My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Τσιτουρίδης: Ανεγκέφαλοι ετοιμάζουν επίθεση στους αγρότες

“Φαίνεται πως οι εγκέφαλοι του οικονομικού επιτελείου έκριναν πως έφτασε η ώρα της επίθεσης εναντίον των ελλήνων αγροτών”. Η σκληρή αυτή έκφραση περιλαμβάνεται σε δήλωση του πρώην υπουργού,  Σάββα Τσιτουρίδη, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
«Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρεί τις ημέρες αυτές να καταρτίσει ένα ακόμη σχέδιο για το πέμπτο μνημόνιο- πέμπτο το τελευταίο ενάμιση χρόνο (!). Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση του κ . Παπανδρέου θα μας έσωζε με το πρώτο μνημόνιο, ύστερα με το δεύτερο, και πήγαμε λέγοντας φτάνοντας τώρα στο πέμπτο. Πέραν όλων των άλλων παρεμβάσεων που σχεδιάζονται τώρα, όπως είναι η ισοπέδωση των ειδικών μισθολογίων σε στρατιωτικούς, σε στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, δικαστικούς κλπ. και πέρα από νέες περικοπές στις αμοιβές δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών, φαίνεται πως οι εγκέφαλοι του οικονομικού επιτελείου έκριναν πως έφτασε η ώρα της επίθεσης εναντίον των ελλήνων αγροτών. Έτσι ετοιμάζονται, μεταξύ των άλλων, αλλαγές στο καθεστώς επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών και η κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης. Σε μια εποχή όπου η ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας είναι επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση της οικονομική και κοινωνικής κρίσης, επώδυνες παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα θα ήταν καταστροφικές. Εξορθολογισμός των δαπανών για να ανταποκρίνεται η χώρα στις δανειακές της υποχρεώσεις δεν χωρά στον αγροτικό τομέα και δεν μπορεί να οδηγήσει σε περεταίρω μαρασμό την ελληνική ύπαιθρο.
Όταν μια κυβέρνηση χρειάζεται χρήματα, πρέπει νa τα βρει από εκείνους που τα έχουν. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς. Και στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία δεν πρέπει να το ξεχνούν όσοι είναι αντιπρόσωποι της ελληνικής περιφέρειας στο ελληνικό κοινοβούλιο»

Σχολιάστε