My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ευρωπός στο κέντρο της Ευρώπης -

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κ. Αρβανίτης: Εμείς θα νικήσουμε -

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών” -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην Υγεία -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Περιοδεία Κ. Αρβανίτη στο νομό μας -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Χάπενινγκ

Του Δημήτρη Μητρόπουλου (ΤΑ ΝΕΑ)

“ΕΧΟΝΤΑΣ επίγνωση των συμβολισμών – αφού το ντου στο Πεντάγωνο συνιστά κατάλυση του κράτους – ο Παναγιωτόπουλος παραμέρισε τις αναστολές των αστεράδων και έφερε από τη Νέα Σάντα του Κιλκίς στοιχεία της 71ης Aερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Είναι αυτή που στέλνουμε στις αποστολές του ΝΑΤΟ όπου γης και είναι εκπαιδευμένη όχι μόνο σε μάχη αλλά και στο να επιβάλλει τάξη εν μέσω χάους σε κάνα Κόσοβο ή καμιά Ρουάντα”.

ΥΠΟ νορμάλ συνθήκες, η επίσκεψη Νταβούτογλου θα ήταν είδηση. Τίποτε δεν είναι όμως πια νορμάλ και είχε προηγηθεί η Μέρκελ. Η εθνική επιβίωση δεν κρίνεται στους αιθέρες του Αιγαίου. Οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις του ιστορικού παρελθόντος δεν προϊδέαζαν σε τίποτε για το είδος της καταστροφής που απειλεί τη χώρα – και είναι οικονομική. Εν πολλοίς, η Ελλάδα χορεύει στο χείλος της χρεοκοπίας εδώ και τρία χρόνια, ενώ η Τουρκία είναι πια στο G-20. Δηλαδή σφράγισε το διαβατήριό της ως αναδυόμενη δύναμη, ακριβώς πίσω από τους Ασιάτες, τους Ινδούς και τους Βραζιλιάνους.

ΓΚΡΑΝ ΜΑΣΤΕΡ του πρωτοκόλλου και καθ’ ύλην αρμόδιος ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε τον Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα. Ωστόσο, τα ελληνοτουρκικά περνάνε εξίσου – αν όχι περισσότερο – από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ήταν χθες, προχθές στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Εκεί είδε τον ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ και συμφώνησαν να ενεργοποιήσουν «κόκκινη γραμμή» διά παν ενδεχόμενον. Κλασικιστής στα εθνικά θέματα, ο Πάνος έβαλε τα θέματα των παραβιάσεων αλλά και το Κυπριακό στο τραπέζι της κουβέντας του με τον Γιλμάζ.
ΛΟΓΙΚΟ. Αλλά και ο Παναγιωτόπουλος είναι υποχρεωμένος να αντιλαμβάνεται διαφορετικά το χαρτοφυλάκιό του. Ακόμη και στη δική του περίπτωση, οι απειλές δεν είναι στα σύνορα. Ο υπουργός ήταν σε επίσημη αποστολή την περασμένη εβδομάδα, όταν μία επίσκεψη συνδικαλιστών από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας λειτούργησε ως Δούρειος Ιππος, προκειμένου να ανοίξει η πύλη και να μπουν μέσα εργαζόμενοι και άλλοι. Ακολούθησε το αναμενόμενο χάπενινγκ. Με τη διαφορά ότι το Αμυνας δεν είναι οποιοδήποτε υπουργείο. Και αυτομάτως ετέθη το ζήτημα: ποιος το φυλάει; Το φυλάνε κανονικά οι σκοπιές, τα περίπολα και οι στρατονόμοι. Αυτοί όμως δεν μπορούν να στραφούν – με τον υποκόπανο! – κατά διαδηλωτών. Κάποιοι σκέφτηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα, αλλά μετά το ζύγισαν πιο ψύχραιμα. Ακόμη και σε επίπεδο στρατιωτικής ηγεσίας υπάρχουν σοβαρές αναστολές: άλλο οι Τούρκοι, άλλο οι πολίτες! Αυτή είναι η συλλογιστική που καταλήγει στη φράση: «Θ’ αρχίσουν πάλι να μας λένε ότι πάμε για πραξικόπημα!». Κάπως έτσι βρέθηκε να φυλάει το Πεντάγωνο η Αστυνομία, με αποτέλεσμα να μπλέξουν οι στολές και τα Σώματα.
ΕΧΟΝΤΑΣ επίγνωση των συμβολισμών – αφού το ντου στο Πεντάγωνο συνιστά κατάλυση του κράτους – ο Παναγιωτόπουλος παραμέρισε τις αναστολές των αστεράδων και έφερε από τη Νέα Σάντα του Κιλκίς στοιχεία της 71ης Aερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Είναι αυτή που στέλνουμε στις αποστολές του ΝΑΤΟ όπου γης και είναι εκπαιδευμένη όχι μόνο σε μάχη αλλά και στο να επιβάλλει τάξη εν μέσω χάους σε κάνα Κόσοβο ή καμιά Ρουάντα. Κάπως έτσι βρέθηκαν από τη Δευτέρα οι κοκκινοσκούφηδες στην πύλη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας – η οποία, με εντολή γραφείου υπουργού, ανακατασκευάστηκε ώστε να αντέχει σε πολιορκίες.
ΩΣΤΟΣΟ, καμία τάφρος δεν αρκεί για να προστατευθεί το Πεντάγωνο από το οξύ οικονομικό πρόβλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που συνδέεται με την παραλαβή των γερμανικών υποβρυχίων και συνδέει τρεις – τέσσερις κυβερνήσεις αλλά και δύο από τους τρεις εταίρους της τρέχουσας κυβέρνησης. Ο Παναγιωτόπουλος το ξέρει, άρα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες αναμένονται επαφές, κινήσεις και συνεννοήσεις – αν και η λύση δεν θα έρθει εύκολα.
Σχολιάστε