My Twitter Feed

2 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ν. Αγιονέρι: Έργο αγροτικής οδοποιίας -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Βασίλης Βασιλικός: “Ζ” στους αγώνες μας -

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τη πρώτη νίκη του σημείωσε ο ΓΑΣΚ -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

7ήμερη αποχή των δικηγόρων -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα -

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2023

Σκάνδαλο “πάσο”: Ποια είναι τα βασικά στοιχεία

dikastirioΜ` αφορμή την χθεσινή δίκη και την βαριά πρωτόδικη καταδίκη του Βαγγέλη Μπαλάσκα αλλά και την βαρύτερη του προέδρου του ΚΤΕΛ Κιλκίς, Χαράλαμπου Μωυσίδη, ας θυμηθούμε κάποια βασικά στοιχεία απ` την πολύκροτη υπόθεση, που έγινε γνωστή ανά το πανελλήνιο. 

Ο κ. Μπαλάσκας, κατηγορείται ότι υπέγραψε προς έκδοση πενταπλάσιο αριθμό δελτίων μετακίνησης ΑμΕΑ από τους πραγματικούς δικαιούχους, τη διετία 2007-2008, με την τότε  ιδιότητά του ως νομάρχης Κιλκίς. Το αποτέλεσμα ήταν να εισπράξει το ΚΤΕΛ  – στο οποίο μέτοχος ήταν ο αδελφός του κ. Μπαλάσκα – παράνομες χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Υγείας, ύψους 1.080.000 ευρώ.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο διαπίστωσε ότι τα “πάσο” που εκδόθηκαν ήταν 10.211, ενώ οι πραγματικοί δικαιούχοι στον νομό δεν ξεπερνούσαν τους 2.000!

Μετά την έκδοση του πορίσματος – καταπέλτη των επιθεωρητών, ο κ. Μπαλάσκας υποστήριξε ότι απλά υπέγραφε τα έγγραφα που του έστελναν τα ΚΕΠ, μη γνωρίζοντας πως αυτά επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από το ΚΤΕΛ Κιλκίς προς είσπραξη επιχορήγησης, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ είπε πως τα χρήματα που εισπράχθηκαν παράνομα έχουν ήδη επιστραφεί στο ελληνικό δημόσιο. Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές και η γραμμή υπεράσπισης που ακολούθησαν οι δυο κατηγορούμενοι στη χθεσινή δίκη.

 

Σχόλια
2 Σχόλια to “Σκάνδαλο “πάσο”: Ποια είναι τα βασικά στοιχεία”
 1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Ισχύει ως σενάριο όπως το φαντάστηκα εγώ για την δίκη:
  Κατηγορούμενος: κύριε Πρόεδρε υπόγραφα όσα μου έστελναν απο το ΚΕΠ, χωρίς να ξέρω τί υπογράφω και είναι απλή σύμπτωση οτι ο αδελφός μου είναι μέτοχος στο ΚΤΕΛ Κιλκίς.
  Πρόεδρος: Κατηγορούμενε, υπογράφετε πάντα όλα τα έγγραφα που φέρνουν στο γραφείο σας απο το ΚΕΠ;
  Κατηγορούμενος: Μάλιστα.
  Πρόεδρος: Μα πώς…δεν θά ‘πρεπε να τα ελέγχετε πρώτα;
  Κατηγορούμενος: Εχω τυφλή εμπιστοσύνη στο ΚΕΠ. Εξάλλου έχω και άλλες δουλείες να κάνω, οπότε δεν έχω χρόνο για ελέγχους.
  Πρόεδρος: Ναί, αλλά την ευθύνη την είχατε σείς σε περίπτωση μιας παράνομης πράξης, η οποία όπως αποδείχτηκε, σαφώς διεπράχθει.
  Κατηγορούμενος: Μάλιστα.
  Πρόεδρος: Αρα παραδέχεστε οτι παρανομήσατε.
  Κατηγορούμενος: Οχι κύριε Πρόεδρε.
  Πρόεδρος: Πέφτετε σε αντιφάσεις που δεν συνάδουν ούτε με την μόρφωσή σας, ούτε με το αξίωμα σας. Σείς που θά ‘πρεπε να είστε ο θεματοφύλακας του Δημοσίου συμφέροντος, αποδείχτηκε στο δικαστήριό μας οτι ασκήσατε πλημμελώς τα καθήκοντάς σας με ζημία για το Δημόσιο, οπότε και λόγω προτέρου εντίμου βίου μετατρέπω το κατηγορητήριο απο κακούργημα σε πλημμέλημα και σας επιβάλω 5ετή φυλάκιση με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Ελεύθερος ο κατηγορούμενος…λύεται η συνεδρίαση.
  Κατηγορούμενος: Ε τότε θα ασκήσω έφεση, γιατί πιστεύω στην αθωότητά μου.
  Πρόεδρος αποχωρών και μουρμουρίζοντας: Με την οποία πιθανόν και να αθωωθείς…λόγω βλακείας.

 2. Ο/Η ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΣΚΑΡ λέει:

  ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2013 ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΕΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Σχολιάστε