My Twitter Feed

30 Ιανουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Από το Κιλκίς στο Μίτσιγκαν -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Μάλγαρης: “Παρών” για Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Μονάδα λυματολάσπης με 6,8 εκατ. -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Απαξίωση της Ειδικής Αγωγής -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εργασίες στη γέφυρα του Αξιού -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Η επίσκεψη Κουτσούμπα στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Το Mega και το δάνειο – μαμούθ

tyletypos*Πώς πήρε το «Μεγάλο Κανάλι» δάνειο – μαμούθ 98 εκατ. ευρώ όταν σε «Πήγασο» και ΔΟΛ εγκυμονούνται ενδιαφέρουσες εξελίξεις, συγχωνεύσεις και καραμπόλες στελεχών

Κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ συνήψε η εταιρεία ΤΥΛΕΤΥΠΟΣ, ιδιοκτήτρια του “Mega Channel”, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να αναχρηματοδοτηθεί ο συνολικός υφιστάμενος τραπεζικός δανεισμός και να χρηματοδοτηθούν νέα επιχειρηματικά σχέδια. Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή.

Στο παρασκήνιο άλλα ακούγονται όπως ότι αυτή είναι η κυβερνητική αντιπαροχή προς τους επιχειρηματίες πίσω την εταιρεία ΤΥΛΕΤΥΠΟΣ στην επίμονη προσπάθεια στήριξης ακραιφνών επιλογών στο όνομα του Μνημονίου και των εντολών από την τρόικα και τη γερμανική κυβέρνηση.

Τα προβλήματα ρευστότητας του Mega Channel είναι γνωστά από παλιά και χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για διάφορες επιχειρήσεις «εθελουσίας εξόδου» και απολύσεων προσωπικού που δεν συμφωνούσε με την αυστηρή μνημονιακή ρητορική που έχει υιοθετήσει το κανάλι.

Τα παζάρια για το δάνειο – μαμούθ άρχισαν λίγο πριν τελειώσει η προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν, δηλαδή στα μέσα Μαΐου, όταν άρχισε να καλλιεργείται κλίμα «αγωνίας» για τα προβλήματα που προκαλούσε η καθίζηση της διαφήμισης στη ρευστότητα του Μέσου. Ακόμα και οι ψίθυροι για τη βιωσιμότητα του «μαγαζιού» είχαν ένα μόνο σκοπό να εξασφαλίσουν κυβερνητική εύνοια και χρηματοδότηση από κρατική τράπεζα έναντι πλήρους στήριξης.

Στις ενημερωτικές ζώνες του καναλιού είναι πρόδηλη η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και η υιοθέτηση σκληρών «μνημονιακών» γραμμών με σκοπό ν’ ανοίξουν οι ασκοί των (πέντε ή έξι) τραπεζών του κοινοπρακτικού δανείου και να πέσει ζεστό χρήμα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι βασικοί μέτοχοι του “Mega Channel” είναι οι όμιλοι «Πήγασος Εκδοτική» και «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη», δηλαδή οι κύριοιΦώτης Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης.

Οι θέσεις τους απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση και σε καθέναν από τους κυβερνητικούς εταίρους είναι γνωστές και μη εξαιρετέες. Το ίδιο συμβαίνει επίσης με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι όμιλοί τους, σε τέτοιο βαθμό ώστε να οργιάζει η φημολογία πως επίκειται και συνένωση των δύο ομίλων. Ήδη στη δημοσιογραφική πιάτσα συζητείται το σενάριο «ΛΑΜΠΟ», από το Λαμπράκης – Μπόμπολας, με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για καραμπόλες κορυφής που θα επιφέρουν αλλαγές και στο “Mega”.

Το γεύμα Βενιζέλου – Μπόμπολα

Κι αυτά δεν λέγονται στα μπαράκια της πλατείας Καρύτση που συχνάζουν στελέχη του ΔΟΛ, ούτε στα ρεστωράν της λεωφόρου Πεντέλης όπου δειπνούν στελέχη από το «Έθνος», ούτε ακόμα στις παρέες της πιάτσας των τηλεοπτικών παραγωγών από τα «Στούντιο ΑΤΑ» και την «Άνωση» (του ευρύτερου περιβάλλοντος Μπόμπολα). Γίνονται σοβαρές συζητήσεις σε ανώτατο επίπεδο.

Έγκυρη πηγή έλεγε ότι όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος γευμάτισε μαζί με τον ισχυρό άνδρα του «Πήγασου», τον κ. Φώτη Μπόμπολα και τον διευθυντή του «Έθνους» κ. Θανάση Τσεκούρα έδειξε πολύ περίεργος για τα εξής θέματα:

α) Αν ισχύει η φημολογία ότι θέλει να κλείσει τα πάντα εκτός από το «Έθνος» που φέρεται να σκέφτεται να το κάνει εβδομαδιαίο (στα πρότυπα του «Εμπρός» όταν χάθηκε το «Πρώτο Θέμα»).

