My Twitter Feed

26 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Προσφυγόπουλα που είναι τα μισά! -

Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος, 2020

Κυριακίδης: Άδικη απόφαση! -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Σε εργολάβο η καθαριότητα -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Κλείνουν τώρα και τα περίπτερα! -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

«Δίνουν τα δικαστικά σε ιδιώτες» -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Έπιασαν 63χρονο για «οπλοστάσιο» -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή σε ΕΠΑΛ -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Διαφωνία με διευθυντή Β/βάθμιας -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Τι ζήτησε από τον Μητσοτάκη

θέματα «που ταλανίζουν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα», καθώς και άλλα γενικότερα, έθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Χρήστος Χατζημλάδης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του δεύτερου στη Θεσσαλονίκη και της συνάντησής του με παραγωγικούς φορείς.

Ειδικά για την τοπική επιχειρηματικότητα, ο κ. Χατζημλάδης εστίασε σε θέματα υποδομών, όπως το ασφαλές οδικό δίκτυο από και προς τη Θεσσαλονίκη και τους συνοριακούς σταθμούς Ευζώνων, Δοϊράνης και Προμαχώνα, η σύνδεση της ΒΙΠΕ Κιλκίς με το σιδηροδρομικό δίκτυο, η οργάνωση των περιοχών βιομηχανικών συγκεντρώσεων σε επιχειρηματικά πάρκα και η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς είπε στον πρωθυπουργό τα εξής»:

«Κ. Πρωθυπουργέ χαιρόμαστε που σας βλέπουμε στη Βόρεια Ελλάδα και ευχόμαστε οι επισκέψεις σας να είναι συχνότερες.

Θα ήθελα να αναφερθώ στην κατάσταση της χώρας μας την τελευταία δεκαετία, τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης και των capital control, έχει καταστεί ουραγός στην ευρωπαϊκή και πόσο μάλλον στην παγκόσμια ανταγωνιστικότητα.

Η αναστροφή του κλίματος αυτού σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση. Θα πρέπει με συγκεκριμένο και καλά οργανωμένο σχέδιο να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Με ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής, χωρίς οριζόντιες πολιτικές λιτότητας οφείλουν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν το «επιχειρείν» και ζητούν επειγόντως λύση.

Προβλήματα όπως η υπερφορολόγηση που στερεί τις επιχειρήσεις από πολύτιμα κεφάλαια για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια τους, η ελλιπής πρόσβαση στη χρηματοδότηση η οποία παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη και όποτε επιτυγχάνεται είναι εξαιρετικά ακριβή σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, η αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων», τα αντικίνητρα στις εξαγωγές που λειτουργούν σαν βαρίδια για την ανάπτυξη των εξαγωγών και πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, η γραφειοκρατία που ταλανίζει τη χώρα σε όλους τους τομείς, το παρεμπόριο, η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού και το υψηλό κόστος ενέργειας που εκτινάσσει στα ύψη το λειτουργικό κόστος των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Για να επανέλθει η Ελλάδα στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα που θα στοχεύουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων που κρατούν δέσμια την επειρηματικότητα και φυσικά να υιοθετηθεί ένα σταθερό και ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον.

Θα πρέπει η χώρα να γίνει πιο ελκυστική για επενδύσεις αναστρέφοντας την πορεία των τελευταίων με τη συνεχιζόμενη εξαγωγή των Ελληνικών επιχειρήσεων και επενδύσεων.

Η μεταποίηση, οφείλει να επανέλθει στο προσκήνιο της ανάπτυξης και να υποστηριχθεί η περιφερειακή ανάπτυξη με αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά ταμεία για την υλοποίηση επενδύσεων.

Ως προς τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κυρίως θέματα υποδομών είναι αυτά που ταλανίζουν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Η προσβασιμότητα με ασφαλές οδικό δίκτυο από και προς το μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και τους συνοριακούς σταθμούς Ευζώνων, Δοϊράνης και Προμαχώνα, η σύνδεση της ΒΙΠΕ Κιλκίς με το σιδηροδρομικό δίκτυο, η οργάνωση των περιοχών βιομηχανικών συγκεντρώσεων σε επιχειρηματικά πάρκα, η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου.»

Σχολιάστε