My Twitter Feed

9 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Εκατοντάδες στο 3ο Αλιγκάρι των Λιβαδίων -

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Μείωση κρουσμάτων μεν, αλλά… -

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Θρήνος για τον Γιάννη Πολυχρονίδη -

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Υποσχέσεις για αποζημιώσεις -

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

“Καθαρή” η σειρά στο Ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Δωρεάν τεστ σε Κιλκίς και Παιονία -

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Εγκαινιάστηκε το νέο ταρτάν -

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Σκουπιδότοπος δίπλα στη Δοϊράνη! -

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Τα μεγάλα θέματα της τηλεκ/δευσης

Τα μεγάλα προβλήματα των σχολικών μονάδων του νομού Κιλκίς στον καιρό της τηλεκπαίδευσης, αναδείχτηκαν στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, με εκπροσώπους των συλλόγων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και Παιονίας, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.

Στη σύσκεψη καταγράφηκε ότι ενώ στα δημοτικά δεν έχουν καλυφθεί ακόμη όλες οι ανάγκες, τα νηπιαγωγεία δεν δέχτηκαν ποτέ κανέναν εξοπλισμό,.

Επιπλέον, κοινή διαπίστωση ήταν ότι η προετοιμασία για τα μαθήματα εξ αποστάσεως ήταν ελλιπής και το Υπουργείο Παιδείας δεν εκμεταλλεύτηκε την καλοκαιρινή περίοδο για να προετοιμάσει τους εκπαιδευτικούς και να διαμορφώσει την ύλη έτσι ώστε να μπορεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση να έχει σήμερα το μέγιστο δυνατό όφελος.

Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, μετά την εμπειρία της περασμένης άνοιξης, ήταν οι τελευταίοι που ήθελαν κλειστά τα σχολεία, γι΄αυτό και σύσσωμο το συνδικαλιστικό του όργανο πάλεψε από την αρχή της χρονιάς για καλύτερες συνθήκες ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ μαθημάτων, στο οποίο η κυβέρνηση κώφευσε. Οι διεκδικήσεις τους για μειωμένο αριθμό παιδιών κατά τμήμα και τοποθέτηση μεγαλύτερου αριθμού δασκάλων και νηπιαγωγών, δυστυχώς δεν εισακούστηκαν.

Τα προβλήματα εντάθηκαν με την έλλειψη εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, εφόσον έμειναν εκκρεμείς οι προσλήψεις του μήνα Νοεμβρίου, με συνέπεια οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων με παιδιά που χρήζουν τέτοιου είδους εκπαίδευση να προσπαθούν με εναλλακτικούς τρόπους να τους παρέχουν υλικό και βοήθεια.

Ακόμα, τονίστηκε η απουσία επαρκούς δικτύου σε όλες τις περιοχές του νομού Κιλκίς, όπως και η αδυναμία κάποιων οικογενειών να ανταποκριθούν στην απαίτηση των νέων τεχνολογιών (σύνδεση στο ίντερνετ, εξοπλισμός για το κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά), γεγονότα που δημιουργούν ανισότητες ανάμεσα σε μαθητές, καταπατώντας συνταγματικά δικαιώματά τους.

Η κα Αγαθοπούλου τόνισε από την αρχή, πως σκοπός της συνάντησης ήταν μια συζήτηση για την κατάσταση στο χώρο της Εκπαίδευσης, όπως έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Έγινε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, όπου οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους ανέφεραν την ανάγκη για όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας εξ αποστάσεως μαθήματα, είτε αυτό αφορά τον εξοπλισμό από ψηφιακά εργαλεία των μαθητών τους, είτε το επίπεδο επάρκειας της σύνδεσής τους στο διαδίκτυο, είτε την ψυχολογική υποστήριξη που βρίσκουν απαραίτητο να παρέχουν οι ίδιοι στους μαθητές τους με όποιο τρόπο μπορούν.

Τονίστηκε, ότι από την αρχή της πρώτης φάσης της πανδημίας, σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί του Κιλκίς δημιούργησαν ομάδες αλληλοϋποστήριξης έτσι ώστε να βοηθηθούν οι συνάδελφοί τους που είχαν αδυναμίες στις νέες τεχνολογίες.

Από την πλευρά της, η βουλεύτρια Κιλκίς επανέλαβε για άλλη μια φορά την κριτική της απέναντι στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της εν μέσω πανδημίας:

“Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό τόσο στην Υγεία όσο και στην Παιδεία, εναποθέτει τις ελπίδες της στο εμβόλιο και θεωρεί δεδομένο ότι από τη νέα χρονιά όλα θα λειτουργούν ξανά κανονικά. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν προχωρά σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με λιγότερους μαθητές ανά τάξη. Δεν προχωρά επίσης ούτε στον σωστό σχεδιασμό των προγραμμάτων τηλεκπαίδευσης, τα οποία μπορεί να χρειαστεί να συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε, όπως κι εσείς, ανοιχτά σχολεία, με λιγότερους μαθητές ανά τάξη και με όλα τα μέτρα ασφαλείας, γιατί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία είναι αναντικατάστατη». Η Ε. Αγαθοπούλου έκλεισε την τηλεδιάσκεψη συγχαίροντας για άλλη μια φορά εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, για την ανταπόκρισή τους στο δύσκολο εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης και ευχήθηκε καλή νέα χρονιά στους συμμετέχοντες”.

Παρόντες και παρούσες στη τηλεδιάσκεψη ήταν οι πρόεδροι των δυο συλλόγων, Μπίτου Αναστασία (του Συλλόγου Κιλκίς) και Τουλγαρίδης (του Συλλόγου Παιονίας), μέλη των συλλόγων, άλλοι εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης, ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ N. Κιλκίς, Τάσος Κεσίδης, καθώς και συνεργάτες του γραφείου της βουλεύτριας.

Πηγή: Δελτίο τύπου της Ειρ. Αγαθοπούλου

Σχολιάστε