My Twitter Feed

28 Μαΐου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Αρκετά πληρώσαμε -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

H τελετή παράδοσης – παραλαβής -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

Παππάς: SOS για δημόσια Υγεία -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

Να επεκταθούν τα σχολικά γεύματα -

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

Εξάγουμε το 50% των ζυμαρικών! -

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

Κριτική με αφορμή το αποτέλεσμα -

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

Παππάς: Η αποδοχή με γεμίζει συγκίνηση -

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

Θα συνεχίσω να προσφέρω στο τόπο -

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

Ταφόπλακα για την κτηνοτροφία το γάλα 9 ημερών

Η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου* Τι είπαν κτηνοτρόφοι του Κιλκίς στην Ειρ. Αγαθοπούλου.

Αν υλοποιηθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να γίνει το “φρέσκο” γάλα διαρκείας 9 ημερών από 5 που είναι σήμερα, αυτό θα αποτελέσει την ταφόπλακα της ελληνικής κτηνοτροφίας. Αυτό τόνισαν αντιπρόσωποι του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κιλκίς στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, σε συνάντηση που είχαν μαζί της για θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Όσο για το πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα με τις ενισχύσεις των κτηνοτρόφων, φαίνεται προσωρινά να επιλύεται, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά πρέπει να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση, γιατί όπως είπαν οι Κιλκισιώτες κτηνοτρόφοι, “θα το βρούμε κι άλλες φορές μπροστά μας”.

«Η ανάταξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και η ανασυγκρότησή της, αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πρωταρχικό στόχο μιας εθνικής πολιτικής», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων η κ. Αγαθοπούλου, ενώ οι κτηνοτρόφοι τόνισαν επίσης ότι:

– Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να σταματήσει τις καθυστερήσεις στους ελέγχους, στις οποίες οφείλεται το γεγονός ότι οι παραγωγοί δεν έχουν ακόμα πληρωθεί, αλλά και να προχωρήσει στην άμεση και ζωτικής σημασίας απόδοση ενός μέρους των οφειλομένων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και να γίνει η εκκαθάριση.

– Καθυστερήσεις παρατηρούνται και με τις αποφάσεις για την ένταξη των αγροτών σε προγράμματα  βιολογικής καλλιέργειας, με αποτέλεσμα άνθρωποι που έχουν αφήσει τα χωράφια τους σε αγρανάπαυση, να μην ξέρουν ακόμα αν έχουν ενταχθεί  στο πρόγραμμα.

– Απαραίτητα για την περιοχή του Κιλκίς, είναι παρεμβατικά έργα που χρόνια τώρα συζητιούνται, αλλά δυστυχώς παραμένουν στο συρτάρι. Αρδευτικά, έργα οδοποιίας και φράγματα, θα μπορούσαν να έχουν εκτινάξει την παραγωγή σε άλλα, πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Να σημειωθεί ότι η κ. Αγαθοπούλου έχει συνυπογράψει την επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, και θα συζητηθεί την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, με θέμα: «Αντιμετώπιση των άμεσων και σοβαρών προβλημάτων του αγροτικού χώρου στο κόστος παραγωγής, στην εμπορία εφοδίων, στην αγροτική πίστη και στο εισόδημα του αγροτικού κόσμου».


Σχόλια
2 Σχόλια to “Ταφόπλακα για την κτηνοτροφία το γάλα 9 ημερών”
  1. Ο/Η katarina λέει:

    Όλα σχεδιασμένα άρτια σαν τρισδιάστατο πάζλ!
    Γιατί να έχει κτηνοτρόφους το Κιλκίς, άλλωστε;

  2. Ο/Η πολιτης λέει:

    Αν γίνει το φρέσκο γάλα διάρκειας 9 ημερών , πόσο φρέσκο θα είναι άραγε , και επιπλέον θα μπορούν να πουλάνε στην ελληνική αγορά γάλα εταιρείες των γειτονικών και άλλων χωρών , πχ Βουλγαρία , Ιταλία , Γερμανία κτλ , μιας και ο χρόνος θα είναι αρκετός για να γίνει η εισαγωγή και η διανομή του προϊόντος . Αν ο Έλληνας παραγωγός αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα , σίγουρα με τη νέα απόφαση θα απειληθεί με αφανισμό. Αυτά άραγε τα σκέφτονται στο Μαξίμου? Τι λέμε τώρα , ψιλά γράμματα…

Σχολιάστε