα τιμολόγια της ΔΕΗ επειδή, όπως είπαμε, η επιχείρηση καταρρέει εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής των συριζαίων. Μόλις βγήκε το πόρισμα της έρευνας που εμείς ζητήσαμε και αποδείχτηκε ότι η κατάσταση δεν είναι όπως την περιγράφαμε, ισχυριστήκαμε ότι κάναμε το θαύμα και σώσαμε τη ΔΕΗ. Τις αυξήσεις όμως δεν τις πήραμε πίσω. Να φορέσουμε μόνοι μας κουδούνια πριν μας τα φορέσουν άλλοι;

■ Απορία: Πώς γίνεται να φαινόμαστε συνεπείς, σοβαροί, δίκαιοι, αποτελεσματικοί και φιλολαϊκοί, ενώ δεν είμαστε; Απλό: Φροντίζουν γι’ αυτό τα πολλά… ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Αν στο ερώτημα «πετάει ο γάιδαρος;» μας διαβεβαιώνουν ότι «φυσικά πετάει», τότε δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολίες. Ο γάιδαρος όντως πετάει.

Ανάγωγα

Δείτε τις φωτογραφίες από τη συνάντηση στην ταράτσα του Χίλτον του ζεύγους Μητσοτάκη με το ζεύγος Πομπέο. Θα διαπιστώσετε με έκπληξη (δυσάρεστη ή ευχάριστη, εξαρτάται από το πόσο ισχυρή είναι η μνήμη σας) ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν φοράει γραβάτα. Δηλαδή εμφανίστηκε με… στολή συριζαίου. Λέτε να προσχωρήσει στον μαδουρισμό;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε