My Twitter Feed

2 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή -

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ν. Αγιονέρι: Έργο αγροτικής οδοποιίας -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Βασίλης Βασιλικός: “Ζ” στους αγώνες μας -

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τη πρώτη νίκη του σημείωσε ο ΓΑΣΚ -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

7ήμερη αποχή των δικηγόρων -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

Τι είπε ο Φραγγίδης στο ΑΡΤ TV

Τα κύρια σημεία συνέντευξης του βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Φραγγίδη, στο ΑΡΤ TV και στην εκπομπή «Χωρίς χρώμα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη, έχουν ως εξής:

Απογοητευτικοί οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων έδωσαν μια μάχη χωρίς κανένα αποτέλεσμα και χωρίς καμία προοπτική για την καθημερινότητα του πολίτη, στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι ότι δε θέλω να αναλάβω τις ευθύνες και του δικού μου χώρου αλλά ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν απογοητευτικοί. Έδειξαν με τις εξαγγελίες τους ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα είναι αρεστοί, όχι το πώς θα έχουν απτά αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Δεν έδειξαν να λαμβάνουν υπόψη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε σαν χώρα με τον κορωνοϊό, τις πυρκαγιές, τη μεγάλη ανεργία, την προβληματική διαχείριση των εργαζόμενων από τους εργοδότες, οι οποίοι με βάση τη δυνατότητα που τους δίνει το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη διαμορφώνουν και διαχειρίζονται όπως θέλουν τις σχέσεις εργασίας.

Εμπαιγμός των πολιτών οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι θα έχουμε αύξηση των μισθών 2% από 01-01-2022, δηλαδή από τα 650 € μικτά που είναι σήμερα, θα γίνει 663€ μικτά. Δηλαδή, εδώ κοροϊδευόμαστε ειλικρινά. Από την άλλη, είχαμε και τον κ. Τσίπρα, που είπε να προχωρήσουμε άμεσα σε βασικό μισθό 800€. Είπε και για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Τα καύσιμα επί θητείας του κ. Τσίπρα αυξήθηκαν και το αγροτικό πετρέλαιο καταργήθηκε, για να λέμε τα πράγματα ως έχουν. Ο κ. Κουτσούμπας είπε να γίνει ο βασικός μισθός 1.500€, κάποιος άλλος μπορεί να πει 2.000€. Όλα αυτά θα πρέπει να προτείνονται με βάση την οικονομική δυνατότητα που υπάρχει. Εξάλλου ο κ. Τσίπρας ήτανε 4,5 χρόνια κυβέρνηση και θα μπορούσε να είχε πάει το βασικό μισθό στα 751€, όπως είχε εξαγγείλει πριν γίνει πρωθυπουργός αλλά δεν το έκανε. Τί θέλω να πω με αυτό; Ότι ακούμε τόσα πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και από τον πρωθυπουργό και από τον κ. Τσίπρα, δίνεται μία μάχη εντυπώσεων χωρίς κανένα απολύτων νόημα για την καθημερινότητα του πολίτη.

Τι ΔΕΝ ακούσαμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δεν ακούσαμε για τη μεγάλη αύξηση του κόστους στην καθημερινή ζωή, στα προϊόντα διατροφής κι όχι μόνο, στο πετρέλαιο, στο αέριο και αλλού και πώς αυτό θα αντιμετωπιστεί. Ο πολίτης καλείται καθημερινά να αγοράζει το ψωμί από 0,90 λεπτά στα 1,10 €, να παίρνει το αγγουράκι από 0,40 λεπτά στα 0,90 λεπτά, να παίρνει τις ντομάτες από 0,90 λεπτά στα 2,40 €. Σε μια εβδομάδα, στην καλύτερη περίπτωση σε ένα μήνα, η αύξηση που είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα δώσει από 01-01-2022, θα έχει εξαφανιστεί.

Ποια είναι η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής

Η πρότασή μας είναι ότι πρέπει να ενσκήψει η κυβέρνηση στα προβλήματα των πολιτών. Να καθίσει σε ένα τραπέζι με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να συζητήσει σε σημεία που συμφωνούν. Να διώξει την αλαζονεία και να απομακρυνθεί από το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» επειδή έχουμε τους 158 βουλευτές. Η κυβέρνηση μέχρι τώρα συμπεριφέρεται αλαζονικά, δεν ακούει τις προτάσεις μας, δεν κάθεται να συζητήσει για πράγματα ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα του πολίτη, όπως η αύξηση του μισθού. Εμείς δε λέμε να τα κάνει 800€ ή 1.000 €, αλλά δεν μπορεί ένας που πιάνει δουλειά να παίρνει 650 €. Πώς θα κάνει οικογένεια έτσι ένα νέο ζευγάρι, γιατί να μη φύγει ο νέος στο εξωτερικό; Έχουμε 500.000 νέους που έφυγαν στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να λείπουν τα μυαλά εκείνα που είναι ζωτικής σημασίας για μία χώρα, για την ανάπτυξη. Κυρίως, έτσι δεν αντιμετωπίζεται το δημογραφικό πρόβλημα. Πώς να μη φύγει ο νέος ή νέα στο εξωτερικό, όταν δε μπορεί να βρει δουλειά ή παρακαλάει τον κάθε βουλευτή ή υπουργό για να βρει μια δουλειά και να παίρνει 650 €, να δουλεύει με ελαστικό ωράριο ή πάνω από το οκτάωρο ή όπως θέλει ο εργοδότης, χωρίς να παίρνει αυξήσεις, χωρίς ενίσχυση; Ακόμα και τα 2.000 € επίδομα τοκετού που είπε ο κ. Πρωθυπουργός, δίνονται 1.000 € τον πρώτο μήνα και τα υπόλοιπα μέσα σε έξι μήνες. Μάλιστα ούτε αυτό τηρείται πάντα και πολλά ζευγάρια δεν παίρνουν στον πρώτο μήνα τα 1000€.

Η συνέντευξη:

Σχολιάστε