β) Αν έχει εξετάσει όλες τις πτυχές μιας πιθανής συνένωσης δυνάμεων με τον ΔΟΛ και τι θα σημάνει αυτό για τον όμιλο.

γ) Γιατί υπάρχει τόσο καλή διάθεση απέναντι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, περισσότερο από το «Έθνος» όπου διευθύνει ο κ. Τσεκούρας και λιγότερο από την «Ημερησία» όπου διευθύνει ένας εκφραστής της παλιάς καλής σχολής του «μαγαζιού» ο κ. Αντώνης Δαλίπης. (Σε ανάλογα πηγαδάκια στα εξωτερικά καπνιστήρια του κτηρίου στην οδό Μπενάκη δεν εκπλήσσονται. Σχολιάζουν ότι όταν ο συγχωρεμένοςΑλέκος Φιλιππόπουλος, χάρη στον οποίο στήθηκε και πέτυχε το «Έθνος», εξέδωσε το περιοδικό «Κεφάλαιο» ο Αντ. Σαμαράς ήταν το εξώφυλλο και η κύρια συνέντευξη του παρθενικού τεύχους).

δ) Πώς θα χειριστεί το πρόβλημα ρευστότητας του “Mega Channel”, αν θα συνεχιστεί η στήριξη προς την κυβέρνηση και αν ισχύουν τα ξαναζεσταμμένα σενάρια περί συγχώνευσης με το “Star (συμφερόντων Βαρδινογιάννη).

Η συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου, Μπόμπολα και Τσεκούρα έγινε μερικές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα στο εστιατόριο «Βυζαντινό» του «Χίλτον» με μεγάλη διακριτικότητα. Και μπορεί να μη γινόταν γνωστή αν κάποιος που κυκλοφορεί με φόρμες στο δεύτερο όροφο του κτηρίου στη Μπενάκη συζητούσε λιγότερα με κυβερνητικούς παράγοντες και δεν έχανε την ψυχραιμία του από ρεπορτάζ του “Reuters” για την «ολιγαρχία» των ΜΜΕ στη χώρα μας.

Ο ΔΟΛ και οι εξελίξεις

Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με το χορηγικό πακέτο ύψους 800.000 ευρώ που πήρε ο ΔΟΛ (από το πουθενά) μέσω ΟΠΑΠ και τις εντεινόμενες φήμες περί προγράμματα «εθελουσίας εξόδου» 15 βετεράνων συντακτών (που επιβεβαιώθηκαν χθες), επιτάχυναν τις εξελίξεις.

Τόσο από την πλευρά Μπόμπολα, όσο και από την πλευρά Ψυχάρη έχουν δοθεί 10 εκατ. ευρώ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Τηλέτυπος». Παρά τις καθυστερήσεις σε τραπεζικές υποχρεώσεις και τους πιστωτές, το Mega κόντεψε να πιάσει τα «κόκκινα» γι’ αυτό και υπήρξε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα στελέχη της ενημερωτικής ομάδας να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να «ξεπεραστεί ο σκόπελος και να πάρει η Ελλάδα τη δόση».

Το δάνειο και το δηκτικό σχόλιο

Ο στόχος επιτεύχθηκε και τώρα ήρθε η ώρα της ανταπόδοσης. Μόνο που καταγράφηκαν και χονδροειδείς χειρισμοί. Συγκεκριμένοι σχολιαστές του Mega  καλλιέργησαν εμφυλιοπολεμικούς φόβους και εξακολουθούν να τρομοκρατούν την κοινωνία ενώ τα διεθνή ΜΜΕ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το επικείμενο ανθρωπιστικό ζήτημα που πλήττει τον ελληνικό λαό.

Χαρακτηριστικές είναι οι επισημάνσεις του Χάρρυ Κλυνν στο ιστολόγιό του«Το να οδηγηθούν δηλαδή στο Ειδικό Δικαστήριο και να δικαστούν 4-5 δωσίλογοι «γιωργάκηδες», υπουργοί και πρωθυπουργοί που «έδωσαν» συνειδητά και αποδεδειγμένα τη χώρα τους και το λαό τους, το να πληρώσουν οι μεγαλοφοροφυγάδες και να δικαστούν αυτοί που απέκρυπταν τις «λίστες» τους είναι «εμφύλιος» και «εθνικός διχασμός», ενώ το να αυτοκτονούν άνθρωποι κάθε μέρα είναι «εθνική ενότητα» και «σωτηρία της πατρίδος»! Φυσικά ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

» Γνωρίζουν πως όταν σπέρνουν τον τρόμο και τη βία καταστρέφοντας τις ζωές των ανθρώπων, δεν μπορούν να περιμένουν να θερίσουν γαρδένιες στα μπουζούκια».

