My Twitter Feed

1 Δεκέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χειροτερέψαμε κατά μια θέση! -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Το Σ/Κ έφερε μικρότερους αριθμούς -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Τι απαντούν στις καταγγελίες -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Έφυγε από covid ο Θωμάς Χανοζίδης -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Kαταγγελίες-σοκ για Νοσοκομείο Κιλκίς! -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Αγωνία για την εξέλιξη του covid -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Πρωτοποριακά drones από Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Νοέμβριος, 2020

10η χειρότερη περιοχή ο ν. Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Νοέμβριος, 2020

Το ΚΕΘΙ για σεξισμό και διακρίσεις

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου διοργανώθηκε από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) του Υπουργείου Εσωτερικών Ημερίδα με θέμα την «Πρόληψη και καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού», την οποία παρακολούθησε με ενδιαφέρον πλήθος κόσμου.

Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, κα Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, η οποία μίλησε για την επιτυχή ολοκλήρωση των δράσεων του Έργου σε ένα νέο πεδίο παρέμβασης για το ΚΕΘΙ. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άριστη συνεργασία με τις Οργανώσεις της Κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη κάθισαν και συζήτησαν σε ένα τραπέζι, συμβάλλοντας στη διεύρυνση του δημοσίου διαλόγου για μια κοινωνία με λιγότερες διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν από στελέχη του Κ.Ε.Θ.Ι. οι πραγματοποιηθείσες δράσεις του Έργου. Ειδικότερα, μία έρευνα για θέματα διακρίσεων ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, μία έρευνα για τη διερεύνηση της στάσης των ΜΜΕ σε ζητήματα σεξισμού και έμφυλων διακρίσεων, καθώς και οι δύο Οδηγοί, η συγγραφή των οποίων βασίστηκε στα αποτελέσματα των παραπάνω ερευνών αντίστοιχα: ο Οδηγός Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Εκφοβισμού σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, και ο Οδηγός προς τα ΜΜΕ για την εξάλειψη του σεξισμού και των έμφυλων διακρίσεων. Παρουσιάστηκαν, επίσης, οι δράσεις Δικτύωσης, Επιμόρφωσης και Ευαισθητοποίησης, με στοιχεία από την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας (17 Μαΐου), καθώς και από τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια, που απευθύνονταν σε δημοσιογράφους και άλλους/ες επαγγελματίες από το πεδίο των ΜΜΕ, τα οποία υλοποιήθηκαν το ένα (1)στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, και τα τέσσερα (4) την Αθήνα με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού της Ιδρύματος.

Ακολούθησε η παρουσίαση των δράσεων των Οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας. Σε αυτή τη Συνεδρία συμμετείχαν: η κα Άννα Απέργη -Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η κα Μαρία Βέλλιου – Οργάνωση Proud Seniors, ο κ. Γιάννος Λιβανός- Οργάνωση Θετική Φωνή, η κα Στέλλα Μπελιά -Οργάνωση Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, η κα Κλεοπάτρα Οικονομίδου – Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, η κα Αριάδνη Πετράκη, Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, ο κ. Πέτρος Σαπουντζάκης, Εκπαιδευτικός, Μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου, η κα Εύα Σπίνου- Ομάδα Υπερήφανοι Γονείς.

Το ενδιαφέρον και την έντονη συμμετοχή των παρευρισκομένων στη συζήτηση που ακολούθησε, ενίσχυσαν και οι παρουσιάσεις από την επόμενη Συνεδρία με εκπροσώπους φορέων ΜΜΕ και δημοσιογράφους με θέμα « Έμφυλες Διακρίσεις και στερεότυπα στο πεδίο των ΜΜΕ». Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν η κα Μαρία Σφέτσα από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΥΨΗΠΤΕ), η κα Θεοδώρα Παπαδάκη, Ειδική Επιστήμονας, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, η κα Ειρήνη Γιανναρά, από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ Βασίλης Θανόπουλος, Αρχισυντάκτης του Περιοδικού «Antivirus» και η κα Κατερίνα Μπρέγιαννη, Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ».

Στην Ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμούς η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Φωτεινή Κούβελα, και, με επιστολή, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Ελευθέριος Κρέτσος, ενώ τις εργασίες της παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος.

Δελτίο τύπου από ΚΕΘΙ

Σχολιάστε