My Twitter Feed

4 Οκτωβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στο “φουλ” οι περιοδείες Σιωνίδη -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Νέοι κόμβοι εισόδου στο Κιλκίς -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΚΚΕ: Παρουσίαση υποψηφίων ΛΑΣΥ -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΠΑΘΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας -

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συνεχίζει δυναμικά ο Κυριακίδης -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

“Όλοι στη κινητοποίηση για ΠΑΘΕ” -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ποια σχολεία θα έχουν γεύματα -

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Αντιπλημμυρικά στη λίμνη Δοϊράνη -

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

“Χαστούκι” εισαγγελέων στον Στουρνάρα

stournarasΜε ποινικές ευθύνες για όσους προτρέπουν την μη εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων προειδοποιούν οι εισαγγελείς, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον Υπουργό οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος πρόσφατα παρενέβη στο θέμα του χαρατσιού, ζητώντας από τη ΔΕΗ να συνεχίσει να το εισπράττει παρά τη σχετική δικαστική απόφαση που έκρινε τη διαδικασία αυτή αντισυνταγματική.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας διευκρινίζει πως εάν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο, θα είναι απαράδεκτο, καθώς δεν μπορεί μέλος της κυβέρνησης να καταστρατηγεί με τόσο απροκάλυπτο τρόπο το Σύνταγμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Εισαγγελέων έχει ως εξής:

Σε γνώση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος περιήλθαν δημοσιεύσεις στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες, ο Υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγειδεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, –εάν οι δημοσιεύσεις αληθεύουν- θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 § 5 του Συντάγματος,πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μόλις απαιτείται να υπενθυμίσει, τέλος, ότι είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ’ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου.

Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος και α.α.

Ο Αντιπρόεδρος

Δημήτριος Μητρουλιάς

Αντεισαγγελέας Εφετών

Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Ζημιανίτης

Εισαγγελέας Πρωτοδικών

 

Σχόλια
One Response to ““Χαστούκι” εισαγγελέων στον Στουρνάρα”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Κύριοι εισαγγελείς,
    αυτή η κυβέρνηση έχει γράψει προ πολλού στα παλιότερα των υποδημάτων της κάθε έννοια ευνομούμενης και συντεταγμένης πολιτείας και λειτουργεί σαν μια ολιγαρχία χειρίστου είδους, επικαλούμενη υποκριτικά την σωτηρία της χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι απλά εντεταλμένοι ΚΑΦΡΟΙ, που αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, θα κατασπαράξουν την πλειοψηφία των Ελλήνων. Η δικαστική εξουσία μπροστά στην αλητεία αυτών των ανάλγητων υπανθρώπων που με απύθμενο θράσος παρανομούν και αγνοούν το Σύνταγμα, οφείλει να πάρει την πρωτοβουλία και να δράσει αποτελεσματικά, προκειμένου να σταματήσει τον εσωτερικό εχθρό, γιατί περι αυτού πρόκειται. Η πλειοψηφία των πολιτών που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο απο τέτοιους επικίνδυνους πολιτικούς, θα νοιώσουν απέραντη αγαλίαση, άν η δικαιοσύνη καταφέρει να βάλει στη θέση τους όσους σαλτιμπάγκους κυβερνητικούς θεωρούν οτι η Ελλάδα είναι μεγαλοτσιφλίκι τους.

Σχολιάστε