Καθετί άλλο αρκεί για τις «ψυχολογικές επιχειρήσεις» μέσω των ειδήσεων από συγκεκριμένα πρόσωπα του Mega, τα οποία σίγουρα δεν γνωρίζουν ποια είναι η «Ηθική της Επικοινωνίας» του Γιούργκεν Χάμπερμας αλλά εργάζονται κοπιωδώς για την «Τυραννία των ΜΜΕ», όπως την έχει περιγράψει ο Ιγνάσιο Ραμονέ. Προϋπόθεση είναι να τους έχουν διαβάσει και να μη τους θεωρούν θαμώνες «ζεστών» μπαρ στο Φάρο Ψυχικού, τώρα που εγκατέλειψαν το Κολωνάκι.

newsbomb.gr

Σχόλια
One Response to “Το Mega και το δάνειο – μαμούθ”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Αυτό που φώναζε τα τελευταία χρόνια “νιάου νιάου” στα κεραμίδια της Megaλοπροπαγάνδας και είναι σαφές σε όσους δεν μασάνε την δανεική τσίχλα της παραπληροφόρησης των γνωστών καναλιών και φυλλάδων, δυστυχώς δεν είναι διακριτό στα εκατομμύρια των ανθρώπων της τρίτης και τέταρτης ηλικίας κυρίως της επαρχίας, που ξημεροβραδιάζονται αποχαυνωμένοι πότε με τα Τούρκικα και πότε με τους Τρεμοπρετεντέρηδες και που τρέμουν μήν δεν πάρουν την α’, β’, γ΄ δόση, θαρρείς και είναι οι ίδιοι μεγαλομέτοχοι του ΔΟΛ. Αυτοί οι τελευταίοι μη έχοντας οι περισσότεροι πρόσβαση στην διαδυκτιακή πληροφόρηση χάνονται μέσα στην σοβαροφάνεια και στην πονηριά των εντεταλμένων γκεμπελικών προπαγανδιστών ροκανίζοντας με περίτεχνη μαεστρία ως τρωκτικά της νύχτας, την ελάχιστη εναπομείνασα φαιά ουσία απ’ το τσερβέλο τους ώστε να δέχονται αδιαμαρτύρητα την κατρακύλα της σύνταξής τους σε επίπεδα εξαθλίωσης. Πού να βρίσκονται άραγε τώρα όλα αυτά τα “περήφανα γηρατειά”, που διαδήλωναν στους δρόμους της Αθήνας και έτρωγαν ξύλο απο τα ΜΑΤ; Μα θα μου πείτε οτι δεν είναι μόνον αυτοί. Ασφαλώς και όχι. Είναι και όλοι οι καλοαναθρεμένοι, που όσο και να τους κόψουν απο τις αστρονομικές συντάξεις και μισθούς τους θα περνάνε μέλι γάλα. Είναι και οι οργανωμένοι εγχώριοι κομματικοί Ταλιμπάν. Είναι και οι γκα- γκά ψηφοφόροι(δές αναποφάσιστοι) που την τελευταία στιγμή πουλάν την ψήφο τους σε κάποιο “μεγάλο” κόμμα ή πάνε… παραλία. Είναι αυτοί οι δήθεν, που ρίχνουν “λευκό” νομίζοντας οτι είναι η πιό σοφή επιλογή. Είναι οι αφελείς που τρώνε το παραμύθι της μετεκλογικής τακτοποίησης. Είναι οι εργολάβοι παντός τύπου και καιρού, που ως ανθρωπόμορφες ύαινες μυρίζονται το αίμα απο χιλιόμετρα μακρυά. Είναι οι πουλημένοι συνδικαλιστές της χρυσής κουτάλας που αποκοιμίζουν την εργατική τάξη με “φοβερές” στάσεις εργασίας κάποιων ωρών ή το πολύ 48ωρες απεργίες και κάνουν την κυβέρνηση να… “τρέμει”. Είναι η επίτηδες κουτσουρεμένη Παιδεία μας που οδηγεί τους νέους και λιγότερο νέους σε μονοπάτια επικίνδυνα.
    Στο μεταξύ, στο βωμό της “σωτηρίας” της χώρας το αίμα των 3000 απελπισμένων αυτοκτονούντων ως αποτέλεσμα της κρίσης βοά, αλλά ξαφνικά όλοι έχουν κουφαθεί. Και ενώ η ανεργία καλπάζει στους νέους σε ποσοστά απίστευτα και η Ελλάδα ξεπέρασε την πρωτοπόρα Ισπανία στο ευρωπα’ι’κό πρωτάθλημα της γενικότερης ανεργίας, όλοι αυτοί οι περίπου 1.200.000 άνθρωποι είναι “εξαφανισμένοι”. Μόνον αυτοί αν κατέβαιναν στους δρόμους, η κυβέρνηση θα αυτοεξοριζόταν. Αντ’ αυτού, κάποιοι απ’ αυτούς μεταναστεύουν, ενώ η μεγάλη μάζα “χάνεται” εκεί που μόνον αυτή ξέρει.
    Προφανώς και δεν είμαστε οι απόγονοι του ηρω’ι’κού λαού των βιβλίων που επαναστατούσε και αγωνιζόμενος προασπίζονταν τα δίκαιά του στο πέρασμα των αιώνων. Αλλά απο αυτό το σημείο και μέχρι να καταντήσουμε εντελώς ΜΑΛΑΚΕΣ, σημαίνει οτι οριστικά έχουμε μεταλλαχθεί.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Σχολιάστε